Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Στον πλειστηριασμό το πρόβλημα των εργαζόμενων – συμβασιούχων; ΝΤΡΟΠΗ!!!



Εδώ δεν ντράπηκαν να ισχυριστούν σε ανακοίνωση τους δημόσια ότι ο Άρης Βελουχιώτης και το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ αποτέλεσαν τις μαύρες σελίδες του διχασμού στην ιστορία της χώρας μας («τα πρότυπα μας αντλούνται από το μεγαλείο του ελληνισμού και όχι από τις μαύρες σελίδες του διχασμού.» έγραψαν), θα ντραπούν να δείξουν ότι πλειοδοτούν  στα προβλήματα των συμβασιούχων;
Είναι υποκρισία αυτοί που ασκούν Διοίκηση στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά (Αντιδήμαρχος, Διευθύντρια και οι τρεις σε θέσεις διοίκησης πρόεδροι Σωματείων που αναφέρονται στην ανακοίνωση του ΣΔΥΠ) μέχρι την προηγούμενη ημέρα να κοινοποιούν έγγραφα εκβιάζοντας τους απλήρωτους συμβασιούχους ότι αν δεν δουλεύουν υπερωριακά θα τους επιβάλλουν πειθαρχικές ποινές, αφήνοντας να εννοηθεί και η απόλυση, να έρχονται σήμερα και να παριστάνουν τους προστάτες των συμβασιούχων.
Είναι διπλή υποκρισία όταν αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους και εκπρόσωπο των εργαζομένων, ενώ γνώριζαν την συνάντηση της επιτροπής των συμβασιούχων με τον Δήμαρχο να προστρέχουν πρώτοι στα γραφεία Δημάρχου και Γενικού Γραμματέα προκειμένου να υπονομεύσουν και να αποτρέψουν την συνάντηση, θεωρώντας ότι έτσι προσφέρουν υπηρεσίες στην εργοδοσία αλλά και εκδούλευση στους απλήρωτους εργαζόμενους συμβασιούχους. Και γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν είχαν συμφωνήσει το προηγούμενο βράδυ με τους συμβασιούχους ότι θα τους συνοδεύσουν στην συνάντηση με τον Δήμαρχο στο πλαίσιο της ενότητας και της αλληλεγγύης των εργαζομένων, αλλά ….
Στην ανακοίνωση του ΣΔΥΠ με ημερομηνία 24/2 παρουσιάζουν  ένα χαρτί με ημερομηνία 23/2, ημερομηνία ψήφισης του σ/ν, ότι έστειλε η υπηρεσία στον Υπουργό Εσωτερικών. Το «έγγραφο» αυτό μπορεί να στερείται, τουλάχιστον, σοβαρότητας, αποδεικνύει όμως τον εμπαιγμό προς τους συμβασιούχους εργαζόμενους.
Το «έγγραφο» αν πραγματικά το έχουν στείλει είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τους επιστραφεί ως απαράδεκτο. Εκτός από το  τυπικό του «εγγράφου» που στερείται αριθμό πρωτοκόλλου  και το γραφείο του Αντιδημάρχου που φαίνεται ότι υπάγεται στην Γενική Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών και στην Δ/νση Καθαριότητας – Ανακύκλωσης ενώ βάση του ΟΕΥ γνωρίζουν ότι τα Γραφεία Αντιδημάρχων υπάγονται απευθείας στον Δήμαρχο και τον Γενικό Γραμματέα, υπάρχει και το ουσιαστικό.
Το «έγγραφο» καταλήγει με την παράκληση στον Υπουργό να αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία ώστε να δοθεί εντολή(!) στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στους επιτρόπους – δικαστικούς λειτουργούς να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής !!!
Έχουν καταλάβει τι έχουν ζητήσει ή γνωρίζουν ότι οι δικαστικοί λειτουργοί ενεργούν κάτω από εντολές τρίτων και γι’ αυτό ζητούν να τους δοθεί εντολή;
Είναι ξεκάθαρο ότι όλες οι παραπάνω ενέργειες του Αντιδημάρχου και της Διευθύντριας Καθαριότητας - Ανακύκλωσης και των τριών πρόεδρων που ασκούν και αυτοί διοίκηση, έγιναν μετά τις κινήσεις των εργαζομένων και του ΣΟΜΕΔΠ ώστε να οργανωθούν οι συμβασιούχοι και να συντονιστεί η δράση τους προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο το πρόβλημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων, αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στους χώρους εργασίας τους και έχουν να κάνουν με την εντατικοποίηση της εργασίας, την άνιση μεταχείριση, την καταβολή των υπερωριών και των ρεπό τους καθώς και τις συνθήκες εργασίας.
Όπως ξεκάθαρο είναι και το ότι οι ενέργειες αυτές αποσκοπούν στην διάσπαση των εργαζομένων και στη διάλυση κάθε επιχειρήματος συσπείρωσης και οργάνωσης, αντίστασης και αντίδρασης, απέναντι σε αυταρχικές και αντεργατικές τακτικές.
Ποιοι τελικά φοβούνται την συγκρότηση επιτροπής συντονισμού και αγώνα των εργαζομένων συμβασιούχων και γιατί; Είναι οι ίδιοι που θέλουν διασπασμένους τους άλλους 1200 εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά και διαμελισμένους σε έξι σωματεία. Με επικοινωνιακές κορώνες, φούσκες και ευχολόγια, ενότητα δεν έρχεται.
Η διάλυση όλων των σωματείων – συλλόγων και η συγκρότηση νέου απαλλαγμένο από λάθη και τις παθογένειες του παρελθόντος, που θα απολογείται στους εργαζόμενους και όχι στην εργοδοσία, που θα το σέβονται οι εργαζόμενοι και θα το φοβάται η εργοδοσία και θα εκφράζει όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας και κλάδου, μπορεί να φέρει την ενότητα και την αξιοπιστία στους εργαζόμενους για το συνδικάτο τους.     
Για τους εργαζόμενους η συσπείρωση σε συνδικάτα με αγωνιστικό προσανατολισμό που διεκδικούν για τον εργαζόμενο και δεν είναι πρότυπα παραγοντισμού, ιδιοτέλειας, εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού καθώς και η μαζική συμμετοχή στους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες για την ανατροπή της μνημονιακής και νεοφιλελεύθερης πολιτικής, αποτελεί επιτακτική ανάγκη, γιατί τίποτα δεν μας χαρίζεται, όλα κατακτούνται.
"timeo Danaos et dona ferentes"

δημοσίευσε ...