Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Δήμος Πειραιά: Στηρίζουμε – Ψηφίζουμε, Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Συνεργασία



«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Το 46ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση, έχει υιοθετήσει πλήρως όλα τα μνημονιακά μέτρα, βιάζεται να ολοκληρωθεί η 3η αξιολόγηση με στόχο να καλλιεργήσει το δικό της success story, που θα λέει ότι η χώρα το 2018 βγαίνει απ’ τα μνημόνια, όταν είναι γνωστό σε όλους ότι η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα με μέτρα και με επιτήρηση από τους δανειστές μέχρι το 2060!
Οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και οι πλειστηριασμοί της εργατικής και λαϊκής περιουσίας, οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων από τράπεζες και εφορίες βρίσκονται στο προσκήνιο ολοκληρώνοντας όλα όσα είχαν δρομολογηθεί απ’ τις προηγούμενες κυβερνήσεις και των οποίων η εφαρμογή ανατράπηκε ή καθυστερούσε λόγω των μεγάλων κοινωνικών αντιδράσεων και αγώνων.
Οι εργαζόμενοι λοιπόν και ο ελληνικός λαός δεν έχουν να περιμένουν τίποτα θετικό. Αντίθετα τους περιμένουν νέα βάρη και θυσίες στο βωμό του κέρδους και συνέχιση της ίδιας πολιτικής που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στους φτωχούς, που δεν φταίνε, για να μπορούν οι πλούσιοι να αβγαταίνουν τα κέρδη τους και το ντόπιο και διεθνές κερδοσκοπικό κεφάλαιο να απομυζεί τον ελληνικό λαό σε μια χώρα που εκποιεί τις παραγωγικές υποδομές και τον πλούτο της.
Αυτό που προωθείται και στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως και σε όλο το Δημόσιο, είναι η νεοφιλελεύθερη εμμονή στο επιτελικό κράτος – επιτελικός Δήμος, που θα αναθέτει σε εργολάβους τις υπηρεσίες του.
Εκεί οδηγούν οι περικοπές πόρων από τους Ο.Τ.Α, οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, η εποπτεία - επιτήρηση, η απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων, η «αξιολόγηση», η κινητικότητα και η εξαίρεση των ΟΤΑ από τους φορείς υποδοχής και τα ψηφιακά οργανογράμματα που φέρνουν κατάργηση ειδικοτήτων και υπηρεσιών.
Οι εργασιακές σχέσεις ανατρέπονται παραπέρα. Με ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ, 5-8μηνα κοινωφελούς , προγράμματα ΕΣΠΑ και τελευταία με το νέο φρούτο του «εθελοντισμού», δηλαδή της μαύρης και απλήρωτης εργασίας.
Μνημονιακοί δήμαρχοι και κυβέρνηση επιχειρούν να μπαλώσουν όπως – όπως τα κενά στις υπηρεσίες των δήμων, οι οποίες σήμερα εξαιτίας της τεράστιας έλλειψης προσωπικού αδυνατούν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς.
Είναι προφανές ότι όλη αυτή η νομοθεσία δεν απαντάει στα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εστιάζονται στη γραφειοκρατική της λειτουργία και την αδιαφάνεια, στον κομματισμό και την κάθε φορά κυβερνητική – δημοτική – πελατειακή της σχέση και παρέμβαση, στα οποία προστέθηκαν με έντονο τρόπο στην μνημονιακή περίοδο η υποστελέχωση και υποχρηματοδότησή της.
Αυτά που οι αγώνες των εργαζόμενων και του λαού απέτρεψαν στο παρελθόν, σήμερα όχι μόνο υλοποιούνται αλλά γίνεται και τιτάνια προσπάθεια να ιδεολογικοποιηθούν πίσω από το περίφημο δόγμα ΤΙΝΑ ( ThereIsNoAlternative – Δεν υπάρχει άλλη λύση). Οι εργαζόμενοι παρακολουθούν τις εξελίξεις απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι και το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται σε προσωρινή αμηχανία. Είναι προφανές ότι αυτό δεν μπορεί να είναι το μέλλον του κόσμου της δουλειάς. Το μέλλον όμως δεν έρχεται από μόνο του. Το μέλλον μπορούμε και πρέπει να το προετοιμάσουμε! Μπορούμε και πρέπει να δώσουμε τη μάχη και να την κερδίσουμε!
Αυτό το μήνυμα πρέπει να στείλουν οι εργαζόμενοι και μέσα από τις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκλέγοντας εκπροσώπους αποφασισμένους να αντισταθούν στην εφαρμογή του αντεργατικού οπλοστασίου των θεσμών και της κυβέρνησης.
Οι αντιπρόσωποι που θα εκλέξουμε δεν θα βλέπουν το 46ο Τακτικό Συνέδριο της ομοσπονδίας στις 23 Απρίλη 2018 ως ταξιδάκι αναψυχής, αλλά θα συμβάλουν δημιουργικά στην συγκρότηση των θέσεων της ομοσπονδίας, του πλαισίου διεκδίκησης και του προγραμματισμού δράσης του κλάδου μας.
Που θα συμβάλουν επίσης στην επίλυση του χρόνιου προβλήματος της ισότιμης ένταξης όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας στην δύναμη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και της ομοσπονδίας.   
Το συνδικαλιστικό κίνημα, πρέπει να περάσει από την αμυντική στην επιθετική γραμμή των διεκδικήσεων. Φτάνουν εφτά χρόνια περικοπών και άγριας λιτότητας για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και παχυλής και τρυφηλής ζωής για τους πλούσιους.
