Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΣΟΜΕΔΠ: πολεμώντας και τραγουδώντας κόψαμε την πίτα του 2017(βίντεο)


Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι βρισκόμαστε μετέωροι στην δίνη του κυκλώνα των μνημονίων που με αυταρχισμό και βαρβαρότητα συνεχίζουν να εφαρμόζουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, παλιές και νέες και κατεδαφίζουν τα εργατικά και κοινωνικά μας δικαιώματα.
Η εκδήλωση του Σωματείου που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2017 στον χώρο εστίασης του «BOWLING CENTER» στον Προφήτη Ηλία Πειραιά, δεν είχε σκοπό την ωραιοποίηση της γκρίζας και ζοφερής κατάστασης που ζούμε αλλά να δώσουμε την ευκαιρία στα μέλη και φίλους του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργ/των του Δήμου Πειραιά να περάσουν λίγες ώρες χαλάρωσης και διασκέδασης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ταταρόπουλος, η πρόεδρος και ο γραμματέας του Συλλόγου Μονίμων και Αορίστου Χρόνου Υπαλλήλων Δήμου Πειραιά Σταυρούλα Τζιώτη και Γιώργος Παππάς ενώ μεγάλη ευχαρίστηση και τιμή για το Σωματείο ήταν η παρουσία δύο απόμαχων της εργασίας με πάρα πολλά χρόνια προσφοράς στο Δήμο Πειραιά, του Γιώργου Φερλέμη (συνταξιούχος οδηγός) και Δημήτρη Φερλέμη (συνταξιούχος αρχιτεχνίτης στο συνεργείο).
Ο πρόεδρος του ΣΟΜΕΔΠ Μιλτιάδης Λουκίσας και ο αντιπρόεδρος του Σωματείου και της ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασίλης Γκιτάκος στους χαιρετισμούς τους εστίασαν περισσότερο στις δυσκολίες που έρχονται από τα νέα μέτρα που φαίνεται ότι θα λάβει η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο πλαίσιο της β’ αξιολόγησης, στην ανάγκη ενότητας των εργαζομένων και μαζικής συμμετοχής τους στους αγώνες που θα κληθούν να δώσουν το επόμενο διάστημα, καθώς και στο θέμα των απλήρωτων συναδέλφων – συμβασιούχων και τους αγώνες διεκδίκησης που πρέπει να δώσουν όλοι μαζί οι εργαζόμενοι όχι μόνο για την πληρωμή των δεδουλευμένων και την συνέχεια της εργασίας τους μέχρι την λήξη της σύμβασης του στο τέλος του 2017, αλλά και για μόνιμη και σταθερή εργασία.
Ενώ ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό που απεύθυνε στους εργαζόμενους τόνισε :
«Είναι μια εκδήλωση μακριά από θεμιτές αντιπαραθέσεις και διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ διοίκησης του Δήμου και εργαζομένων  συχνά πυκνά, απόψε είμαστε εδώ για να διασκεδάσουμε... 
Ως διοίκηση του Δήμου έχουμε ταχθεί στα μεγάλα κεντρικά  ζητήματα, μονιμοποίησης, πληρωμής κοκ που ανέφερε ο Αντιπρόεδρος αλλά και ο Πρόεδρος,  υπέρ των θέσεων των εργαζομένων. Ελλείψεις υπάρχουν στους Δήμους και δη στον Πειραιά υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Μακάρι να μονιμοποιηθούν οι άνθρωποι, να μπορούμε να προχωρήσουμε στο μέλλον σε προσλήψεις για να καλύψουμε τα κενά τα οποία έχουμε.
Προβλήματα υπάρχουν και στον Δήμο Πειραιά και στην καθαριότητα και σε όλα τα τμήματα. Δεν  μπορούμε να τα λύσουμε όλα, αλλά, άποψή μου είναι να τα προσεγγίζουμε με έναν θετικό τρόπο, με σεβασμό στους εργαζομένους, με σεμνότητα ως Δημοτική Αρχή.  
Πάντα θα υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ μας,  αυτό είναι θεμιτό. Αλλά πρέπει όλες να λύνονται με τρόπο δημοκρατικό,  με συνεννόηση και σεβασμό μεταξύ μας και νομίζω ότι αυτό  συμβαίνει ως επί το πλείστον....
Να συμφωνήσω επίσης, με τα δύο σωματεία που εκπροσωπούνται εδώ όταν μιλάνε οι εργαζόμενοι για ενότητα, κάποια στιγμή θα πρέπει όλα τα σωματεία του Δήμου Πειραιά να κόβουν μαζί μία πίτα. Για εμένα αυτό πέρα από τη σημειολογία έχει και ουσία. Δεν είναι μόνο να επικαλούμαστε στα μικρόφωνα την ενότητα των εργαζομένων και να κόβουμε έξι διαφορετικές πίτες, έξι διαφορετικές εκδηλώσεις ή ο καθένας να ταμπουρώνεται πίσω από το δικό του σωματείο για τους οποιουσδήποτε λόγους.  Και το έθεσα και το είπα αυτό και στην εκδήλωση  που έγινε στο «Σινεάκ» σε άλλον σύλλογο...
Δεν είναι μέρα εδώ για προεκλογικούς λόγους ή για απολογισμούς δυόμιση ετών. . Επαναλαμβάνω και επειδή ξέρω ότι υπάρχουν θέματα, δεν θέλω να ωραιοποιήσω. Λέω ότι σε μια ειλικρινή συνεργασία υπάρχουν και διαφωνίες,  διαφορετικές απόψεις, διαφορετικές τοποθετήσεις, διαφορετικές προσεγγίσεις. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας οδηγεί σε έναν αντίθετο δρόμο και να εστιάζουμε στην όποια διαφωνία. Όλα αυτά υπάρχουν μέσα στη ζωή,  υπάρχουν μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων. Επαναλαμβάνω όμως το προσεγγίζουμε με θετικό τρόπο.
Θέλω να ευχηθώ και στο σωματείο και σε όλους τους εργαζόμενους καλή χρονιά με υγεία και εύχομαι του χρόνου εδώ, αν και είναι δύσκολο Αντιπρόεδρε και Πρόεδρε, στην αντίστοιχη εκδήλωση,  ορισμένα από τα προβλήματα να έχουν λυθεί.
Με χαρά είμαι πάντα στις εκδηλώσεις όλων των συλλόγων των εργαζομένων και θέλω αυτό θα ισχύσει και για τα επόμενα δυόμιση χρόνια που θα είμαστε στο τιμόνι του Δήμου.»
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΟΜΙΛΙΩΝ 

δημοσίευσε ...