Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Να μην μείνει ως μεμονωμένη ενέργεια η πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και η δεύτερη ενότητα συναντήσεων ενημέρωσης και εκπαίδευσης εργαζομένων για την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία, που οργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Νομού Ηρακλείου Κρήτης.
Η συγκεκριμένη ενότητα αφορούσε τους κινδύνους, την πρόληψη και την υφιστάμενη νομοθεσία για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων, ενώ επίσης με επιτυχία είχα πραγματοποιηθεί τον περασμένο Ιούλιο και η πρώτη ενότητα που αφορούσε εργαζόμενους που απασχολούνται σε εργασίας καθ’ ύψος με την χρήση ανυψωτικού μηχανήματος.
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την σημαντικότητα και την αναγκαιότητα της πρωτοβουλίας του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Νομού Ηρακλείου με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την διαρκή αύξηση των ατυχημάτων κατά την ώρα της εργασίας που τις περισσότερες φορές στοιχίζει την ίδια τους ζωή.
Η απαξίωση των υπηρεσιών από πρόθυμους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θέλουν να τις ιδιωτικοποιήσουν, η εντατικοποίηση της εργασίας από την τραγική έλλειψη προσωπικού, ο «γερασμένος» μηχανολογικός εξοπλισμός, η ελλιπής επισκευή και συντήρηση του εξοπλισμού, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας κακοπληρωμένης και ολιγόμηνης διάρκειας, καθώς και η μη καταβολή των Μέσων Ατομικής Προστασίας  και η μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας,  απεικονίζουν το σκιαγράφημα των ατυχημάτων.
Η πρωτοβουλία των μελών του Συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Νομού Ηρακλείου δεν πρέπει να μείνει μια μεμονωμένη ενέργεια αλλά αντίθετα χρειάζεται να βρει μιμητές και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες και συνομοσπονδίες  προκειμένου μέσα από την σωστή ενημέρωση , εργαζόμενοι και συνδικάτα να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν αυτά που για άλλους θεωρούνται αυτονόητα, την υγιεινή και ασφάλεια κατά την εργασία τους.
Το ενημερωτικό Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Ηρακλείου ΕΔΩ 

δημοσίευσε ...