Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

θέατρο του παραλόγου και σκοπιμότητας από ΣΥΝ.ΑΝ και ΔΑΚΕ-ΟΤΑ



Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Σερρών, θα λέγαμε ότι αντικατοπτρίζει πλήρως την πάγια τακτική που ακολουθούν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις «Συνδικαλιστική Ανατροπή» και ΔΑΚΕ-ΟΤΑ στην εγγραφή των Συλλόγων στην δύναμη της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Φροντίζοντας να μην αλλοιωθούν οι συσχετισμοί στα όργανα της ομοσπονδίας, εγγράφουν μόνο τους Συλλόγους που εκτιμούν ότι θα τους αποδώσουν ψήφους στα συνέδρια, προκειμένου να διατηρήσουν την πλειοψηφία που συγκροτούν και οι δύο συνδικαλιστικές παρατάξεις μαζί.
Αντιμετωπίζοντας τους Συλλόγους με δύο μέτρα και δύο σταθμά μπορούν να εγγράψουν δύο και τρία και έξι πρωτοβάθμια Σωματεία σε ένα δήμο ή νομό αλλά όπου μπαίνει η σκοπιμότητα των «κουκιών» επικαλούνται το οργανωτικό, κάθε Δήμος και κάθε νομός ένα Σωματείο.
Καταθέτοντας ως μάρτυρες στην συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων υπέρ της εγγραφής του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Σερρών, όπου οι συνάδελφοι αναγκάστηκαν να καταφύγουν μετά την άρνηση των ΣΥΝ.ΑΝ και ΔΑΚΕ ή καλύτερα μετά την σκόπιμη κωλυσιεργία λήψης απόφασης προκειμένου να μην προλάβουν το συνέδριο της ομοσπονδίας που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, ζήσαμε όργιο σκοπιμοτήτων από την πλευρά των δύο παρατάξεων μέσω της συνηγόρου τους.
Από τα πολλά «μάθαμε» από την συνήγορο της πλειοψηφίας ότι βάση του καταστατικού της ομοσπονδίας στα πρωτοβάθμια Σωματεία δεν πρέπει να εγγράφουμε εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου … με απλά ελληνικά μας λέει δηλαδή ότι η ομοσπονδία θα καθορίζει για το ποιον θα εγγράφουν και ποιον όχι τα πρωτοβάθμια – μέλη της, παρά του ότι το καταστατικό της ομοσπονδίας ορίζει ότι:
«Άρθρο 3 - ΜΕΣΑ
Την πραγματοποίηση των παραπάνω σκοπών η Ομοσπονδία θα επιδιώξει:
1. Με την εγγραφή και οργάνωση όλων των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. και Ν.Π.Δ.Δ., εποπτευομένων ή συντηρουμένων καθ' οιονδήποτε τρόπο υπό των Ο.Τ.Α., στους συλλόγους τους.»

Επίσης η συνήγορος μας «έμαθε» ότι την απόφαση για την εγγραφή των Σωματείων στην ομοσπονδία την παίρνει το Τακτικό Συνέδριο και όχι όπως ορίζει το καταστατικό:

