Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Δ. Καισαριανής: Εργοδοσία και ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) σε ρόλους συμπληρωματικούς και αδιαίρετους!


Ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δήμου Καισαριανής

Η παράταξή μας πάντα τοποθετούνταν συνδικαλιστικά, δεν έκανε προσωπικές επιθέσεις, ούτε συκοφαντούσε τις άλλες παρατάξεις και τους εκπροσώπους των.
Η παραφιλολογία, η συκοφαντία και το «κατιναριό» είναι χαρακτηριστικό όλων όσοι έχουν ενοχές για τη στάση τους προς τους εργαζόμενους.
Το αν κάποιος είναι αγωνιστής ή όχι και αν με συνέπεια στέκεται πάντα δίπλα στους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους, δεν αποδεικνύεται από τo σε πόσες πτώσεις κλείνει τις λέξεις κεφάλαιο, ιμπεριαλισμός, ταξικός, αλλά το πόσο υπερασπίζεται τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα ποιος είναι στην κυβέρνηση ή τη Δημοτική Αρχή.
Ο λόγος γίνεται για τη ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής, οι εκπρόσωποι της οποίας, αντί να απαντούν στην κριτική που της ασκείται από τις άλλες παρατάξεις και τους εργαζόμενους, συκοφαντούν και χυδαιολογούν με στόχο να υποκρύπτουν τις ευθύνες τις δικές τους και της Δημοτικής Αρχής.
Έχουμε πει και άλλη φορά ότι η ΔΑΣ λειτουργεί ως αμορτισέρ στις αντιδράσεις των εργαζομένων και ως εκπρόσωπος της εργοδοσίας, είτε γιατί ανέχεται και υποκρύπτει τα προβλήματα, είτε γιατί στα προβλήματα που προκύπτουν σιωπά ή στέκεται δίπλα στο Δήμαρχο και απέναντι στους εργαζόμενους.
Αυτή η κατάσταση πρώτη φορά συμβαίνει. Το σωματείο μας, διαχρονικά, στέκονταν απέναντι σ’ όλες τις Δημοτικές Αρχές και για το λόγο αυτό πάντα αυτές ήταν προσεκτικές απέναντι στους εργαζόμενους, ενώ όποτε υπήρχαν παρεμβάσεις το σωματείο αντιδρούσε. Τώρα έχουμε την πλειοψηφία του σωματείου να είναι με το μέρος του εργοδότη και ο εργοδότης να είναι ελεύθερος να παρεμβαίνει στους εργαζόμενους.
ΤΑ «ΚΑΤΗΓΟΡΩ» ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ:
Ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ), οι προσλήψεις προσωπικού, όπου αντί να εξαντλήσει τη δυνατότητα που δόθηκε για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, ζήτησε τους ελάχιστους (14), όταν οι κενές θέσεις του ΟΕΥ είναι 35 και οι πραγματικές ανάγκες 60. Η ΔΑΣ συμφώνησε όταν μάλιστα είναι από τους ελάχιστους Δήμους που ζήτησαν τόσο λίγο προσωπικό.
Η Δημοτική Αρχή βολεύεται να καλύπτει τις ανάγκες, με συμβασιούχους από τα προγράμματα και τον ΟΑΕΔ και επικαλείται επικίνδυνες απόψεις περί αύξησης των ανταποδοτικών και της φορολογίας, όταν όλοι γνωρίζουν ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι επιβαρύνουν αυτές τις δαπάνες! Η άλλη λύση είναι οι ιδιωτικοποιήσεις και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.
Εμείς το λέμε καθαρά. Η πρόσληψη 60 εργαζομένων σήμερα θα ενίσχυε τις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου και θα άνοιγε το δρόμο υπηρεσιακής, εργασιακής και οικονομικής αναβάθμισης και εξέλιξης σε εργαζόμενους που έχουν αυξημένα τυπικά προσόντα, να κάνουν μετάταξη και να στελεχώσουν και άλλες υπηρεσίες του Δήμου στις οποίες απαγορεύονται οι προσλήψεις.
Κόντρα στο σύστημα και τις μνημονιακές πολιτικές πάμε χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα για να ακυρώνουμε τα σχέδια όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων που θέλουν δημόσιο υποστελεχωμένο, για να γίνει εύκολη βορά στους ιδιώτες.
Η Δημοτική Αρχή Καισαριανής, αντί να ηγηθεί μιας προσπάθειας για αύξηση της κρατικής επιχορήγησης και για κούρεμα των δανείων των ΟΤΑ, προτιμά να κινείται στο πλαίσιο της τυπικής νομιμότητας και δίνει ένα μέρος των ανταποδοτικών για την αποπληρωμή τους. 600.000€ θα δίνει κάθε χρόνο, μέχρι το 2023, όταν οι συνθήκες και οι όροι σύναψής τους έχουν αλλάξει και ο αγώνας για το κούρεμα, τη διαγραφή και τη ρύθμιση των δανείων αφορά όλους: το δημόσιο, τους Δήμους και τους ιδιώτες και πρέπει να πάρει παλλαϊκές διαστάσεις.
Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους του Δήμου να συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις, χωρίς να κάνει τον κόπο να τις βάλει στην κρίση τους, επειδή τις προκηρύσσει το διασπαστικό συνδικαλιστικό παραμάγαζο που λέγεται «Συνδικάτο ΟΤΑ», με αποτέλεσμα να διασπάται η ενότητα του κλάδου και να μην καλύπτονται όλοι οι εργαζόμενοι.
Τελευταία όμως όπως είπαμε και στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας η Δημοτική Αρχή το «τερμάτισε» και η ΔΑΣ το παραξήλωσε!
Στην παράταξή μας η Δημοτική Αρχή απάντησε με την «υπηρεσιακή» οδό και η ΔΑΣ με συκοφαντία και χυδαιολογία. Καμία κουβέντα για τις καταγγελίες των εργοδοτικών παρεμβάσεων και της επιλεκτικής καταβολής του ανθυγιεινού επιδόματος, το οποίο ακόμα το περιμένουν οι εργαζόμενοι από τον Αύγουστο, όταν οι η πλειοψηφία των Δήμων το έχουν καταβάλει.
Το τελευταίο κρούσμα, το οποίο και καταγγέλλουμε, ήταν απέναντι στους συναδέλφους της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας, όπου απροκάλυπτα ο Δήμαρχος είπε ότι έχει φωτογραφίες για το πού βρίσκονται και τι κάνουν εν ώρα εργασίας και ζήτησε από τους προϊσταμένους τους να συμπληρώνουν έντυπο για την καθημερινή εργασία επιλεκτικά μόνο αυτών των δύο εργαζομένων, κάτι που είναι παράνομο ακόμα και για το σύνολο του προσωπικού!
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες αυτά γίνονται γιατί η αλαζονεία, ο αυταρχισμός και οι επιλεκτικές διακρίσεις της Δημοτικής Αρχής βρίσκουν την υποστήριξη και την ανοχή, από μια πλειοψηφία στο σωματείο, που έχει εργολαβικά αναλάβει την περιφρούρησή της από οποιαδήποτε κριτική και το βόλεμα των ημετέρων της.
Τέτοιο σωματείο είναι χρήσιμο μόνο για την εργοδοσία και για το λόγο αυτό στις εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που θα γίνουν το Μάρτη να αποδοκιμαστούν, μήπως και καταλάβουν με ποιους πρέπει να είναι!


ΕΑΣ Φλεβάρης 2018
 

δημοσίευσε ...