Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Απάντηση του Σ.Ο.Μ.Ε.Δ.Π. στο «Συνδικάτο Ο.Τ.Α.»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά, χαιρετίζει την παρέμβαση του Συνδικάτου ΟΤΑ στην Δ/ντρια Καθαριότητας – Ανακύκλωσης υπερασπίζοντας τα δικαιώματα εργαζόμενου που κλήθηκε άδικα σε απολογία.
Άλλωστε η διοίκηση του Σωματείου δεν έχει μπει ποτέ στην διαδικασία να διεκδικήσει την «μοναδικότητα» και την ιδεολογική «καθαρότητα» στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ούτε φυσικά οι παρεμβάσεις του Σωματείου γίνονται επιλεκτικά σύμφωνα με την κομματική ή παραταξιακή ταυτότητα των εργαζομένων.
Προφανώς και δεν θα απολογηθούμε στο «Συνδικάτο ΟΤΑ», ούτε είμαστε εμείς αυτοί που θα κρίνουν  τι κάνουν διοικήσεις Σωματείων που ελέγχει η ΔΑΣ-ΟΤΑ / ΠΑΜΕ / ΚΚΕ μπροστά σε φαινόμενα απολύσεων ή ιδιωτικοποιήσεων ή άλλων σοβαρών προβλημάτων που βιάζουν και καταργούν δικαιώματα των εργαζομένων, αυτό το κάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
Δεν είναι εξάλλου και ζητούμενο για εμάς η στείρα συνδικαλιστική αντιπαράθεση που περιορίζεται σε παραταξιακά συμφέροντα και οφέλη, που λίγο ενδιαφέρουν τους εργαζόμενους αλλά όμως ρίχνουν νερό στον μύλο της απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος.
Θα έπρεπε το «Συνδικάτο ΟΤΑ» πριν μας χαρακτηρίσει «κουφούς» και «τυφλούς» στα προβλήματα των εργαζομένων ή πριν μας συγκαταλέξει και μας αθροίσει μαζί με διοικήσεις άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων του Δήμου Πειραιά που συντηρούν την πολυδιάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος, τον κατακερματισμό των εργαζομένων στον Πειραιά και είναι εμποτισμένες στον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, να φρόντιζε να μάθει!!!
Είναι αναμενόμενο ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές αντιπροσώπων και το τακτικό συνέδριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ να κορυφώνονται οι παραταξιακές αντιπαραθέσεις, ωστόσο τα μέλη του Σωματείου Οδηγών – Μηχ/κων και Εργ/των Δήμου Πειραιά δεν θα ακολουθήσουν κανέναν στον κατήφορο των προσωπικών συκοφαντικών επιθέσεων.
Η λέξη Αξιοπρέπεια αρχίζει από Α και είναι ψηλά στο λεξιλόγιο μας αλλά πρωτίστως στις ενέργειες μας.
Από το Δ.Σ. του Σωματείου Οδηγών – Μηχ/κών και Εργ/των Δήμου Πειραιά  

δημοσίευσε ...