Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Δημοκρατική Συνεργασία Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ : «Η ώρα των ευθυνών επί θύραις!»



Με μια μακροσκελή ανακοίνωση της η «Δημοκρατική Συνεργασία» Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ απαντά στις τελευταίες ανακοινώσεις της πλειοψηφούσας παράταξης στο Σωματείο Εργαζομένων ΕΔΣΝΑ «ΠΑΣΚΕ-Συνεργασία».
Τα μέλη που εκπροσωπούν την «Δημοκρατική Συνεργασία» στο Σωματείο Εργαζομένων ΕΔΣΝΑ με αποδείξεις και στοιχεία που δημοσιοποιούν μέσω της ανακοίνωσης, απαντούν στις κατηγορίες των μελών της «ΠΑΣΚΕ-Συνεργασία». Οι απαντήσεις έχουν να κάνουν με τον τρόπο λειτουργίας και λήψεων αποφάσεων του Σωματείου, την προσπάθεια μετατροπής του Σωματείου σε «τσιφλίκι» της παράταξης «ΠΑΣΚΕ-Συνεργασία», την συνδικαλιστική δράση και στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. ειδικά σε περιόδους κινητοποιήσεων του κλάδου, ενώ καταλογίζονται και ευθύνες για τον ορυμαγδό εργολαβιών που δίνονται από τον ΕΔΣΝΑ σε ιδιώτες και αφορούν την λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής και του ΣΜΑ Σχιστού.
Την ιδιότυπη σχέση Σωματείου – Εργοδότη – Ιδιώτη και πρωτίστως την στάση και τον ρόλο της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Σωματείου και του προέδρου του στις μεγάλες κινητοποιήσεις του κλάδου το 2010 και 2011 τα είχαμε επανειλημμένως καταγγείλει, όπως επίσης. επειδή δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, θυμόμαστε πολύ καλά με μια πλευρά (και σίγουρα όχι με αυτήν των εργαζομένων και της κοινωνίας) είχε ταχθεί η τότε που ήταν ίδια με την σημερινή πλειοψηφία του Δ.Σ. και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΔΣΝΑ όταν ο πρ. περιφερειάρχης κ. Γ. Σγουρός επιχειρούσε να προχωρήσει τους διαγωνισμούς για τα τέσσερα φαραωνικά εργοστάσια διαχείρισης και επεξεργασίας συμμείκτων απορριμμάτων με ΣΔΙΤ στην Αττική.
Η ανακοίνωση των μελών που εκπροσωπούν την «Δημοκρατική Συνεργασία» στο Σωματείο Εργαζομένων ΕΔΣΝΑ αναφέρει :
Συνάδελφοι της πλειοψηφίας,
Αναρίθμητα ερωτήματα προκαλείτε στους συναδέλφους με τις ανακοινώσεις σας, αφού είναι πλέον σ’ όλους σαφές ότι προσπαθείτε να μας αντιμετωπίσετε με επαναλαμβανόμενα ψεύδη και ύβρεις, χωρίς ν’ απαντάτε στα καίρια ζητήματα που αναδείξαμε το τελευταίο διάστημα, αλλά και αποσιωπώντας σοβαρότατα περιστατικά που συνέβησαν. Και βέβαια εξακολουθείτε να δημοσιοποιείτε ανακοινώσεις χρησιμοποιώντας το λογότυπο του Σωματείου Εργαζομένων, ενώ αυτές δεν είναι αποτέλεσμα της σύσκεψης του Διοικητικού του Συμβουλίου, αλλά εκφράζουν μόνο τη δική σας παράταξη. Είναι, πλέον, πασιφανές ότι φοβάστε όχι μόνο την αντιπαράθεση μαζί μας, αφού στερείστε από επιχειρήματα, αλλ’ ακόμη και την πιθανότητα να συμφωνήσουμε μαζί σας.
