Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Η πρόταση του ΜΕΤΑ για το πλαίσιο αγωνιστικών διεκδικήσεων της ΑΔΕΔΥ


Το ΜΕΤΑ κατέθεσε στη συνεδρίαση του  ΓΣ της ΑΔΕΔΥ (2/4/2018), το παρακάτω πλαίσιο αιτημάτων που η ΑΔΕΔΥ οφείλει να παλέψει το αμέσως επόμενο διάστημα:
Α. ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
Προσμέτρηση της μισθολογικής εξέλιξης των ετών 2016 και 2017 που παρέμεινε «παγωμένη» και θεωρείται «νεκρός» χρόνος. Μη συμψηφισμός με την προσωπική διαφορά της όποιας αύξησης προκύπτει από τη χορήγηση Μ.Κ.
– Διαμόρφωση και εφαρμογή από 1/1/19 νέου μισθολογίου.
– Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού για την κάλυψη των απωλειών και για να σταματήσουν οι κοστοβόρες  προσφυγές  των εργαζομένων στη δικαιοσύνη.
– Καμία μείωση ή περικοπή ειδικοτήτων στο Ανθυγιεινό και Επικίνδυνο επίδομα Αύξηση, διεύρυνση και ένταξη νέων ειδικοτήτων  στα ΒΑΕ αλλά και εφαρμογή σε όλες τις μορφές εργασιακών σχέσεων.
– Ενιαίες  αμοιβές ανεξάρτητα από τη μορφή εργασιακής σχέσης και εφαρμογή των ίδιων αμοιβών και εργασιακών δικαιωμάτων  και στην κοινωφελή εργασία.
– Επαναφορά του αφορολογήτου στις 12.000 ευρώ.
– Άμεση επαναφορά του ωραρίου στις 37,5 ώρες και σταδιακή μείωση στις 35 ώρες, για να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας.
Β. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
– Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση όλων των υπηρεσιών και κυρίως των κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών.
– Για το ήδη υπάρχον προσωπικό, διεκδικούμε τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Αντίστοιχα, για το χώρο της εκπαίδευσης, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.
Γ. ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»
– Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη και ολόκληρου του θεσμικού πλαισίου αξιολόγησης – στοχοθεσίας, κινητικότητας και οργανογραμμάτων.
Δ. ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
– Αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων, επαναφορά οργανισμών και υπηρεσιών που έχουν ιδιωτικοποιηθεί ή έχουν ανατεθεί σε ιδιώτες.
– Να σταματήσουν τώρα οι πλειστηριασμοί της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και να καταργηθεί το νέο ιδιώνυμο. Διαγραφή, «κούρεμα» και ρύθμιση των δανείων, κατά περίπτωση, των υπαλλήλων που ελήφθησαν από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Ε. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ
– Κατάργηση του νόμου των προαπαιτούμενων της γ’ αξιολόγησης και όλων των μνημονιακών νόμων που έχουν ψηφιστεί από το 2010 έως σήμερα.
– Ακύρωση των προαπαιτούμενων της δ’ αξιολόγησης.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
– Απόρριψη των απαντήσεων της κυβέρνησης για τη «διοικητική μεταρρύθμιση» και την «αξιολόγηση» και αποχώρηση από την κοινή ομάδα εργασίας για τη Δημόσια Διοίκηση.
– Συνέχιση της απεργίας-αποχής από την «αξιολόγηση».
– Πραγματοποίηση κεντρικής κινητοποίησης, την Τετάρτη 25/4/2018 με στάση εργασίας, με αιτήματα τις μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών σε υγεία, παιδεία, αυτοδιοίκηση, ασφαλιστικά ταμεία και σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες καθώς και την κατάργηση όλων των μορφών της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας.
– Τα συνδικάτα του Δημοσίου στηρίζουν και μετέχουν ενεργά στην Πρωτοβουλία για το Κοινωνικό Μέτωπο Αντίστασης και Αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Για την προβολή και την διεκδίκηση των παραπάνω αιτημάτων θα πρέπει να οργανωθούν Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων, συζητήσεις στους χώρους δουλειάς και τους κλάδους, να αναπτυχθεί κίνημα αλληλεγγύης και οργάνωσης ενός ευρύτερου μετώπου με όλα τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και να κορυφωθούν με πανδημοσιοϋπαλληλική- πανεργατική 24ωρη απεργία στις 16/5/2018.
Επιδιώκουμε στην απεργία της 16ης Μάη να ενταχθούν οι ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα και τα σωματεία των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα καθώς και τα υπόλοιπα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές.
Θεωρούμε το πλαίσιο της λεγόμενης «Κοινωνικής Συμμαχίας» που συνυπογράφει η ΓΣΕΕ, μαζί με τους άλλους κοινωνικούς φορείς, για την «Ημέρα Πανεθνικής Δράσης» (!!!) ότι κινείται στη λογική της ταξικής συνεργασίας και του κοινωνικού εταιρισμού, είναι μακριά από τα αιτήματα και τα συμφέροντα της Εργατικής Τάξης και αποτελεί ανοιχτή προσχώρηση του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος στο εργοδοτικό – κυβερνητικό στρατόπεδο, και για το λόγο αυτό η ΑΔΕΔΥ οφείλει να αποσύρει την υπογραφή της και να παλέψει για την ανάδειξη των πραγματικών προβλημάτων των εργαζομένων στη Γενική Πανεργατική Απεργία, στις 16 Μάη, που πρέπει από τώρα να προκηρυχθεί.
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Το συνδικαλιστικό κίνημα, μπροστά στους εντεινόμενους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και επεμβάσεις, την έξαρση των εθνικισμών, τους ανταγωνισμούς εξοπλισμών αλλά και για τις πηγές και δρόμους της ενέργειας, οφείλει να πάρει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, με στόχο:
– Να αντισταθούμε στην παράλογη κούρσα των εξοπλισμών.
– Να φράξουμε το δρόμο στην ανάπτυξη των εθνικιστικών, ακροδεξιών, ακόμα και φασιστικών δυνάμεων και αντιλήψεων.
– Να αντιπαρατεθούμε στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που, παράλληλα με την επιβολή των νεοφιλελεύθερων αντιμεταρρυθμίσεων του 3ου μνημονίου, προωθεί την απόλυτη ευθυγράμμιση με τον ιμπεριαλισμό.
Οι παραπάνω στόχοι, σε συνδυασμό με τα εργασιακά, οικονομικά και δημοκρατικά αιτήματα μας, θα πρέπει να προβληθούν στην προετοιμασία του αγωνιστικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς και να κυριαρχήσουν  στα απεργιακά συλλαλητήρια την Τρίτη 1η Μάη 2018.


ΜΕΤΑ, 2 Απρίλη 2018

δημοσίευσε ...