Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Πρωτοδικείο Βόλου: Καταδίκη συνδικαλιστών ΟΤΑ για κινητοποίηση του 2012



Σε ποινή φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν, στις 7 Δεκέμβρη, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οι Εύη Καρυδάκη (γραμματέας του Συλλόγου ΟΤΑ ν. Μαγνησίας) και Θοδωρής Τσαλούχας (νυν συνταξιούχος) για την απεργιακή κινητοποίηση στις 26 Νοεμβρίου 2012.
Ειδικότερα, κατηγορούνταν για την απεργιακή περιφρούρηση του αμαξοστασίου Βόλου τη συγκεκριμένη ημέρα, που έγινε στο πλαίσιο των πολυήμερων αγωνιστικών κινητοποιήσεων που είχαν αποφασίσει οι Γενικές Συνελεύσεις ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις της τότε συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και του «υπουργού των απολύσεων», νυν προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.
Είναι χαρακτηριστική η στάση της προέδρου του δικαστηρίου, όπως την αποκάλυψε στις δηλώσεις της η Ε. Καρυδάκη. Δείχνει καθαρά πως η απόφαση ήταν προειλημμένη: όταν οι συνδικαλιστές της είπαν πως προχώρησαν στην κινητοποίηση για να ενημερώσουν τους εργαζομένους για τα τότε αντεργατικά μέτρα, η πρόεδρος «ξεκάθαρα απάντησε ότι στην Καθαριότητα οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να απεργούν, γιατί είναι κίνδυνος για τη δημόσια υγεία».
Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής
Η νέα αυτή ωμή επέμβαση της αστικής δικαιοσύνης, που αποτελεί έναν μηχανισμό τρομοκρατίας και εκφοβισμού της κυβέρνησης κατά του κόσμου της εργασίας, έχει ως στόχο την ποινικοποίηση των αγώνων, της συνδικαλιστικής δράσης, τη φίμωση των εργαζομένων, ειδικά τώρα που ετοιμάζουν να «σφάξουν» κυριολεκτικά τους εργαζομένους και το λαό με τον εργασιακό «Αρμαγεδδώνα» και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν.
Όπως έχει τονίσει το ΜΕΤΑ, οι εργαζόμενοι πρέπει να περάσουν πλέον από την αμυντική στάση στην επίθεση, με σκοπό την ανατροπή των μνημονίων και όλων όσοι τα εφαρμόζουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, για την πλήρη αποκατάσταση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Και αυτό μπορεί να γίνει, μέσα από ένα πλατύ μέτωπο, που θα οργανώσει και θα συντονίσει τον αγώνα των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε συντονισμό με τους άλλους κλάδους της κοινωνίας που πλήττονται από τις πολιτικές της λιτότητας και των μνημονίων.

δημοσίευσε ...