Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Δημοκρατική Έκφραση: "ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή την ανακοίνωση που κοινοποίησε ο «Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πειραιά» σχετικά με τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά, έχουμε να δηλώσουμε ότι :
Οι υποψηφιότητες για την εκπροσώπηση των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο στηρίζονται σε αρχές, αξίες και θέσεις και όχι σε διοικητικά συμβούλια Σωματείων - Συλλόγων.
Προφανώς η αλαζονεία και ο παραγοντισμός της πλειοψηφίας των μελών  του διοικητικού συμβουλίου του «Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πειραιά» τους οδήγησε στη σύνταξη αυτής της ανακοίνωσης,  που είναι ξεκάθαρο ότι απαξιώνει και προσβάλει  όχι μόνο τους υποψήφιους, αλλά και το σύνολο των εργαζομένων του Δήμου μας.
Ενεργώντας με τον πλέον αντιδεοντολογικό τρόπο παρεμβαίνουν απροκάλυπτα στις υποψηφιότητες του συνδυασμού «Δημοκρατική Έκφραση Εργαζομένων Δήμου Πειραιά», προκειμένου να καλύψουν την δική τους ένδεια υποψηφιοτήτων, αλλά πρωτίστως να δημιουργήσουν ανισότητες μεταξύ των υποψηφίων του συνδυασμού μας.
Στους συντάκτες της ανακοίνωσης ξεφεύγει το γεγονός ότι οι συνάδελφοι που θα αναδειχθούν από τις εκλογές θα εκπροσωπούν όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά ανεξάρτητα σε ποιο Σωματείο – Σύλλογο είναι εγγεγραμμένοι. Εκτός αν έχουν διαφορετική άποψη επεκτείνοντας  τον κατακερματισμό των συναδέλφων (που συνεχίζεται με δική τους ευθύνη) σύμφωνα το Σωματείο – Σύλλογο που ανήκουν.      
Ο συνδυασμός  «Δημοκρατική Έκφραση Εργαζομένων Δήμου Πειραιά» μέσα από την διακήρυξη – ανακοίνωση, χωρίς ενδοιασμούς και σκοπιμότητες κάνει γνωστό σε όλους τους συναδέλφους του Δήμου μας, ποιοι είμαστε και τι εκπροσωπούμε, το ίδιο θα περιμέναμε και από τους άλλους συνδυασμούς.
Όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Δημοκρατική Έκφραση Εργαζομένων Δήμου Πειραιά» είναι εξίσου ικανοί και άξιοι να ανταποκριθούν στις αυξημένες ευθύνες που απορρέουν από την εκλογή τους, ιδιαίτερα στην πολύ κρίσιμη περίοδο που διανύουμε.
Αποδείξαμε και στην προηγούμενη θητεία μας στο Υπηρεσιακό - Πειθαρχικό Συμβούλιο, όπου μας εμπιστεύθηκαν οι συνάδελφοι μας, ότι υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των εργαζομένων και όχι τα συμφέροντα της Δημοτικής Αρχής και της κυβέρνησης. Ενεργούμε προτάσσοντας το ΕΜΕΙΣ και όχι το εγώ, χωρίς να «πουλάμε» μικροεκδουλεύσεις και υποχρεώσεις στους συναδέλφους.

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ»



δημοσίευσε ...