Γιατί διαφωνούμε κι εμείς με τις συνεχείς μετακινήσεις του προσωπικού. Δεν θ’ αφήσουμε, όμως ασχολίαστη την προσπάθειά σας να χρεώσετε στον Κ. Μνηματίδη τις μετακινήσεις των χειριστών μπουλντοζών, την περίοδο που ο ίδιος δεν ήταν Διευθυντής τους, αφού είχε μετακινηθεί στην Διεύθυνση Συντονισμού, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης. Ποιος, όμως, ήταν Προϊστάμενος του ΧΥΤΑ την ίδια περίοδο; Μα, βέβαια, ο σημερινός Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Β. Πετρόπουλος. Μήπως και για την πρόσφατη μετακίνηση του συναδέλφου Ν. Χρήστου από τον ΧΥΤΑ στους τοπικούς ΣΜΑ ευθύνεται πάλι ο Κ. Μνηματίδης; Είναι τυχαίο που και αυτή τη φορά άμεσα προϊστάμενος του στον ΧΥΤΑ ήταν ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου; Ούτε είναι τυχαίο που οι υποψήφιοι της παράταξης μας και όσοι την υποστήριξαν αντιμετωπίζουν καθημερινά τη δυσμένεια του.Είναι γνωστή σ’ όλους, άλλωστε, η τακτική σας να συγκαλύπτετε τις διώξεις που ασκήθηκαν κατά το παρελθόν από τις απελθούσες διοικήσεις.
Γιατί διαφωνούμε με τις περικοπές στις αποδοχές των υπαλλήλων του ΧΥΤΑ. Εύλογο, βέβαια, θα ήταν να δηλώσετε κιόλας ότι είχε εισηγηθεί γι’ αυτές ο Διευθυντής τους και Αντιπρόεδρος του Σωματείου.
Γιατί συμφωνούμε ν’ αναγνωριστεί άμεσα η προϋπηρεσία των συναδέλφων που εργάζονται με σχέση ΙΔΑΧ και μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση προσπαθούμε. Αξιοπερίεργο είναι, όμως, ότι δεν έχει περάσει πολύς χρόνος από την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου, κατά την οποία τους διαβεβαιώσατε ότι όλα έβαιναν καλώς.
Γιατί συμφωνούμε να επιστραφούν οι αδικαιολογήτως παρακρατηθείσες εισφορές των συναδέλφων μηχανικών.
Με ιδιαίτερη υποκρισία αναφέρεστε και στο πρόβλημα του συναδέλφου Γ. Αρβανίτη.Γνωρίζετε πολύ καλά ότι με την τελευταία απόφαση του Γενικού Γραμματέα του ΕΔΣΝΑ απλά μετακινήθηκε. Χρειάζεται άραγε να σας θυμίσουμε ότι έχει ήδη υποβιβαστεί σε απλό υπάλληλο προ εξαμήνου, όταν μετακινήθηκε αναίτια στον ΣΜΑ Κ. Μνηματίδης προκειμένου να μη θιγεί, μετά την επιστροφή του, ο ευνοούμενος της Διοίκησης Διευθυντής ΔΥΠΑ και Αντιπρόεδρός σας; Αλήθεια γι’ αυτή τη μετακίνηση, όπως και για τις διώξεις που υπέστη από τη Διοίκηση Σγουρού γιατί τηρήσατε σιγή ιχθύος;
Για το πλυντήριο του ΣΜΑ, όσα ερωτήματα και αν διατυπώσετε,η θέση μας παραμένει αμετακίνητη: Καλούμε εκ νέου τη Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ να διατάξει τη διενέργεια ΕΔΕ, προκειμένου ν’ αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια. Επειδή, όμως, αναφέρεστε και στον Δ. Μαυρωνά,  θα σας θυμίσουμε μόνο ότι με επιστολή του στις 18.07.2013 ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης, υπό την ιδιότητα του Προέδρου του ΤΕΕ, υπέδειξε στον τότε Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ ότι ο εκλεκτός της παράταξης σας Ι. Πασχάλης είχε τοποθετηθεί και παρέμενε παράνομα στη θέση του υπευθύνου λειτουργίας του ΣΜΑ. Είναι, βέβαια, πλήρως κατανοητές οι αντιδράσεις σας αφού η τοποθέτηση του στη θέση αυτή ήταν προϊόν της μεταγραφής του από την παράταξη του Γ. Χάρδα στη δική σας.
