Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Επιχείρηση καπηλείας της ονομασίας «ΑΣΚ-ΟΤΑ» από φιλοκυβερνητικούς συνδικαλιστές



Δήλωση του Γραμματέα του ΜΕΤΑ Γιώργου Χαρίση, μέλους της Ε/Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ και εκ των ιδρυτών της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΚ-ΟΤΑ το 1992.
Τελευταία είδαμε να τιτλοφορείται με την ονομασία της ΑΣΚ-ΟΤΑ μια νεοσύστατη παράταξη (;) στον κλάδο των Ο.Τ.Α.
Είναι φανερό ότι κάποιοι που είτε διατηρούν αυταπάτες, είτε «είδαν φως και μπήκαν», καπηλεύονται την ονομασία και τα λογότυπα της ΑΣΚ-ΟΤΑ, προκειμένου δυνάμεις του νεομνημονιακού κυβερνητικού συνδικαλισμού να αποκτήσουν προσβάσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.
Το γνωρίζουν ακόμα και οι πέτρες ότι η Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α (ΑΣΚ-ΟΤΑ) που συνεχίζει την πορεία της με τις ίδιες αξίες, αρχές και θέσεις, μετονομάστηκε με απόφαση των μελών της από το 43ο τακτικό συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ τον Απρίλη του 2015, σε Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α (ΜΕΤΑ-ΟΤΑ).
Μία επίσκεψη στον ενημερωτικό ιστότοπο της παράταξης www.askota.gr είναι αρκετή για να καταλάβει κάποιος τι εννοούμε. 
Οι επίδοξοι όμως «συνεχιστές» της όχι μόνο δεν γνωρίζουν την ιστορία της, αλλά αμφιβάλλω αν ξέρουν και το πότε ιδρύθηκε, γιατί οι ίδιοι δεν συμμετείχαν στη δράση της ή υπηρετούσαν τον τότε κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Αποτελεί κακοποίηση της ιστορίας της, όταν μια παράταξη που επί είκοσι τρία χρόνια ήταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της λιτότητας, ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των ιδιωτικοποιήσεων, ενάντια στα μνημόνια και στην επιτροπεία της χώρας μας από τους δανειστές, να εμφανίζεται σήμερα να δικαιολογεί και να υπερασπίζεται τις μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές.
Ο καθένας βέβαια έχει το δικαίωμα της έκφρασης και της υπεράσπισης των απόψεών του. Η παραποίηση όμως της ιστορίας και της δράσης μιας παράταξης, από ανθρώπους που, οι περισσότεροι δεν την εκπροσώπησαν ποτέ, αποτελεί πρόκληση γι’ αυτούς που σε δυσκολότερους  καιρούς σμίλεψαν την ταυτότητα αυτής της παράταξης, της έδωσαν αγωνιστικά, ριζοσπαστικά και ταξικά χαρακτηριστικά και συνεχίζουν σήμερα την πάλη τους για τα ίδια ιδανικά μέσα από τις γραμμές του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ.
Αλλά τι μπορεί κανείς να περιμένει από ανθρώπους που ενεργούν με βάση τον παραγοντισμό και την ιδιοτέλεια και η οσμή της εξουσίας τους έχει κάνει γυρολόγους στις κατά καιρούς κυβερνητικές παρατάξεις.
Αθήνα 22/11/2016



δημοσίευσε ...