Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Τέρμα στην ανασφάλεια, την ομηρία και την εκμετάλλευση των συμβασιούχων



Tο τελευταίο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι που οι συμβάσεις εργασίας τους έχουν παραταθεί μέχρι το τέλος του 2017, ζουν σε απόλυτο καθεστώς ανασφάλειας.
Οι γιορτινές ημέρες που έρχονται θα βρουν αρκετούς εργαζόμενους συμβασιούχους στις υπηρεσίες καθαριότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απλήρωτους, χωρίς να τους έχουν καταβληθεί οι μισθοί των δεδουλευμένων τους ενώ πολλοί άλλοι θα περάσουν τις γιορτές με ένα μεγάλο ερωτηματικό, αν από τον καινούργιο χρόνο θα έχουν δουλειά ή όχι, αν θα παραταθούν οι συμβάσεις τους όπως λέει ο νόμος ή οι επίτροποι του Ελ.Συν θα συνεχίσουν να γυρίζουν πίσω τα εντάλματα πληρωμής.
Για όλα αυτά την κύρια ευθύνη την φέρνει η κυβέρνηση και η πλειοψηφική ηγεσία της ΚΕΔΕ που συντηρούν και επεκτείνουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε βάρος της μόνιμης, σταθερής και με δικαιώματα εργασίας.
Η κυβέρνηση δέσμια των υποσχέσεων που έχει δώσει στους δανειστές με την υπογραφή και την ψήφιση του 3ου μνημονίου, νομοθετεί σύμφωνα με τις εντολές και την εποπτεία του κουαρτέτου. Αυτό «δικαιολογεί» τις παλινωδίες και την ασυνεννοησία προβεβλημένων στελεχών της στο τι τελικά ισχύει για τις παρατάσεις των συμβάσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η τελευταία εγκύκλιος του υπουργείου εσωτερικών επιχειρεί να καλύψει την πραγματική βούληση της κυβέρνησης για απολύσεις όπως αυτή εκφράστηκε από την υπουργό διοικητικής ανασυγκρότησης τόσο για τους εργαζόμενους με  παράταση της σύμβασης όταν συμπληρώνουν 24 μήνες, όσο και για τους εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί από τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ και εργάζονται για πάνω από 7 χρόνια στις υπηρεσίες των Δήμων.
Αυτό όμως που κύρια επιχειρούν η κυβέρνηση και η πλειοψηφική ηγεσία της ΚΕΔΕ η οποία  ξαφνικά άλλαξε στάση στο θέμα της παράτασης των συμβάσεων είναι ο εφησυχασμός των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος και ο αποπροσανατολισμός από τον στόχο της μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη δικαιώματα.         
Δεν αναθέτουμε όμως σε κανέναν και δεν εμπιστευόμαστε κανέναν, ιδιαίτερα τις μνημονιακές δυνάμεις εξουσίας που για άλλα τους εμπιστεύτηκε ο λαός και άλλα έπραξαν και πράττουν, εφαρμόζοντας τις εντολές των θεσμών και του κεφαλαίου.
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους, να συμμετέχουν ενεργά στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016, από τις 7.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι καθώς και στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 10.00 το πρωί έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27). Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Βασ. Σοφίας 15).
Τέρμα στην ανασφάλεια, την ομηρία και την εκμετάλλευση των συμβασιούχων
Καταβολή των δεδουλευμένων, ομαλή καταβολή μισθοδοσίας
Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας,
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά
πρωτίστως εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
META-OTA/23-12-2016

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΔΩ


δημοσίευσε ...