Για τη στάση σας απέναντι στους συμβασιούχους προσποιείστε ότι δεν καταλαβαίνετε. Θα σας εξηγήσουμε, λοιπόν, αναλυτικότερα: Παράλληλα με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που καταθέσατε για τον διορισμό Διοίκησης στο Σωματείο, ζητήσατε και την ακύρωση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης στην οποία αποφασίστηκε, με απόλυτη καταστατική πλειοψηφία, η εγγραφή τους σ’ αυτό. Δημοσιοποιείστε εσείς, λοιπόν, αν τολμάτε, αύριο το πρωί την αίτησήσας. για να διαπιστώσουν οι συνάδελφοι ποιοι επιδίδονται σε συνδικαλιστική αλητεία. Εξ άλλου η τακτική σας είναι προφανής: Για να πετύχετε τον σκοπό σας τότε χρησιμοποιήσατε τον Ι. Μπίρη ως ενάγοντα και τον Η. Λιβανόπουλο ως μάρτυρα, ενώ τώρα που έχουν διαφωνήσει με τις πρακτικές σας, τους καταγγέλλετε με ονοματεπώνυμο.
Επειδή, όμως, επαίρεστε ότι είστε δίπλα στους συμβασιούχους, απαντήστε μας γιατί στα έξι χρόνια της θητείας σας δεν έχετε κάνει καμία ενέργεια προκειμένου να τακτοποιηθούν οι δώδεκα συνάδελφοι που συνεχίζουν τον δικαστικό αγώνα για την παραμονή τους στον Σύνδεσμο, ούτε καν για να εγγραφούν στο σωματείο. Δεν αποδεχτήκατε, μάλιστα, την πρότασή μας στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση για να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.
Βεβαίως, δεν μας ξενίζει αυτή η συμπεριφορά, γιατί σε όλους τους αγώνες, ακόμα και κατά την εκδίκαση των προσφυγών που είχαν καταθέσει ζητώντας τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, ήσασταν παντελώς απόντες. Βασικοί μάρτυρες τους ήταν ο τέως Πρόεδρος του Σωματείου Γ. Χάρδας και το μέλος της παράταξής μας Κ. Μνηματίδης. Και βέβαια, ψεύδεστε ισχυριζόμενοι ότι ο Γ. Ζαχαρόπουλος ανέτρεψε την αρνητική εισήγηση για την παράταση των συμβάσεων των συναδέλφων οκταμηνιτών. Γιατί δεν υπήρξε αρνητική εισήγηση. Αντίθετα, η Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών Σοφία Αλεξίου εισηγήθηκε θετικότατα, την  τροποποίηση, δηλαδή, του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας για τη σύσταση των απαραίτητων θέσεων. Ο δε Κ. Μνηματίδης δεν αντέδρασε, επειδή απλά συμφωνούσε.
Αλήθεια, ποιους υπαλλήλους υπονοείτε ότι  διατηρούνται από τη Διοίκηση σε θέσεις ευθύνης, ενώ τους βαρύνουν σοβαρές διώξεις ακόμη και από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης; Σας προκαλούμε να τους κατονομάσετε και να αποκαλύψετε τα στοιχεία στα οποία στηρίζετε την καταγγελία σας.
