Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

«Ο κατήφορος της ΔΑΣ-ΟΤΑ δεν έχει τέρμα…»



Σε ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ/ ΚΚΕ, που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018, χωρίς αιδώ λέει ότι «Κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής έπεσαν οι μάσκες μετά από όλες τις συνομιλίες Συνδικαλιστική Ανατροπή - ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ αρνήθηκαν να πάρουν απόφαση για διαμαρτυρία την ημέρα ψηφίσματος των προαπαιτούμενων.» 
Τα ψεύδη δεν σταμάτησαν όμως εκεί. Η συνδικαλιστική τους αλητεία συνεχίζεται στο ίδιο μοτίβο με ανακοίνωση του  διασπαστικού, συνδικαλιστικού και κομματικού παραμάγαζου με την επωνυμία «Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής», γράφοντας:
«Τα αφεντικά τους τράβηξαν τα αυτιά! 
Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ) των πολιτικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ λειτουργούν ως πέμπτη φάλαγγα των αφεντικών που τους ανέθεσαν ρόλο ανοιχτά απεργοσπαστικό, όχι πια συγκαλυμμένο, να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου». 
Ακόμα και τη  Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΔΑΣ-ΟΤΑ πρότεινε γενικά και αόριστα απεργία, την ημέρα που θα ψηφίζει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο στη βουλή,δίνοντας για άλλη μια φορά την πρωτοβουλία προσδιορισμού της ημέρας της απεργίας στην κυβέρνηση, καλλιεργώντας παράλληλα κλίμα αναμονής στους εργαζόμενους. 
Η πρόταση του ΜΕΤΑ–ΟΤΑ όπως αυτή εκφράστηκε στην Ε/Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ και έχει καταγραφεί στα πρακτικά της συνεδρίασης, ήταν πολύ ξεκάθαρη και δεν χωρά παρερμηνείες. 
Πιο συγκεκριμένα το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ πρότεινε 48ωρη κινητοποίηση για τις 10 και 11 Γενάρη 2018, με συγκεντρώσεις κατά των πλειστηριασμών σε όλα τα Ειρηνοδικεία στις 10/1 και την Πέμπτη 11/1  24ωρη απεργία με συλλαλητήρια στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις κατά των νέων αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων της 3ης αξιολόγησης, καθώς επίσης και συλλαλητήριο έξω από την Βουλή την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. 
Μάλιστα προτείναμε να αναλάβει πρωτοβουλία η ΠΟΕ-ΟΤΑ για ενωτική, αγωνιστική συγκέντρωση, με τα πανό και τις σημαίες των συνδικάτων, για να δοθεί ισχυρό μήνυμα απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά και στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Η ΔΑΣ-ΟΤΑ εκπαιδεύεται στο ψέμα συστηματικά. Το ίδιο έκανε και στο καταστατικό συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ πέρσι, όπου, ενώ αρνήθηκε την ένταξη των συμβασιούχων στη δύναμη της ομοσπονδίας, προσπάθησε να δικαιολογήσει τη γκάφα(;) της με συκοφαντίες, το ίδιο έκανε και στη μεγάλη κινητοποίηση για τους συμβασιούχους το καλοκαίρι του 2017, όπου πρότεινε να πέσει η αυλαία των κινητοποιήσεων, σε μια κρίσιμη στιγμή που ο αγώνας των εργαζομένων είχε στριμώξει την κυβέρνηση, με τη «λήξη των κινητοποιήσεων με μία 24ωρη απεργία», όπως καταγράφηκε στα πρακτικά συνεδριάσεων της Ε/Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η διαφορά της με την πρόταση των παρατάξεων ΣΥΝΑΝ και ΔΑΚΕ ήταν μία επιπλέον ημέρα απεργίας!
Τα ψεύδη και η συκοφαντία της ΔΑΣ-ΟΤΑ αποκαλύπτουν τον υποκριτικό τους ρόλο. Δεν ενδιαφέρονται για την ενωτική, αγωνιστική ανάταση του συνδικαλιστικού κινήματος και την οργάνωση της αντεπίθεσής του απέναντι σε Κυβέρνηση-Δανειστές-Κεφάλαιο, αλλά στην περιχαράκωσή του και σε μικροπαραταξιακά οφέλη.
Αυτή η τακτική έχει κοντά ποδάρια. Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ θα συνεχίσει τον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων και θα συμβάλει τα μέγιστα για την αναστροφή του κλίματος και ανάπτυξη ενός ενωτικού, αγωνιστικού κινήματος για την επαναφορά των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / Ιανουάριος 2018

δημοσίευσε ...