«Άρθρο 5 – ΕΓΓΡΑΦΗ
1.Η εγγραφή κάθε συλλόγου εγκρίνεται μετά από αίτησή του στο πρώτο Γενικό Συμβούλιο, εφόσον πληροί βέβαια από το καταστατικό τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις και υποβάλλονται τα κατωτέρω δικαιολογητικά:»
Η δε αίτηση αναβολής της συζήτησης των ασφαλιστικών που αιτήθηκε ο άλλος Σύλλογος του νομού Σερρών,  με το αιτιολογικό ότι έχουν καταθέσει πρόσθετα ένδικα μέσα για την μη εγγραφή του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Σερρών δεν έγινε δεκτή από την έδρα, αλλά δηλώνει ξεκάθαρα την σκοπιμότητα της ενέργειας, από ποιους υποκινήθηκε και για ποιους λόγους. Δεν τους ενδιαφέρει η ύπαρξη ενός νέου Σωματείου στον ίδιο νομό αλλά «καίγονται» όπως φαίνεται μόνο για την μη εγγραφή του στην ομοσπονδία.
Η απορία που διατυπώνεται από το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Σερρών στην ανακοίνωση τους για την παρουσία και κατάθεση του πρώην προέδρου της ομοσπονδίας και νυν συνταξιούχου Θέμη Μπαλασόπουλου κατά της εγγραφής του Σωματείου στην ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι εύλογη, αφού παρόντες στο δικαστήριο ήταν και ο σημερινός πρόεδρος αλλά και ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ μαζί με μέλη των παρατάξεων τους στο Γενικό Συμβούλιο. Προφανώς δεν ήθελαν να αναλάβουν αυτοί το κόστος τις μη εγγραφής του σωματείου, αλλά ένας συνταξιούχος!
Εμάς βέβαια ούτε απορία, ούτε εντύπωση μας προκαλεί αυτό το γεγονός. Αλλά ούτε και πρόκειται να τους κατηγορήσουμε, γιατί ο πρώην πρόεδρος και νυν συνταξιούχος καταθέτει στο δικαστήριο ως ενεργό μέλος της διοίκησης.
Χρειάζεται να διευκρινίσουμε το γεγονός ότι τόσο τα μέλη του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ όσο και τα μέλη των συνδικαλιστικών παρατάξεων της ΔΑΣ-ΟΤΑ και των Αγωνιστικών Συσπειρώσεων, στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατέθεσαν υπόμνημα υπέρ της εγγραφής του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Σερρών στην δύναμη της ομοσπονδίας.
Και τέλος ακόμα μια φορά θέλουμε να σημειώσουμε το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ υπερασπίζεται την άποψη να υπάρχει ένα σωματεία ανά νομό και ένα ανά δήμο ή ενότητα όμορων δήμων για τους νομούς Αττικής και Θεσ/νίκης, όμως αυτό δεν μπορεί να επιβληθεί με διοικητικά μέτρα, πολύ περισσότερο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στα δικαστήρια. Μπορεί όμως να επιβληθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους, συμμετέχοντας ενεργά στη δράση τους και ενισχύοντας τις δυνάμεις, που βλέπουν τη δύναμη μέσα από την ενότητα και τον ταξικό προσανατολισμό των συνδικάτων και όχι ως ένα πεδίο παραγοντισμού και διαμοίρασης θέσεων!
Ακολουθεί η Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. ΣΕΡΡΩΝ

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                    Σέρρες 09/02/2018
 ΟΤΑ Ν. ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                
 Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 1- ΔΗΜ.ΜΕΓΑΡΟ
ΤΚ. 62100-ΤΗΛ.23213-50115  
 ΣΕΡΡΕΣ                                                                

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Εκδικάστηκε στις 2/2/2018 η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαμε καταθέσει κατά της απόφασης της πλειοψηφίας του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ ή οποία αρνείται πεισματικά να εγγραφεί το Σωματείο μας στην δύναμη της.
Στην αρχή της διαδικασίας η δικηγόρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ προσπάθησε να αναβάλει τη δίκη προκειμένου να πάει σε άλλο χρόνο και έτσι να μην προλάβουμε να συμμετάσχουμε στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας. Το επιχείρημα που χρησιμοποίησε η δικηγόρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ ήταν η πρόσθετη δικαστική παρέμβαση που έχει κάνει το άλλο Σωματείο των Σερρών για να βοηθήσει την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και να αποκλείσουν το Σωματείο μας. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την αναβολή και η υπόθεση εκδικάστηκε.
Μάρτυρας κατά του Σωματείου μας δεν προσήλθε ο νυν πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ  Ν.Τράκας (παρότι ήταν παρών στο δικαστήριο) αλλά εμφανίστηκε ο συνταξιούχος πρώην πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ.Μπαλασόπουλος γεγονός που προκάλεσε έντονη απορία αφού η όλη εξέλιξη της εγγραφής στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ξεκίνησε μετά την περίοδο που ήταν πρόεδρος. Γιατί άραγε έφεραν τον Μπαλασόπουλο και δεν πήρε την ευθύνη του δικαστικού αποκλεισμού ο ίδιος ο Ν.Τράκας.
Στην διαδικασία κατέπεσε και όλη η προσχηματική επιχειρηματολογία της πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ (΄΄περί ενός σωματείου σε κάθε νομό ΄΄ όταν την ίδια ώρα εγγράφουν στην δύναμη της ΠΟΕ-ΟΤΑ κάθε σωματείο αν θεωρούν ότι θα τους φέρει ψήφους.)
Συνάδελφοι σας καλούμε να βγάλετε τα συμπεράσματα σας από το μένος που έχουν απέναντι στο Σωματείο μας τόσο η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ όσο και το άλλο Σωματείο. Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν και θέλουν να αποκλείσουν ένα τόσο μαζικό Σωματείο;
Αναμένουμε σε λίγες μέρες την απόφαση που ελπίζουμε να δικαιώσει την εγγραφή του Σωματείου μας  και σε κάθε περίπτωση τα ΄΄συνεταιράκια΄΄  θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.

                Ο Πρόεδρος                    Ο Γενικός Γραμματέας
       Ελευθέριος Κατιρτζόγλου   Δημήτριος Παπαποστόλου
 

δημοσίευσε ...