Συνάδελφοι της πλειοψηφίας,
Επιμένετε να διαστρεβλώνετε την αλήθεια και για όσα συνέβησαν την περίοδο που οι προηγούμενες Διοικήσεις αποπειράθηκαν να δημοπρατήσουν με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ τις μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων. Όλοι θυμόμαστε ότι το μέλος μας Κ. Μνηματίδης ουδέποτε υπέγραψε τις σχετικές μελέτες. Αντιθέτως, εισηγήθηκε δι’ εγγράφου στην τότε Διοίκηση, τα έργα να κατασκευαστούν από τον Φορέα μας με πόρους που είχαν διασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ. Απέδειξε δε, ότι για τη διαχείριση του συνόλου των απορριμμάτων της Αττικής δεν απαιτούνταν τα τέσσερα φαραωνικά εργοστάσια που επρόκειτο να δημοπρατηθούν. Αντίθετα, εσείς θέσατε προς ψήφιση,εκτός ημερησίας διατάξεως, στο τέλος μιας διαλυμένης Γενικής Συνέλευσης και ενώ είχαν αποχωρήσει οι περισσότεροι συνάδελφοι που είχαν διαμορφώσει την απαρτία της, πρόταση υπέρ των διαγωνισμών με ΣΔΙΤ και πετύχατε την υπερψήφιση της από μια ισχνή πλειοψηφία 30 «ημετέρων», αγνοώντας τη βούληση των 300 εργαζομένων που είναι εγγεγραμμένοι στο Σωματείο μας. Με την απόφαση αυτή, ο Πρόεδρος του Σωματείου, ως μέγας εργοδοτικός συνδικαλιστής, στήριξε τον τότε Περιφερειάρχη Γ. Σγουρό και τον διευκόλυνε να προχωρήσει τις διαγωνιστικές διαδικασίες. Όμως, τα σχέδια σας,ευτυχώς, ανατράπηκαν μετά την εκλογή της Ρένας Δούρου.
Οχυρώνεστε πίσω από την ασπίδα της Ομοσπονδίας αποσιωπώντας τη στάση σας προ τετραετίας, τότε που ως ένθερμοι υποστηρικτές της απελθούσας Διοίκησης, χλευάζατε τον Πρόεδρο της, όταν το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιτάχθηκε στην ανάθεση των εργοστασίων ανακύκλωσης με ΣΔΙΤ. Καλό θα είναι οι σημερινοί διοικούντες την ΠΟΕ-ΟΤΑ να ανασύρουν από το αρχείο της το δελτίο τύπου του Σωματείου του ΕΔΣΝΑ με τίτλο «Καλό ταξίδι κε Μπαλασόπουλε» στις 09.10.2013 ή την ανακοίνωση του λίγες μέρες νωρίτερα στις 02.10.2013, με την απαίτηση «Μπαλασόπουλε, ως τραγική φιγούρα συνδικαλιστή και προϊόν νοθείας των τελευταίων εκλογών παραιτήσου τώρα», για να διαπιστώσουν ποιοι είναι οι σημερινοί συνδικαλιστικοί τους «φίλοι».
Τολμάτε να αναφέρεστε στην ιδιωτικοποίηση του Αποτεφρωτήρα; Αλήθεια, το 2007 τι είχαν ψηφίσει τα δύο μέλη της παράταξής σας, ο νυν Πρόεδρος του Σωματείου και ο Γ. Γκοντόρας, που τότε συμμετείχαν στην πλειοψηφία του ΔΣ υπό τον Γ. Χάρδα; Και ποια θέση υιοθέτησαν στην κοινή σύσκεψη Διοίκησης, ΠΟΕ-ΟΤΑ και Σωματείου για το θέμα; Γιατί δεν τάχθηκαν υπέρ της λειτουργίας του Αποτεφρωτήρα από το προσωπικό του Συνδέσμου; Γιατί δεν ήγειραν θέμα εμπιστοσύνης για τον τότε Πρόεδρο του Σωματείου; Και βέβαια, για την τελευταία πλήρη εκχώρηση σε ιδιώτη, ακόμα και των συμβάσεων του με τα νοσοκομεία, ποια ήταν η αντίδραση σας; Απολύτως καμία. Εμείς, τους λόγους της σιωπής σας τους αναλύσαμε πλήρως στην τελευταία εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση.
