Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Στις «καλένδες» το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση



Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, αποσύρετε για άλλη μια φορά το πολυδιαφημισμένο νομοσχέδιο «σκούπα» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να θυμίσουμε ότι το πολυνομοσχέδιο που το ακούμε από την προηγούμενη κυβέρνηση, επί υπουργίας του σημερινού Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση, μέχρι σήμερα έχει αποσυρθεί τουλάχιστον τρεις φορές.
Οι διαβεβαιώσεις που έδινε στους εκπροσώπους των εργαζομένων η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών επί Υπουργίας κ. Κουρουμπλή ότι μετά από μεγάλη μάχη με τους «θεσμούς» έχουν πάρει την έγκριση τους (γιατί χωρίς την αυτήν τίποτα δεν νομοθετείται) αποδεικνύονται μια ακόμη επικοινωνιακή φούσκα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση ακόμα και στα «μικρά» αλλά πολύ σημαντικά προβλήματα των εργαζομένων παρουσιάζεται αδύναμη να δώσει λύσεις προκειμένου να μην χαρακτηριστούν από τους δανειστές ως μονομερείς ενέργειες.
Ενώ αντίθετα ως καλό και υπάκουο παιδί εκτελεί τις εντολές των δανειστών και στο πλαίσιο της β’ αξιολόγησης επιταχύνει την εφαρμογή των δεσμεύσεων που τους έχει δώσει και προχωράει,
Την επίσπευση του γενικού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας της χώρας και την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών. Η ενέργεια, οι μεταφορές και το νερό εμπορευματοποιούνται πλήρως. Η χώρα μας παραδίδει τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές, τα παραγωγικά της εργαλεία στους δανειστές και στο μεγάλο κεφάλαιο.
Την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την περαιτέρω μείωση των μισθών και των συντάξεων, την αύξηση της ανεργίας και τη γενίκευση της εργολαβικής, της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης. Μοιράζουν την εργασία σε περισσότερους για να μειώσουν πλασματικά την ανεργία και οδηγούν στη γενική φτωχοποίηση όλη την κοινωνία.
– Την ουσιαστική κατάργηση του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των ΣΣΕ και τον περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, με κύριες αιχμές τη διευκόλυνση των απολύσεων συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργαζομένων, την ουσιαστική ακύρωση του δικαιώματος της απεργίας και την επαναφορά της ανταπεργίας των εργοδοτών.
– Την αύξηση της φοροληστείας του λαού και την απώλεια της περιουσίας του από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Μοναδική ελπίδα αποτελεί το αυξανόμενο κίνημα παρεμπόδισης των πλειστηριασμών με σύνθημα ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ, στο οποίο πρέπει οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα να πρωτοστατήσουν.
– Τη μεγαλύτερη συρρίκνωση των δημοσίων υπηρεσιών και κυρίως στο χώρο της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας, ως αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης και της απαγόρευσης των προσλήψεων. Βασικό εργαλείο προώθησης της νεοφιλελεύθερης αντίληψης περί επιτελικού κράτους αποτελούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών του δημοσίου και της κινητικότητας που επιπροσθέτως θα ολοκληρώσουν και το «κούρεμα» των οργανικών τους θέσεων που ξεκίνησε το 2011.
Μπροστά στην νέα επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και η κοινωνία  επιβάλλεται η δυναμική και μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 24 Νοέμβρη, η οποία πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία της κλιμάκωσης των αγώνων για να μην περάσουν τα νέα μέτρα και να αρχίσει το ξήλωμα του μνημονιακού καθεστώτος. Ενός καθεστώτος που επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και τους ντόπιους συνεργάτες τους και οδηγεί στη συνεχή φτωχοποίηση του λαού, στη συρρίκνωση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και στη μετατροπή της σε αποικία χρέους και προτεκτοράτο των δανειστών.
ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στη Γενική Απεργία την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016
και στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11πμ
.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ
Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ

δημοσίευσε ...