Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την απόπειρα νοθείας της ΔΑΚΕ



Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την απόπειρα νοθείας κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας του 36ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ.
Το μεσημέρι της Παρασκευής (2/12/2016), κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας για την εκλογή νέου Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, επιχειρήθηκε νοθεία με άθλιο τρόπο, η οποία αποτράπηκε μετά από άμεση παρέμβαση μελών της εφορευτικής επιτροπής.
Συγκεκριμένα, εκλεγμένος αντιπρόσωπος από την Ομοσπονδία των Τελωνειακών με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, ενώ είχε ψηφίσει και το όνομά του είχε διαγραφεί από τις εκλογικές λίστες, επιχείρησε να ψηφίσει ξανά για λογαριασμό του Β. Σπανάκη, Οργανωτικού Γραμματέα της ΝΔ και αντιπροσώπου της ΔΑΚΕ από την Ομοσπονδία των Εφοριακών, που δεν είχε ψηφίσει μέχρι εκείνη την ώρα. Ο συγκεκριμένος προσήλθε ξανά με διαφορετική ταυτότητα (διαβατήριο) και άλλη κάρτα αντιπροσώπου, επιχειρώντας να διπλοψηφίσει με πλαστοπροσωπία.
Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια από συνδικαλιστικό στέλεχος της ΔΑΚΕ και αντιπρόσωπο του Συνεδρίου δεν πέρασε. Ο συγκεκριμένος κρατήθηκε και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα.
Η απόπειρα αυτή είναι ανεπίτρεπτη για συνδικαλιστικά στελέχη. Για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνεται η ανάγκη το συνδικαλιστικό κίνημα να απαλλαγεί από φαινόμενα σήψης και εκφυλισμού.

δημοσίευσε ...