Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της 2ης Συνδιάσκεψης του ΜΕΤΑ



Το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 2η Συνδιάσκεψη του ΜΕΤΑ. Στη Συνδιάσκεψη, συνολικά συμμετείχαν 150 περίπου σύνεδροι, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Αθήνα, αλλά και τις κοινωνικές δυσκολίες της περιόδου.
Η συμμετοχή αυτή κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική και σηματοδοτεί τις θετικές προοπτικές για το μέλλον της παράταξης και τη συμβολή της στην ενίσχυση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Επιπροσθέτως, πρέπει να σημειώσουμε ότι τις εργασίες της Συνδιάσκεψης παρακολούθησαν διαδικτυακά, μέσω της ζωντανής μετάδοσης τους από τη σελίδα του ΜΕΤΑ, εκατοντάδες άλλα άτομα απ’ όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό.
Στις διαδικασίες της Συνδιάσκεψης, υπήρξε πλούσιος προβληματισμός σχετικά με την κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος, την τακτική που πρέπει να ακολουθεί στις σημερινές συνθήκες, με στόχο να οργανωθεί αποτελεσματική αντίσταση απέναντι στις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και προκειμένου να μπουν ξανά στο προσκήνιο δυναμικά, αποφασιστικά και επιθετικά όλες οι διεκδικήσεις και τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας.
Ιδιαίτερα επικεντρώθηκε η συζήτηση στην ανάγκη ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος και της συγκρότησης ενός ευρύτερου πόλου που θα μπορέσει να πιέσει για να πάρουν πρωτοβουλίες τα ίδια τα συνδικάτα, να συντονίσει τη δράση τους και να συμβάλει στην αναβάθμιση της δημοκρατικής τους λειτουργίας και συμμετοχής των εργαζομένων στη λήψη των αποφάσεων και στη διεκδίκησή τους.
Ομόφωνα αποφασίστηκε ότι οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ θα επιδιώξουν να υπάρξει πανεργατική και παλλαϊκή, αν είναι δυνατόν, απάντηση στα νέα μέτρα που συμφώνησαν κυβέρνηση και δανειστές, ενόψει του κλεισίματος της 2ης «αξιολόγησης» με γενική πανεργατική απεργία πριν από το Πάσχα.
Παράλληλα, οι αντιπρόσωποι της 2ης Συνδιάσκεψης του ΜΕΤΑ στέκονται αλληλέγγυοι: στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που δικάζονται για τις κινητοποιήσεις τους τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και στους εργαζόμενους, το λαό της Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος και τη Δημοτική Αρχή που αγωνίζονται ενάντια στις συμμορίες των παραγόντων της ΑΕΚ που ούτε για την ομάδα ενδιαφέρονται, ούτε για την πόλη, παρά μόνο για την απόκτηση επιρροής προκειμένου να αυγαταίνουν τα κέρδη τους και να ασκούν πολιτικές πιέσεις σε όφελός τους.
Τέλος, εγκρίθηκαν ομόφωνα, αφού εμπλουτίστηκαν, η εισήγηση και οι θέσεις του ΜΕΤΑ και εκλέχτηκε νέα συντονιστική επιτροπή για τα επόμενα τρία χρόνια, τα ονόματα της οποίας θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.
Αθήνα 12 Μάρτη 2017
Το προεδρείο της 2ης Συνδιάσκεψης ΜΕΤΑ
πηγή: ergasianet.gr

δημοσίευσε ...