Συνάδελφοι της πλειοψηφίας,
Για τα υπηρεσιακά θέματα του ΧΥΤΑ μας παραπέμπετε στη Διοίκηση. Δεδομένου, όμως, ότι ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Β. Πετρόπουλος εισηγείται όλα τα θέματα που αφορούν σ’ αυτόν, θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας σε κάθε τι που εμείς αξιολογούμε ότι οδηγεί σε αδιέξοδο τη διαχείριση του. Γι’ αυτό και θα σας εγκαλούμε κάθε φορά και θα ζητάμε πρωτίστως από εσάς απαντήσεις.
Επειδή, λοιπόν μέχρι σήμερα δεν απαντήσατε σε κανένα από τα ερωτήματα μας, τα επαναλαμβάνουμε εμπλουτίζοντας τα, μήπως και σας διευκολύνουμε:
ü Έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την κατασκευή του εν λειτουργία κυττάρου στη Β’ Φάση του ΧΥΤΑ Φυλής; Ποιος έδωσε την εντολή για την έναρξη των εργασιών; Υπάρχει για το έργο εγκεκριμένη μελέτη από το Τεχνικό Συμβούλιο της Περιφέρειας; Πώς λειτουργεί ήδη επί τρίμηνο, πριν από την Περιβαλλοντική Αδειοδότηση του;

ü Γιατί καθυστέρησε η έκδοση της νέας ΑΕΠΟ; Πότε υποβλήθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ η σχετική ΜΠΕ; Μήπως οι Προϊστάμενος της Διεύθυνσης ΔΥΠΑ δεν ενήργησε αμέσως μετά την κατάργηση των διαγωνισμών για την κατασκευή των εργοστασίων ανακύκλωσης, προ τριετίας, ώστε να νομιμοποιηθεί η χρήση του οικοπέδου, όπου θα κατασκευαζόταν το εργοστάσιο βιοξήρανσης, για τη διάθεση απορριμμάτων;

ü Πότε εκπονήθηκε η μελέτη του νέου έργου για την επέκταση του κυττάρου; Γιατί αναγκάστηκε η Διοίκηση να το αναθέσει ύστερα από διαπραγμάτευση; Ευσταθούν οι αιτιάσεις του εισηγητή Αντιπροέδρου σας για την τεκμηρίωση του επείγοντος; Γιατί δεν υπήρξε μέριμνα για να προκηρυχτεί έγκαιρα ανοικτός διαγωνισμός;

ü Ποιος είναι ο πραγματικός χρόνος ζωής του νέου κυττάρου; Γιατί στη μελέτη του έργου χρησιμοποιούνται ψευδείς παραδοχές για τις ετήσιες ποσότητες απορριμμάτων που διατίθενται, προκειμένου να επιμηκυνθεί σε 24 μήνες;

ü Στα πλαίσια ποιας σύμβασης εκτελούνταιοι εκσκαφές για την επέκταση του κυττάρου; Γιατί τα προϊόντα τους διατίθενται στο εν λειτουργία κύτταρο;Σε τί ωφελεί η βαθιά εκσκαφή δεδομένου ότι τα προϊόντα εκσκαφών καταλαμβάνουν πολλαπλάσιο όγκο; Μήπως ο Σύνδεσμος δαπανά σημαντικές πιστώσεις για το νέο έργο χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα,

ü Έχει εξαντληθεί η χωρητικότητα της Α’ φάσης; Έχουν εμφανιστεί καθιζήσεις του απορριμματικού ανάγλυφου, όπως υποστηρίζει ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου; Μετρήθηκε πρόσφατα το υψόμετρο και ο διαθέσιμος όγκος του; Αν πράγματι έχει προκύψει ωφέλιμος χώρος γιατί διακόπηκε η απόθεση σ’ αυτήν; Γιατί δεν επαναλειτουργεί τώρα που διαπιστώνονται, πλέον, έντονα προβλήματα στην λειτουργία της Β’ φάσης;

