Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΣΟΜΕΔΠ: Τέρμα στον εμπαιγμό των συμβασιούχων, άμεση καταβολή της μισθοδοσίας τους



ΚΑΛΕΣΜΑ

Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης απέναντι στους συμβασιούχους εργαζόμενους στις υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων συνεχίζεται.
Η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων που η σύμβασή τους έχει παραταθεί μέχρι το τέλος του 2017 είδαν τον λογαριασμό μισθοδοσίας τους μηδενικό χωρίς να τους έχει καταβληθεί ο μισθός του μηνός Ιανουαρίου ενώ για πολλούς από αυτούς η κατάσταση αυτή συνεχίζεται για αρκετούς μήνες.

Το ίδιο συμβαίνει και στους εργαζόμενους – συμβασιούχους του Δήμου μας, όπου η επίτροπος έχει κρατήσει τα εντάλματα πληρωμής και δεν τους καταβλήθηκε η μισθοδοσία Ιανουαρίου, σηματοδοτώντας αρνητική εξέλιξη στην ομαλή ροή μισθοδοσίας των επόμενων μηνών.

Οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας των αρμόδιων υπουργείων, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για την άμεση κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα έλυνε το πρόβλημα της καταβολής των δεδουλευμένων και της κανονικής ροής στη μισθοδοσίας των εργαζόμενων συμβασιούχων, αποδείχθηκαν για άλλη μία φορά «κούφιες», χωρίς αντίκρισμα.
Το σχέδιο της τροπολογίας που αναγκάστηκε να διαρρεύσει η κυβέρνηση κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και της ΠΟΕ-ΟΤΑ παραμένει στάσιμο στο συρτάρι του υπουργού, παρατείνοντας την κοροϊδία και την ανασφάλεια των εργαζομένων για τα δεδουλευμένα τους και για το μέλλον στην εργασία τους.  
Παράλληλα όμως η κυβέρνηση που αδυνατεί να δώσει λύση στο θέμα της πληρωμής, προσπαθεί μέσω του υπουργού επικρατείας που υπόσχεται μονιμοποίηση των συμβασιούχων να καλλιεργήσει αυταπάτες και τη λογική της ανάθεσης προκειμένου να περιορίσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων.
Με απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου Οδηγών – Μηχ/κών και Εργ/των του Δήμου Πειραιά καλούνται την ΤΡΙΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 – στις 6:30 το απόγευμα – στο αμαξοστάσιο του Δήμου στην οδό ΡΕΤΣΙΝΑ 45 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας, προκειμένου να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την στάση μας και την γενικευμένη αντίδραση απέναντι στη συνεχιζόμενη κοροϊδία της κυβέρνησης.
Κανένας φόβος – κανένας δισταγμός, αυτοί που προσπαθούν να σας πείσουν να μην ανησυχείτε και όλα θα λυθούν είναι επικίνδυνοι και εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα και όχι αυτά των εργαζομένων.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!!!
Με ενότητα, συσπείρωση και αποφασιστικότητα
βάζουμε τέρμα στην κοροϊδία!!!
Άμεση καταβολή της μισθοδοσίας
Μόνιμη και Σταθερή Εργασία για ΟΛΟΥΣ

Το Δ.Σ. 
του Σωματείου ΟΔΗΓΩΝ - ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓ/ΤΩΝ 
ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

δημοσίευσε ...