Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Κάλεσμα του ΜΕΤΑ για τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών | Τετάρτη 21 Φλεβάρη


Ο αγώνας ενάντια στην υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας είναι και αγώνας για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών

Με το νόμο για τα προαπαιτούμενα της γ’ αξιολόγησης, η κυβέρνηση -πέραν της κατάργησης της απεργίας- άνοιξε και το δρόμο για τα «αρπαχτικά» του διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου, ώστε να υπαρπάξουν τη λαϊκή κατοικία και περιουσία. Έτσι, από την 21η Φλεβάρη καθιερώνει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ως αποκλειστική διαδικασία για την υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, ενώ από την Πρωτομαγιά του 2018 ξεκινά και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη άνω των 500 ευρώ προς το κράτος, τους δήμους, τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Μετά τους πλειστηριασμούς, μέσα σε δυο μήνες πρέπει να γίνονται και οι εξώσεις, όπως προστάζουν ΕΕ και ΕΚΤ.
Στόχος κυβέρνησης, τραπεζιτών, funds και δανειστών, που απαιτούν την άμεση υλοποίηση των ηλεκτρονικών πλειτηριασμών, είναι να υπερβούν τα «μπλόκο» στην υφαρπαγή της κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών που είχαν πετύχει το προηγούμενο διάστημα -παρά το «ιδιώνυμο»- τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών, εργατικοί και άλλοι φορείς, με την παρουσία τους στα Ειρηνοδικεία.
Το ΜΕΤΑ συμμετέχει στις δράσεις των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών, την Τετάρτη 21 Φλεβάρη, και καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Σωματεία, τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τον κόσμο της εργασίας να δώσουν δυναμικό «παρών» στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κοραή και ώρα 6μμ., και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.
Η στέγη δεν είναι εμπόρευμα. Είναι δικαίωμα για όλους!
ΟΧΙ στο ιδιώνυμο και στις διώξεις των αγωνιστών!
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και κράτους!
 


δημοσίευσε ...