ü Δαπανά ακόμη ο ΕΔΣΝΑ χιλιάδες ευρώ μηνιαίως για την προμήθεια υλικών χωματοκάλυψης, ενώ έχει συνάψει ήδη πριν από δύο χρόνια σύμβαση με σύστημα ΑΕΚΚ, σύμφωνα με την οποία μέσω αυτού, καταλήγουν καθημερινά στον ΧΥΤΑ, αδαπάνως για τον Σύνδεσμο, σημαντικές ποσότητες τέτοιων υλικών;΄

Συνάδελφοι της πλειοψηφίας,
Για το ποιος «γλείφει» τη Διοίκηση και ποιοι είναι οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές ,προφανώς εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια, δεδομένου ότι επί τέσσερα χρόνια παίξατε αυτό τον ρόλο όταν η προηγούμενη Διοίκηση ξεπουλούσε την διαχείριση των απορριμμάτων. Μακριά από εμάς, λοιπόν, οποιοσδήποτε τέτοιος χαρακτηρισμός. Σας ανήκει απόλυτα.
Αποκρύπτετε την αλήθεια και για την διαχείριση των Μονάδων Επεξεργασίας Στραγγισμάτων. Είναι γνωστό σ’ όλους και περισσότερο σε σας ότι την εποχή που υπογράφτηκε η πρώτη σύμβαση, οι μεν μόνιμοι συνάδελφοι με τις απαραίτητες ειδικότητες δεν επαρκούσαν, ώστε να αναλάβουν και τη λειτουργία των Μονάδων, οι δε συμβασιούχοι έργου βρίσκονταν υπό διωγμό από την τότε κυβέρνηση. Τώρα, όμως, που οι συμβάσεις των τελευταίων έχουν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου και παράλληλα έχουν αποκτήσει την απαιτούμενη εμπειρία, τι έχετε κάνει προκειμένου να τις λειτουργήσουμε με δικό μας προσωπικό; Γιατί αποφεύγετε ν’ απαντήσετε στις αλλεπάλληλες προτάσεις μας; Γιατί ο Αντιπρόεδρός σας σιωπά; Αλήθεια, πόσες απ’ ευθείας αναθέσεις και πόσους διαγωνισμούς έχει εισηγηθείο ίδιος στη Διοίκηση για την λειτουργία των μονάδων; Ποιο είναι το επίπεδο των εκπτώσεων που προσφέρουν οι εκάστοτε ανάδοχοι και γιατί είναι διαφορετικό κάθε φορά αφού πρόκειται για το ίδιο έργο;
Δεν απαντάτε,στις εκ μέρους της παράταξής μας προτάσεις για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ με προσωπικό και εξοπλισμό του Συνδέσμου. Γιατί τις αποσιωπάτε; Γιατί ο Αντιπρόεδρος σας δεν εισηγήθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή την κατάργηση του νέου διαγωνισμού των 7.000.000 ευρώ για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ; Εμείς επιμένουμε στην λειτουργία του ΧΥΤΑ με δικό μας προσωπικό και εξοπλισμό. Στις 04.10.2017 που συζητείται στην Εκτελεστική Επιτροπή η κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού γιατί δεν προκηρύσσετε έστω μια τετράωρη στάση εργασίας για να δηλώσετε την αντίθεση των εργαζομένων; Προφανώς συμφωνείτε με την ανάθεση.
