Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ : Ο ρόλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν είναι να πιστοποιεί την γνησιότητα ή όχι των πτυχίων



Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ οφείλει να διευκρινίσει ότι διαφώνησε με το δελτίο τύπου που δημοσίευσε η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΣΥΝ.ΑΝ και ΔΑΚΕ-ΟΤΑ) και αφορά καταγγελία συνδικαλιστικής παράταξης κατά του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Βασίλη Πολυμερόπουλου.
Η θέση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ ήταν ξεκάθαρη τονίζοντας ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι παρατάξεις των εργαζομένων δεν είναι αρμόδιες για να αποφαίνονται για την γνησιότητα, τη συνάφεια ή την ισοτιμία πτυχίων, γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος τους. Για την διαδικασία αυτήν υπάρχουν θεσμοθετημένα επιστημονικά ή αρμόδια διοικητικά όργανα για να το πράξουν.
Επίσης επισημάναμε ότι οι συνδικαλιστικές διαφορές και αντιπαραθέσεις δεν μπορεί να γίνονται αντικείμενο προπηλακισμών και τραμπουκισμών, όπως ισχυρίζονται οι καταγγέλλοντες και να επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας, ενώ επίσης δεν μπορεί η συνδικαλιστική αντιπαράθεση να λύνεται στα δικαστήρια μέσω αλληλομηνύσεων και αγωγών.
Η ευθύνη των συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι να αντιμετωπίζει αυτά τα θέματα από θέση αρχών. Αν και η καταγγελία δεν έβαζε θέμα πλαστότητας, το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ όπως έχουμε τονίσει και παλιότερα, σε καμιά περίπτωση δεν κάλυψε ούτε πρόκειται να καλύψει περιπτώσεις πλαστογραφίας, γιατί αυτό είναι αδίκημα το οποίο δεν παραγράφεται.
Κυρίως όμως δεν παραγράφεται για το φαύλο δικομματικό σύστημα που το χρησιμοποίησε για τις πελατειακές του σχέσεις και που «ανακαλύπτει» σήμερα την έκτασή του, όταν οι δανειστές - εξουσιαστές τους ζητάνε απολύσεις εργαζομένων.
Η συνδικαλιστική οργάνωση κρίνεται από το αν συγκαλύπτει ή όχι τέτοιες περιπτώσεις, πολύ περισσότερο όταν αυτές αφορούν συνδικαλιστικά στελέχη, γιατί έτσι ανατροφοδοτείται η απαξίωση και μεγαλώνει η αναξιοπιστία των ίδιων και του συνδικαλιστικού κινήματος γενικότερα.
Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε μόλις λίγες ημέρες πριν την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ και την εκλογή νέων μελών στα όργανα, μας προκαλεί εντύπωση η ανακοίνωση της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ-ΟΤΑ) του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων (ΣΕΔΑ) όπου από τώρα έχει βγάλει τον επόμενο πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.
Τέλος, θεωρούμε ότι μπορεί να καταγγέλλει η ΔΑΚΕ-Αθήνας συνεπικουρούμενη από «Συνδικαλιστική Ανατροπή στους ΟΤΑ» την συνδικαλιστική παράταξη της μειοψηφίας στον ΣΕΔΑ για τακτικισμούς, μεθοδεύσεις και σπίλωση αλλά φαίνεται ότι επενδύει σε αυτήν την καταγγελία για τη δημιουργία εντυπώσεων και κλίματος πόλωσης πριν το επικείμενο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.
Το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΔΩ   

δημοσίευσε ...