Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Ποιος ΕΣΔΑ και ποιοι ΠΕΣΔΑ, μία - μία οι περιφέρειες στους σκουπιδοεργολάβους! Αττική ακούς;

ΟΧΙ στο ΣΜΑ της Ευκαρπίας - ΟΧΙ στα εγκαίνια της αυθαιρεσίας
Ο ΦΟΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Κ. Μακεδονίας, αφού έστησε   το φαραωνικό ΣΜΑ (Σταθμό  Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) στην Ευκαρπία με τα ΜΑΤ, την αστυνομία και τη βιομηχανία μηνύσεων  προχωρά, χωρίς καν άδεια λειτουργίας τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στις 11.00 σε εγκαίνια-παρωδία! Ξοδεύει μάλιστα χωρίς ντροπή το εξωφρενικό ποσό των 19.200 € για την φιέστα χρήματα δικά μας, που δίνουμε στο Δήμο για τα σκουπίδια.

Στη φιέστα θα πάρει μέρος κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – Οικολόγων,  περνώντας στην αντίπερα όχθη, αυτή της εξυπηρέτησης συμφερόντων μεγαλοεργολάβων λησμονώντας τη συμπόρευση των κομμάτων τους με τους κατοίκους. Όπως ακριβώς έκανε  και για την περίφημη άδεια καύσης απορριμμάτων που πήρε ο ΤΙΤΑΝ που ακόμα περιμένουμε να ανακαλέσει η κυβέρνηση  της αριστεράς .

Δυστυχώς συνεχίζει το έργο του Μητσοτάκη, ο οποίος περιχαρής επιθεώρησε το έργο με τον κ. Γεράνη να απολύει την ίδια μέρα εργαζόμενους ώστε να απαξιώσει εντελώς το φορέα διαχείρισης και να περάσει ευκολότερα η βιομηχανία σκουπιδιών σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ  ισοπέδωσε  με εκρηκτικά ένα βουνό 500 μέτρα από τα σπίτια και νομίζει πως ισοπέδωσε και την αντίστασή μας.

Θεωρεί πως  ο ανυπότακτος λαός της Ευκαρπίας, του Δ. Παύλου Μελά  θα αποδεχτεί να καταντήσει το τασάκι  των σκουπιδιών η περιοχή δίπλα στο ΤΙΤΑΝ και στην παλαιά χωματερή Δερβενίου (η οποία ακόμα και σήμερα ρυπαίνει) και πως θα θάψει κάθε δράση Ορθής Διαχείρισης Απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή, επανάχρηση, ανακύκλωση, στην προχωματερή που σχεδίασε με το Φάμελλο, το Μπουτάρη, τον Κυρίζογλου και τον Δανιηλίδη.

Σπέρνει ανερυθρίαστα ψέματα για δήθεν οφέλη και δε λέει κουβέντα για τους δρόμους της Ευκαρπίας που δεν αντέχουν 300 απορριμματοφόρα καθημερινά, για τους άλλους ΣΜΑ που ΘΑ γινόταν, όπως ΘΑ γινόταν  το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, τα υπόλοιπα έργα στη πόλη, το περίφημο περιβαλλοντικό πάρκο – πράσινο σημείο  68 στρέμ μέσα στο ΣΜΑ, ο ελεγκτικός μηχανισμός, η ανάπλαση του ρέματος του Μύλου και της παλιάς χωματερής Δερβενίου και άλλα πολλά που έταζαν οι προκάτοχοί του κκ Ζουρνάς, Γαλαμάτης, Φάμελλος (νυν Υπουργός Περιβάλλοντος!) κι αποδείχτηκαν χάντρες και καθρεφτάκια για ιθαγενείς!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ  ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝ καλεί:                                                       

α) Φορείς, Συλλόγους και πολίτες  σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  την Πέμπτη 2 Μάρτη στο Μικρασιάτικο Σύλλογο  Ευκαρπίας   ώρα 8 το βράδυ όπου θα σχεδιάσουμε τα δικά μας «εγκαίνια» – απαρχή δράσεων και δραστηριοτήτων                                                                                                             

 β) το Λαό της περιοχής σε συγκέντρωση  τη  Δευτέρα 6 του Μάρτη 10.30΄ στο χώρο μας δίπλα στο ΣΜΑ.                                                                                                                                    

 γ) τη Διοίκηση και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου να μπει μπροστά και να υλοποιήσει προηγούμενες ομόφωνες  αποφάσεις ενάντια στο συγκεκριμένο έργο,      ώστε να μη λειτουργήσει αυτός ο ΣΜΑ που εναντιώνεται στο περιβάλλον, που συνθλίβει τις ανθρώπινες συνθήκες ζωής στην πόλη και συμπιέζει κάθε έννοια περιβαλλοντικής δικαιοσύνης  μιας περιοχής με τη «ακαθόριστη» δυσοσμία, τα ΕΛΠΕ, το ΤΙΤΑΝ, τη ζέουσα Χωματερή Δερβενίου, τις ανεξέλεγκτες  μονάδες-μάντρες ανακυκλώσιμων υλικών, τα νταμάρια και σε μια πόλη που η χωματερή στη Μαυροράχη είναι πληγή και βόμβα περιβαλλοντική για το παρόν και το μέλλον της.

Δίκτυο Συλλόγων και Φορέων κατά της κατασκευής και χωροθέτησης του ΣΜΑ Ευκαρπίας




Διαβάστε επίσης και την εντυπωσιακή για την υποκρισία της ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ 

Θεσσαλονίκη: Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το ΣΜΑ Ευκαρπίας - Τι επισημάνει , τι προτείνει

δημοσίευσε ...