Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Επιχείρηση νοθείας από την ΔΑΚΕ (Ν.Δ) στο 36ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ

«Δεν συγκαλύπτουμε, δεν συμβιβαζόμαστε με αυτές τις μεθόδους. Θυμίζουν μαύρες εποχές» δηλώνει ο Γρηγόρης Καλομοίρης

Ο επικεφαλής του ΜΕΤΑ εργαζομένων στο Δημόσιο, Γρηγόρης Καλομοίρης, βρισκόταν στο χώρο την ώρα που συνελήφθη ο λαθροψηφοφόρος ΔΑΚίτης. Μιλώντας στο news247.gr περιγράφει όσα είδε, ενώ έκπληκτος δηλώνει ότι αυτές οι πράξεις μας πηγαίνουν σε άλλες- μαύρες εποχές.

 «Ευτυχώς ο δράστης εντοπίστηκε εγκαίρως καθώς αποκαλύφθηκε από τη δικαστική αντιπρόσωπο και από την εφορευτική επιτροπή τη στιγμή που έπρεπε. Η δικαστική αντιπρόσωπος την ώρα που τον εντόπισε κάλεσε αμέσως την αστυνομία και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, καθώς υπάρχει θέμα πλαστοπροσωπίας και αξιόποινου ποινικού αδικήματος», σημειώνει.

Ως προς την πρακτική της παραποίησης του αποτελέσματος, που επιχειρήθηκε αυτή η ενέργια, τονίζει: «Αποκαλύφθηκε ο ρόλος συγκεκριμένων μηχανισμών των κομμάτων εξουσίας και των παρατάξεων που στηρίζουν τα κόμματα εξουσίας». Παράλληλα, δηλώνει την έκπληξή του χαρακτηρίζοντας το κρούσμα πρωτόγνωρο. «Είδαμε πως συγκεκριμένοι μηχανισμοί μεταχειρίζονται τα σωματεία. Να εξαπατούν, να αλλοιώνουν και να νοθεύουν τη βούληση του κόσμου και των εργαζομένων», αναφέρει.

Ο Γρ. Καλομοίρης, όπως τονίζει στην ιστοσελίδα, με την εμπειρία των 25 και πλέον ετών που διαθέτει στο συνδικαλιστικό κίνημα δε θυμάται κάτι ανάλογο. «Εικοσιπέντε χρόνια που ασχολούμαι κάτι ανάλογο δεν έχει γίνει. Δε θυμάμαι όσο και αν ψάξω στο παρελθόν. Οι ευθύνες είναι της παράταξης στην οποία ανήκει ο συγκεκριμένος άνθρωπος, η οποία παράταξη μέχρι τώρα δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν μπορούν με σκοπό να κερδηθεί μια έδρα να αλλοιώνουν τη βούληση ενός Συνεδρίου.

»Δε διστάζουν αυτοί οι άνθρωποι να καταφύγουν σε οποιαδήποτε μέθοδο και μας γυρίζουν στο παρελθόν. Μας γυρίζουν σε εποχές νοθείας. Και μπορεί κάποιοι να ανέχτηκαν τέτοιες μεθόδους στο παρελθόν, ώστε να κερδίσουν ότι μπορούν παραπάνω με μεθόδους παρέμβασης στο συνδικαλιστικό κίνημα, είναι όμως ξεκάθαρα ανήθικο, ανέντιμο και παράνομο. Εμείς δεν συμβιμβαζόμαστε και δεν το ανεχόμαστε. Δεν συγκαλύπτουμε και δεν μπορεί κανείς να δικαιολογήσει τέτοιες πράξεις. Λυπάμαι που η ΔΑΚΕ δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της, όταν λέει ότι δεν ήξερε για το συμβάν. Αυτά γίνονται οργανωμένα».

το χρονικό...

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Δεκέμβρη, στο 36ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, λίγο προτού κλείσουν οι κάλπες για την εκλογή του νέου Γενικού Συμβουλίου, όταν ΔΑΚίτης επιχείρησε να ψηφίσει με κάρτα μέλους και διαβατήριο που ανήκε σε άλλο πρόσωπο, και συγκεκριμένα σε αντιπρόσωπο της ΔΑΚΕ από την Ομοσπονδία των Τελωνειακών (σ.σ.: σύμφωνα με τις πληροφορίες ο «νόμιμος» αντιπρόσωπος βρισκόταν στις Βρυξέλλες, όπου λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης δε χρειάζεται διαβατήριο, παρά μόνον τη δική του ταυτότητα).

Ωστόσο, έγινε αντιληπτός από την εφορευτική επιτροπή, που τον «έπιασε στα πράσα» και κάλεσε την αστυνομία για να τον συλλάβει, όπερ και εγένετο, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο ΑΤ Ομονοίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης που ήταν εκλεγμένος σύνεδρος, απουσίαζε κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.  Ένα άλλο στέλεχος της ΝΔ, ο Απόστολος Παπαντώνης, μέλος της Ομοσπονδίας των Τελωνειακών και μέλος της ΔΑΚΕ, προσπάθησε με το διαβατήριο και την κάρτα συνέδρου να ψηφίσει αντ' αυτού.

Η ΝΔ, προσπάθησε να μαζέψει τη γκάφα ολκής και έκανε γνωστό πως «τα στελέχη του κόμματος που φέρονται να εμπλέκονται σε γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, οι οποίες και έγιναν αμέσως αποδεκτές».

δημοσίευσε ...