Όπως, επίσης, καμιά κουβέντα για τις επαναλαμβανόμενες ακινητοποιήσεις από αλλεπάλληλες βλάβες και το «πήγαινε- έλα» των μπουλντοζών στα εξωτερικά συνεργεία. Έχει ενημερωθεί η Διοίκηση ότι η μπουλντόζα Νο 13 λειτουργεί με σοβαρό πρόβλημα στο σύστημα πέδησης; Γιατί υποχρεώνετε τους εργαζομένους να την οδηγήσουν; Αδιαφορείτε για την πιθανότητα θανατηφόρου ατυχήματος; Γιατί διακινδυνεύετε τις ζωές τους; Δεν απαντάτε, βέβαια και στα ερωτήματα  που σας απευθύναμε στις προηγούμενες ανακοινώσεις μας και ιδιαίτερα σ΄ αυτά που αφορούν στο κόστος και τον υπέρμετρο χρόνοπου έχει απαιτηθεί για την επισκευή των μπουλντόζων. Αλήθεια, πόσα εξάμηνα ακόμα θα απαιτηθούν για να λειτουργήσει όλος ο εξοπλισμός. Ήδη συμπληρώθηκε το πρώτο.
Δημοσιεύσατε παλιά φωτογραφία υποστηρίζοντας ότι απεικονίζει τον ΧΥΤΑ «επί εποχής Κ. Μνηματίδη». Εκτίθεστε ανεπανόρθωτα στην απέλπιδα προσπάθεια σας να τον δυσφημίσετε. Την ίδια φωτογραφία με τη λεζάντα «Διαχείριση  ΧΥΤΑ Φυλής 2010» έχετε δημοσιεύσει στην «Ανοιχτή επιστολή προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο και την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ» που αποστείλατε στις 20.11.2013. Μόνο που το 2010 ο Κ. Μνηματίδης είχε μετακινηθεί σε άλλη Διεύθυνση. Διευθυντής του ΧΥΤΑ ήταν ο Π. Γιαννόπουλος και αρμόδιος Προϊστάμενος ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Β. Πετρόπουλος.
Για τις στεγανώσεις τί υπονοείτε; Αποκρύπτετε και πάλι ότι επικεφαλής του κλιμακίου επίβλεψης ήταν πάντοτε ο Αντιπρόεδρος σας Β. Πετρόπουλος και είχε τη συνολική ευθύνη για την έντεχνη εκτέλεση του έργου. Δημοσιοποιείστε, λοιπόν, οποιοδήποτε έγγραφο του αναφέρεται σε αστοχίες τους προκειμένου να προσυπογράψουμε τις καταγγελίες σας.
Συνάδελφοι της πλειοψηφίας,
Αποφεύγετε ν’ αναφερθείτε σ’ ένα μείζον ζήτημα που αφορά στην πλημμελή εφαρμογή των διαδικασιών ελέγχου στην είσοδο του ΧΥΤΑ. Σύμφωνα, λοιπόν, με αναφορά συναδέλφου δύο οχήματα του Δήμου Αμαρουσίου με λευκές πινακίδες πραγματοποίησαν το πρώτο επτάμηνο του 2017 χίλια δρομολόγια απορριμμάτων, μεταφέροντας απόβλητα, τα οποία, όπως διαπίστωσαν ο ίδιος και ο επόπτης βάρδιας, δεν είχαν καμία σχέση με δημοτικά απορρίμματα. Ερωτήματα δε για τον τόπο φόρτωσης προκαλεί η αποκάλυψη ότι τα εν λόγω οχήματα προλάβαιναν να εισέλθουν στον ΧΥΤΑ σε χρόνο που δεν επαρκούσε για την μετάβασή τους στον Δήμο, την επαναφόρτωση και την επιστροφή τους. Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι ουδείς από σας αντέδρασε όταν η προηγούμενη Διοίκηση κατάργησε την υπηρεσία φύλαξης του ΧΥΤΑ που είχε δημιουργηθεί από τότε Διευθυντή Κ. Μνηματίδη και ήταν εντεταλμένη για τον έλεγχο των εισερχομένων φορτίων. Ποιους σκοπούς εξυπηρετούσε η ενέργεια αυτή; Απαντήστε μας.
