Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Πατούλης: Κοινός βηματισμός αλλά ...με τους ιδιώτες



Ουδέν κρυπτόν υπό του ηλίου, που αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, ο οποίος υλοποιεί τα μνημόνια στο δήμο του και «αβαντάρει» τους εργολάβους, την ώρα που δημοσίως και για επικοινωνιακούς λόγους επιτίθεται στην κυβέρνηση για την απόλυση των συμβασιούχων και τις ελλείψεις προσωπικού στους δήμους. Δεν είναι μάλιστα μακριά ο καιρός (στις 9 Μαΐου του τρέχοντος έτους) που ζητούσε… κοινό βηματισμό με τους εργαζομένους για τα προβλήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, λοιπόν, εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία που του δίνει η απραξία της κυβέρνησης με τη μη προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και την απόφαση του Ελεγκτικού για μη πληρωμή και απόλυση των συμβασιούχων, προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην ιδιωτικοποίηση της φύλαξης εγκαταστάσεων του δήμου (σχολικών κτηρίων, ιστορικού κέντρου και δημοτικών κτηρίων): «Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός για την υπηρεσία με τίτλο: “ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ” ανέρχεται στο ποσό των 369.996,56€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου για το οικονομικό έτος 2017», αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο που εστάλη προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Οργάνου (εδώ το πλήρες κείμενο).
Ο δήμαρχος Αμαρουσίου επικαλείται τους βανδαλισμούς που γίνονται στο δήμο του, προκειμένου να ξεπουλήσει την Υπηρεσία Φύλαξης στους ιδιώτες, ξεχνώντας επιδεικτικά το ότι ο ίδιος με τη στάση του «βανδαλίζει» στην αξιοπρέπεια και στο εργασιακό μέλλον των εργαζομένων του. Άλλωστε, είναι τυχαίο το ότι η αρνητική απόφαση του Ελεγκτικού για τους συμβασιούχους εκδόθηκε, αφού πρώτα συναντήθηκε με την πρόεδρο του δικαστηρίου, η οποία -μέχρι σήμερα- αρνείται να δεχθεί εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ;
Είναι προφανές περισσότερο από ποτέ πως ο Γ. Πατούλης, παρά τα ότι δημοσίως λέει και πράττει, έχει ένα στόχο που αποτελούν και την πολιτική του βούληση ως δημοτική Αρχή: να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ιδιωτών σε βάρος των εργαζομένων του και των δημοτών του (οι οποίοι και θα πληρώσουν το «μάρμαρο» της ιδιωτικοποίησης), εφαρμόζοντας μνημονιακές πολιτικές και προχωρώντας σε κοινό βηματισμό με την κεντρική εξουσία και τους ιδιώτες.
Μην ξεχνάμε, δε, πως πέραν της Φύλαξης και της Καθαριότητας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, εκμεταλλευόμενος της εξαγγελίες Γαβρόγλου για τα νηπιαγωγεία, επιτίθεται και στα δικαιώματα των εργαζομένων στους παιδικούς. Και αυτό διαφαίνεται καθαρά από τις θέσεις και προτάσεις της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ για το νέο πρότυπο κανονισμό λειτουργίας των Βρεφονηπιακών – Παιδικών Σταθμών, που έχει εισηγηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών και όπου επί της ουσίας θέλουν να τους μετατρέψουν σε σταθμούς φύλαξης, με την αύξηση του ωραρίου και των ημερών λειτουργίας και την αύξηση του αριθμού των παιδιών ανά τμήμα με την ίδια αναλογία εκπαιδευτικού προσωπικού που ισχύει σήμερα.
Αλλά όπως έχει καταγγείλει και το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και η μνημονιακή πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, όσο και να προσπαθούν να πείσουν πως θέλουν κοινό βηματισμό με τους εργαζομένους, τα έργα και οι ημέρες τους μιλούν από μόνα τους: αυτό που εφαρμόζουν είναι οι μνημονιακές πολιτικές και η προσπάθεια να περάσει το μικρό, νεοφιλελεύθερο επιτελικό κράτος στους δήμους, με ξεπούλημα υπηρεσιών και εργαζομένους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, έρμαιο των πελατειακών τους σχέσεων. Άλλωστε, είναι τυχαίο το ότι ζήτησε να αποφασίζουν οι δήμοι για τις συνάψεις των συμβάσεων εργαζομένων και όχι το κεντρικό κράτος;

δημοσίευσε ...