Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Η Δημοτική Αρχή Αλίμου κάνει έξωση στους εργαζόμενους



Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή Αλίμου δείχνει το σκληρό και ανάλγητο πρόσωπο της εργοδοσίας απέναντι στους εργαζόμενους. Αυτή την φορά η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θοδώρα Σύρμα αποφάσισε να κλείσει το κυλικείο και να πετάξει στην κυριολεξία έξω τους εργαζόμενους.
Η σχετική ανακοίνωση – καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, αναφέρει:
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλίμου σε έκτακτη συνεδρίασή του στον χώρο του Συνεργείου Καθαριότητας την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 στις 9 π.μ. με θέμα την απροειδοποίητη καταστροφή του Κυλικείου των εργαζομένων αποφάσισε τα εξής:
Καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή και την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κα Σύρμα Θεοδώρα ότι δεν έχουν καταλάβει σε ποιο χώρο έχουν μπει. Έχουν μπει σε ένα χώρο που εργάζονται άνθρωποι κι η συμπεριφορά της κας Αντιδημάρχου και της Διοίκησης δεν θυμίζει κάτι τέτοιο μετά την τελευταία ενέργειά τους να καταστρέψουν το κυλικείο, το οποίο λειτουργούσε επί χρόνια στο χώρο του Συνεργείου του Δήμου για να πίνουν οι εργαζόμενοι ένα ποτήρι κρύο νερό  και να έχουν μια καρέκλα να ξεκουράζονται όπως ακριβώς το λέει ο νόμος, ανάμεσα στις βάρδιές τους. Θέλοντας να πετάξουν τους εργαζόμενους σε περίεργα κοντέινερ, σε λαμαρίνες δηλαδή που θα βράζουν στους 45 βαθμούς το Καλοκαίρι και θα είναι ψυγείο τον Χειμώνα.
Δηλώνουμε στην Αντιδήμαρχο κα Σύρμα και στη Δημοτική Αρχή ότι επειδή εμείς εκπροσωπούμε ανθρώπους με αξιοπρέπεια κι επειδή πάντα είμαστε υπέρμαχοι της υπεράσπισης του νόμου -να υπάρχει δηλαδή μια καρέκλα ανά εργαζόμενο σε χώρο με επαρκή κλιματισμό και πρόσβαση σε δροσερό νερό- θα τους ανατρέψουμε τα σχέδια.
Ζητάμε να σταματήσει η καταστροφή του κυλικείου από την Διοίκηση του Δήμου και την κα Αντιδήμαρχο. Να αποκαταστήσει άμεσα τον χώρο που λειτουργούσε τόσα χρόνια και να δει τους εργαζόμενους στην πραγματική τους μορφή. Να καταλάβει ότι είναι άνθρωποι και καθημερινά μάχονται κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Την εισήγηση του προεδρείου ψήφισαν υπέρ 4: Καπράλος Γιάννης, Αραμπατζίδου Ρίτσα, Παπαχρίστου Αναστασία, Δημητρίου Δήμητρα  και κατά 2: Κουρτέλης Κωνσταντίνος, Χατζηδάκη Άννα  και … απών: Γεωργακόπουλος Δημήτρης.
Για το Δ.Σ.
               Η Αντιπρόεδρος,             Η Γραμματέας,
            Δημητρίου Δήμητρα        Παπαχρίστου Αναστασία

δημοσίευσε ...