Ενωτικά – Δυναμικά – Αποφασιστικά οι εργαζόμενοι στους Δήμους παλεύουμε και διεκδικούμε:
●Υπογραφή Σ.Σ.Ε για τους ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ ουσιαστική που δεν θα μας την υποδείξει η κυβέρνηση σύμφωνα με τις εντολές των θεσμών εντός των μνημονιακών «τειχών», αλλά θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και δεν θα αποτελεί αντικείμενο υποχωρήσεων και συμβιβασμών
●Ξεπάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης και αναγνώριση της διετίας 2016 -2017.
●Σταδιακή επαναφορά των αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων στην προ μνημονίων εποχή, με την ανάλογη αύξηση του βασικού εισαγωγικού μισθού
●Άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
●Αύξηση της αμοιβής υπερωριακής εργασίας
●Επαναφορά των τριών κλιμακίων με την συμπλήρωση πενταετίας για τους ασφαλισμένους στα Β.Α.Ε.
●Επέκταση της ασφάλισης στα ΒΑΕ και στην καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και σε άλλες ειδικότητες, με εξορθολογισμό του επιδόματος.
●Επαναφορά του 37 ½ ωρου χωρίς περικοπές στις αποδοχές με προοπτική οι εβδομαδιαίες ώρες εργασίας να μειωθούν στις 35
●Εφαρμογή της Νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια και τις συνθήκες εργασίας για να μπει τέλος στους Θανάτους και τα  ατυχήματα κατά την εργασία. Να αναγνωρισθεί νομοθετικά για τους εργαζόμενους Δημοσίου Δικαίου στους Ο.Τ.Α. το Εργατικό Ατύχημα και η Επαγγελματική Ασθένεια.  
●«Ξεπάγωμα» των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για όλες τις υπηρεσίες
●Κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας, της μερικής απασχόλησης και της ελαστικής και εκ της περιτροπής εργασίας και την κάλυψη όλων των παγίων και διαρκών αναγκών
●Μετατροπή σε αορίστου χρόνου όλων των συμβάσεων που ανανεώνονται κάθε χρόνο, στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων και που εξυπηρετούν επίσης πάγιες και διαρκείς ανάγκες και μεταφορά των εργαζομένων στους Δήμους.
•Διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Δημοτικών Βρεφικών – Παιδικών Σταθμών και κατάργηση των τροφείων.
●Κατάργηση των εργολαβιών και της εκχώρησης αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες
●Ακύρωση του νέου μνημονιακού κυβερνητικού προγράμματος για την αξιολόγηση και την κινητικότητα στο Δημόσιο, που στοχεύει στην υλοποίηση των νεοφιλελεύθερων σχεδιασμών για επιτελικό κράτος, τη συρρίκνωση κυρίως των κοινωνικών υπηρεσιών και το επισφράγισμα του «κουρέματος» των οργανικών θέσεων του Δημοσίου, που ξεκίνησε το 2011 (ν.4024/2011)
Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
●Ρύθμιση όλων των δανείων που έχουν πάρει οι εργαζόμενοι και σήμερα αποπληρώνονται, είτε με τους ίδιους ετεροβαρείς όρους σύναψής τους, είτε αδυνατούν να εξυπηρετήσουν και κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους. Διεκδικούμε ρυθμίσεις που θα μειώνουν τα επιτόκια αποπληρωμής τους και κατά περίπτωση θα «κουρεύουν», θα διαγράφουν ή θα ρυθμίζουν τον τρόπο αποπληρωμής τους, λαμβάνοντας υπόψη τους μισθούς των εργαζομένων όταν επισυνάφθηκαν αυτά τα δάνεια και τους σημερινούς, αν βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην ανεργία, την αξία τότε των ακινήτων και τη σημερινή και μια σειρά άλλους παράγοντες κοινωνικούς, οικογενειακούς και οικονομικούς.
Στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πειραιά για την ανάδειξη Αντιπροσώπων στο 46ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ
Τον παραγοντισμό και την ιδιοτέλεια
Την λογική της ανάθεσης σε άλλους να λύσουν τα προβλήματα μας
Τους συμβιβασμένους, ταλαντευόμενους ή υποχωρητικούς σε πιέσεις και καταναγκασμούς.
Τον εργοδοτικό συνδικαλισμό που με την ανοχή αιρετών, για τις «υπηρεσίες» που τους προσφέρουν, τάζουν δήθεν μετακινήσεις, υπερωρίες και βολέματα, πουλώντας εκδούλευση και υποχρέωση, φτάνοντας πολλές φορές ακόμα και σε εκβιασμούς για να υφαρπάξουν την ψήφο των εργαζομένων.   
ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ
Συναδέλφους αγωνιστές που μάχονται και διεκδικούν για τους εργαζόμενους.
Συναδέλφους που έχουν αποδείξει ότι δεν λογαριάζουν απειλές και εκβιασμούς.
Συναδέλφους που πρωτίστως βάζουν πάνω από όλα το συλλογικό συμφέρον των εργαζομένων και όχι το προσωπικό ή συντεχνιακό.
Συναδέλφους που τις εντολές τις παίρνουν από τους εργαζόμενους και όχι από κομματικούς μηχανισμούς.
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 5:00 το απόγευμα με το βιβλιάριο ασθενείας ή την αστυνομική ταυτότητα.
Μπορούμε και σας κοιτάμε στα μάτια και ζητάμε την στήριξη σας
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΕ-ΟΤΑ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΛΙΝΟΣΠΟΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΠΑΛΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΟΣΙΑ(ΣΙΑ) ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ

δημοσίευσε ...