Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Οι δίκες των συνδικαλιστικών στελεχών και η ποινικοποίηση των αγώνων συνεχίζεται αμείωτα – Συγκέντρωση Συμπαράστασης και Αλληλεγγύης 7/3/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η επιχείρηση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζεται αμείωτη. Την ΤΡΙΤΗ, 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, ο πρώην Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Θέμης Μπαλασόπουλος και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Γιάννης Τσούνης δικάζονται από το Θ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για κινητοποιήσεις ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα του 2011.

 Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κρίνοντας πώς στόχος δεν είναι μόνο η συνδικαλιστική ηγεσία της Ομοσπονδίας, αλλά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που αντιδρούν στα μέτρα εξόντωσης τους από τις τελευταίες κυβερνήσεις και τους δανειστές, αλλά και στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των Υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. αποφάσισε να πραγματοποιήσει Συγκέντρωση Συμπαράστασης και Αλληλεγγύης, την ΤΡΙΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, στις 9.00 το πρωί, στο Θ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (Πρώην Σχολή Ευελπίδων - Κτιριο Προκατ - Αίθουσα 2 - Ισόγειο). Έχουν κληθεί να συμμετάσχουν τα συνδικαλιστικά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Θέμης Μπαλασόπουλος και ο Γιάννης Τσούνης παραπέμπονται για μία ακόμη φορά σε δίκη με την κατηγορία του «ηθικού αυτουργού», γιατί υπέγραψαν ως Πρόεδρος ο πρώτος και ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας ο δεύτερος, Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που ενημέρωνε τους εργαζόμενους για τα αντιλαϊκά μέτρα που είχε λάβει η κυβέρνηση το 2011 και τους καλούσε να συμμετάσχουν στην απεργία της 16ης Οκτωβρίου 2011, με κατάληψη των Δημοσίων κτηρίων.

Για την υπόθεση αυτή, σημειώνεται, ότι η αρμόδια Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών, μετά τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης έκρινε (την 1 Ιουλίου 2013), πώς πρέπει να τεθεί στο αρχείο, καθώς δεν στοιχειοθετείται κάποια αξιόποινη πράξη. Κάποιοι όμως επέδειξαν ιδιαίτερο «ζήλο» και αποφάσισαν να ανοίξει η υπόθεση στις 16 Οκτωβρίου του 2013 και τα δύο Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Θυμίζουμε, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ή του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., πρώην και νυν, έρχονται αντιμέτωπα με ποινικές διώξεις γιατί τόλμησαν να αποφασίσουν απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται από τις κυβερνήσεις των μνημονίων και ενάντια στις μεθοδευμένες προσπάθειες «συμφερόντων» που υπονομεύουν το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προωθούν την πλήρη ιδιωτικοποίηση τους.

Η απάντηση ωστόσο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν και είναι σταθερά ότι δεν εκβιαζόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενωμένοι μέχρι να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων, που εφαρμόζει και η σημερινή συγκυβέρνηση και έχει διαλύσει την Ελληνική κοινωνία.
            ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.



5 μήνες φυλάκισης με αναστολή στον πρ. Πρόεδρο του Σ.Ε.Δ.Θ. - Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η ποινικοποίηση των αγώνων τους με στόχο την ανεμπόδιστη εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών από τις κυβερνήσεις και Αιρετούς συνεχίζεται.

Αυτή τη φορά το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, με απόφαση του στις 20 Φεβρουαρίου 2017 έκρινε ένοχο τον πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης (Σ.Ε.Δ.Θ.) Ηλία Μανουσαρίδη επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών με αναστολή. Το «έγκλημα» του συνταξιούχου πλέον συναδέλφου ήταν πώς μαζί με άλλους εργαζόμενους έκαναν παρέμβαση σε σύσκεψη που οργάνωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης με άλλους Δημάρχους στις 18 Οκτωβρίου του 2011.

 Σκοπός της σύσκεψης ήταν πώς θα κατασταλούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που προωθούσε η τότε κυβέρνηση και πώς θα δημιουργηθεί απεργοσπαστικός μηχανισμός για να γίνει η συλλογή των απορριμμάτων. Ο κ. Μπουτάρης, ως γνήσιος εκφραστής των επιχειρηματικών συμφερόντων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας εθίγη από την παρέμβαση του Ηλία Μανουσαρίδη και των συναδέλφων του και προχώρησε σε μήνυσε σε βάρος του.

Καταδικάστηκε λοιπόν χωρίς το Δικαστήριο να λάβει υπόψη ούτε καν τις καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας, όπως του Δημάρχου Καλαμαριάς κ. Θ. Μπακογλίδη, ο οποίος κατέθεσε πώς η σύσκεψη δεν είχε ξεκινήσει όταν πήγαν να μπουν οι εργαζόμενοι στην αίθουσα της συνεδρίασης και πώς η όποια ένταση υπήρξε στην είσοδο της αίθουσας. Με παρέμβαση μάλιστα του κ. Θ. Μπακογλίδη, και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης κ. Π. Αβραμόπουλου οι εργαζόμενοι προσκλήθηκαν και μπήκαν στην αίθουσα για να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Παρ’ όλα αυτά ο κ. Μπουτάρης κατέθεσε μήνυση για «βίαιη εισβολή» και «διατάραξη οικιακής ειρήνης» στέλνοντας στα Δικαστήρια τους εργαζόμενους που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για τα σε βάρος τους κυβερνητικά μέτρα και την προσπάθεια εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Θεσσαλονίκης να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό.

 Τέτοιου είδους διώξεις, όπως επανειλημμένα έχει καταγγείλει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποσκοπούν στο να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης και των Αιρετών που θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν θα τους περάσει. Οι εργαζόμενοι θα είναι ενωμένοι πάντα απέναντι σε τέτοιου είδους πολιτικές που στόχο έχουν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις θέσεις εργασίας τους, το μέλλον των δικών τους και των οικογενειών τους, το Δημόσιο συμφέρον.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...