Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Δήμος Χαλανδρίου : Πολιτική και απολύσεις μέσω facebook




Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την αλαζονική και αυταρχική στάση του Δήμαρχου Χαλανδρίου κ. Σίμου Ρούσσου και την εκδικητική απόλυση εργαζομένου.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με την «διπλή» ψήφο της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου η Δημοτική Αρχή του κ. Σίμου Ρούσσου ολοκλήρωσε το «φιλεργατικό» έργο της που παίχτηκε στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου  και αυταρχικά να κόψουν το δικαίωμα στην εργασία σε συμβασιούχο, εργαζόμενο σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα σχετικό με την ανακύκλωση.
       Με δεδομένα ότι το πρόγραμμα συνεχίζεται για τουλάχιστον άλλους 25 μήνες, ότι τον εργαζόμενο τον «ξεσπίτωσαν» από τα Γιάννενα που κατοικούσε μόνιμα με την διαβεβαίωση ότι θα εργαστεί για τουλάχιστον 42 μήνες, αλλά το κυριότερο ότι φρόντισαν τους μήνες που εργάστηκε, κάτω από άθλιες συνθήκες εργασίας, να του πιουν το αίμα στην κυριολεξία αναθέτοντας του πολλαπλά καθήκοντα που κανονικά θα χρειάζονταν περισσότεροι από δύο εργαζόμενοι για να τα εκτελέσουν ώστε να δουλέψει τελικά το πρόγραμμα και αφού πρώτα τον υπέβαλαν σε διαδικασία εξευτελισμού της αξιοπρέπειας του μπροστά στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου βάζοντας τον να ζητήσει συγνώμη επειδή δήθεν τόλμησε να απαντήσει ο εργαζόμενος στους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του Δημάρχου προς το πρόσωπό του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (facebook), ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Ρούσσος δεν δίστασε να τον πετάξει εκτός εργασίας σαν στημένη λεμονόκουπα.
       Η αλήθεια όμως για την αυταρχική εκδίωξη του εργαζόμενου βρίσκεται στις πραγματικές άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που επικρατούν στον χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου Χαλανδρίου και ειδικότερα στον αυθαίρετα διαμορφωμένο χώρο που εγκαταστάθηκε το μηχάνημα βιοξήρανσης για παραγωγή βιομάζας και για τα οποία αντέδρασε ο εργαζόμενος, όπως αντέδρασε και στα εξοντωτικά ωράρια που του επέβαλαν να εργαστεί (πρωί και απόγευμα).
       Για αυτές τις συνθήκες εργασίας η Δημοτική Αρχή Χαλανδρίου δεν είχε να πει τίποτα, είχε όμως πολλά να πει ο Δήμαρχος κ. Σίμος Ρούσσος για τους σχολιασμούς – απαντήσεις του εργαζόμενου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, θεωρώντας ότι του χαλάνε το επικοινωνιακό προφίλ της πολιτικής που ασκεί μέσω facebook.
      Η αλαζονεία και ο αυταρχισμός της Δημοτικής Αρχής Χαλανδρίου απέρριψε την καθ’ όλα νόμιμη πρόταση των 17 δημοτικών συμβούλων και των εκπροσώπων των εργαζομένων για συνέχεια της εργασίας του εργαζόμενου και ανανέωση της σύμβασης τουλάχιστον μέχρι την λήξη του προγράμματος.
       Για το αποτέλεσμα αυτό χρειάστηκε η «επιστράτευση» του … «ανεξάρτητου» δημοτικού συμβούλου κ. Αγγ. Νταβία, γιατί όπως είναι γνωστό ο Δήμαρχος έχει χάσει την δεδηλωμένη στο Δημοτικό Συμβούλιο,  που όχι μόνο καταψήφισε την πρόταση για παραμονή του εργαζόμενου στην εργασία του, αλλά σε ρόλο υποστηρικτή του Δημάρχου σε βαθμό κλακαδόρου προσπάθησε να δυναμιτίσει την συζήτηση προπηλακίζοντας φραστικά την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου, αποκαλώντας την «φασίστρια», χωρίς να δεχθεί την παραμικρή παρέμβαση από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
       Τόσο οι προκλήσεις και απειλές του ίδιου του Δημάρχου, όσο και η λασπολογία και εξύβριση από τον κ. Νταβία κατά συνδικαλιστών που αντιδρούν και αντιστέκονται υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων, δείχνουν την εχθρότητα τους κατά του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά δεν μας τρομοκρατούν ούτε μας εκφοβίζουν. Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι κατακριτέες και καταδικαστέες.         
Σε μία περίοδο που η εργασιακή ανασφάλεια είναι τεράστια, η ανεύρεση εργασίας εξαιρετικά δύσκολη και η ανεργία στα ύψη, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καλεί τον Δήμαρχο Χαλανδρίου κ. Σίμο Ρούσσο να ανανεώσει την σύμβαση εργασίας του απολυμένου εργαζόμενου τουλάχιστον μέχρι την λήξη του προγράμματος και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να γίνουν ανθρώπινες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...