Η Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ πρέπει να διερευνήσει άμεσα το θέμα, ώστε να κατανεμηθούν τυχόν ευθύνες, να προσδιοριστούν οι απώλειες τόσο στα εσόδων του ΕΔΣΝΑ, όσο και οι επιβαρύνσεις που επιφορτίστηκε ο Δήμος, για το συγκεκριμένο  χρονικό διάστημα, αλλά και πέραν αυτού και να διαπιστωθεί πιθανή συνέργεια και άλλων δημοτικών οχημάτων. Αναρωτιόμαστε, επίσης, αν η Διοίκηση καταλογίσει και σε ποιους την ζημία του ΕΣΔΝΑ στην περίπτωση που ο Δήμος αξιώσει την επιστροφή των χρημάτων που αχρεωστήτως κατέβαλε για την απόρριψη στον ΧΥΤΑ αποβλήτων που δεν προέρχονταν από την περιοχή του..
Εντελώς συκοφαντικά, ισχυρίζεστε ότι ο Κ. Μνηματίδης είχε επιτρέψει την είσοδο των απορριμματοφόρων του Δήμου της Αθήνας απ’ ευθείας από το γκαράζ στο ταμπάνι ζημιώνοντας, μάλιστα, τον ΕΔΣΝΑ. Ακόμη, όμως κι αν αυτό είχε συμβεί ο ΕΔΣΝΑ δεν θα ζημιωνόταν, αφού κατά την περίοδο στην οποία αναφέρεστε οι Δήμοι - μέλη του Συνδέσμου, κατέβαλαν, για τη διάθεση του συνόλου των απορριμμάτων τους, ποσοστό (6%) επί των καθαρών εσόδων τους. Στη γενικότερη προσπάθειά σας, όμως, να τον δυσφημίσετε προσπαθείτε να δημιουργήσετε σύγχυση στους συναδέλφους, αφού η χρέωση με βάση το κόστος των παρεχόμενων προς τους Δήμους υπηρεσιών, ήτοι ευρώ ανά τόνο, και ανάλογα με τις ποσότητες στερεών αποβλή­των που αντιστοιχούν σε κάθε Δήμο ίσχυσε από 01.01.2012 και σύμφωνα με την απόφαση του τότε Υφυπουργού Εσωτερικών για τη σύσταση του ΕΔΣΝΑ.
Μην επικαλείστε συνάδελφοι την συνένωση δυνάμεων με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον των συναδέλφων, εσείς που επί έξι ολόκληρα χρόνια όχι μόνο δεν παλέψατε γι’ αυτά, αλλά είστε η χαρακτηριστική περίπτωση συνδικαλιστών που όχι μόνο εργάζονται στις απεργίες, αλλά πληρώνονται και για υπερωριακή απασχόληση. «Άκαπνοι» συνδικαλιστές.
Όσο για εκείνο το «ας μη γίνεστε καθημερινά οι εφιάλτες του κλάδου» σας διαβεβαιώνουμε ότι ο Πρόεδρος του Σωματείου δεν θα πρέπει να φοβάται μήπως απωλέσει τον «τίτλο». Τον κατοχύρωσε, πλήρως, ο ίδιος με τη βούλα της ΠΟΕ-ΟΤΑ και τον χαρακτηρίζει συνδικαλιστικά. Εμείς δεν έχουμε καμιά πρόθεση να του τον στερήσουμε.
Τελειώνοντας, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και την αγωνία μας για το μεγάλο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στη διάθεση των απορριμμάτων και ζητάμε από την Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ να διερευνήσει χωρίς καθυστέρηση τις αιτίες που το προκάλεσαν.
Η ώρα των ευθυνών επί θύραις!

δημοσίευσε ...