Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Με χειροπέδες στο τμήμα ο Αργύρης Βασιλείου γιατί «τόλμησε» να δείξει την ανθρωπιά του



ΜΕΤΑ: Όταν αποθρασύνονται τα φασιστικά «σταγονίδια» στα σώματα ασφαλείας…
Το ΜΕΤΑ καταγγέλλει τη σύλληψη και προσαγωγή στο Aστυνομικό Tμήμα Δάφνης του Αργύρη Βασιλείου, πρώην μέλους του ΓΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και στελέχους της παράταξής μας, γιατί ζήτησε το αυτονόητο από τα αστυνομικά όργανα, δηλ. το σεβασμό της προσωπικότητας των ανθρώπων που δεν έχουν στο ήλιο μοίρα, Ελλήνων και μεταναστών, οι οποίοι ζουν από την αλληλεγγύη του απλού κόσμου.
Πιο συγκεκριμένα, ο συνάδελφος Αργύρης Βασιλείου έγινε μάρτυρας ρατσιστικής συμπεριφοράς αστυνομικών οργάνων απέναντι σε απόκληρους που ζητούσαν βοήθεια μπροστά σε σουπερμάρκετ της περιοχής.
Με βρισιές, όπως «Ουστ από δω!», «Στο διάολο, βρομιάρηδες» και «Γαμώ τη Βουλγαρία σας», προσπαθούσαν να τους διώξουν, γιατί χάλαγαν τη «βιτρίνα» του σουπερμάρκετ. Στην αντίδραση και την έντονη διαμαρτυρία του για την απαράδεκτη συμπεριφορά τους, επιστράτευσαν την αστυνομική βία.
Αφού προηγήθηκαν οι γνωστές απειλές περί εγκλεισμού στη φυλακή και τα υπονοούμενα που αμφισβητούσαν αν είναι ή όχι πατριώτης, εμφανίστηκαν τρεις αστυνομικοί με στολή και τρεις με πολιτικά, και συνέλαβαν βίαια τον Αργύρη Βασιλείου μέσα στο σουπερμάρκετ, μπροστά στα μάτια δεκάδων έκπληκτων ανθρώπων (προφανώς για παραδειγματισμό), του έβαλαν χειροπέδες σαν να ήταν κοινός κακοποιός και τον οδήγησαν στο Α.Τ. Δάφνης. Έπειτα από παρέμβαση συνδικαλιστών και στελεχών της Αριστεράς αφέθηκε ελεύθερος.
Το ΜΕΤΑ καταγγέλλει τη βίαιη και προκλητική συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων και καλεί την κυβέρνηση και την ηγεσία της αστυνομίας να προχωρήσουν στην παραδειγματική τους τιμωρία. Σε διαφορετική περίπτωση, θα είναι συνυπεύθυνοι και με την ανοχή και τη στάση τους που θα αποθρασύνονται τα φασιστικά «σταγονίδια» στα σώματα ασφαλείας.
Από το γραφείο Τύπου ΜΕΤΑ, 08-02-17
Δημοσιεύθηκε στο ergasianet.gr

δημοσίευσε ...