Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Σε τελική ευθεία η λύση για τους «προσωρινούς» του ΑΣΕΠ;



Αποτέλεσμα έφερε η σημερινή κινητοποίηση Σωματείων και εργαζομένων έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκειμένου να δοθεί λύση στη χρονίζουσα ανασφάλεια και ομηρία των εργαζομένων που είχαν προσληφθεί από τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ το 2008 – 2009 και συνέχιζαν να εργάζονται μέχρι και σήμερα, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες των Δήμων και εξυπηρετώντας τις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής ανοίγοντας τον «χορό» των κινητοποιήσεων με την κατάληψη του Δημαρχείου που είχε πραγματοποιήσει το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις και τις παρεμβάσεις του ώστε να αποτραπούν οι απολύσεις, μαζί με Σωματεία Εργαζομένων από τους Δήμους, Πετρούπολης, Ν. Χανίων και Ν. Ηρακλείου Κρήτης  καθώς και κλιμάκιο από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, συναντήθηκαν σήμερα Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 το μεσημέρι με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη.
Ο αναπληρωτής υπουργός, όπως και σε προηγούμενες συναντήσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, αναγνώρισε την αδικία που προέρχεται από αυθαιρεσίες της πολιτείας και η οποία συντελείται σε βάρος εργαζομένων που προσφέρουν την εργασία τους ανελλιπώς για περισσότερα από επτά έτη και δεσμεύτηκε για την άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την παραμονή των εργαζομένων στις θέσεις τους και την μετατροπή των συμβάσεων από Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου Χρόνου.
Σύμφωνα με το σχέδιο της νομοθετικής ρύθμισης που διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός, επίσης δεσμεύτηκε ότι η νομοθετική ρύθμιση θα συμπεριλάβει και τους εργαζόμενους εκείνους οι οποίοι απολύθηκαν το προηγούμενο άμεσο χρονικό διάστημα λόγω διορισμού των επιτυχόντων από τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ, ενώ τόνισε ότι η νομοθετική ρύθμιση με την μορφή τροπολογίας θα κατατεθεί άμεσα σε σ/ν της επόμενης ή το πολύ της μεθεπόμενης εβδομάδας.
Είναι ξεκάθαρο, όπως έχουμε ξανατονίσει, ότι τίποτα δεν μας χαρίζεται όλα κατακτιούνται μέσα από τους αγώνες του συνδικαλιστικού – εργατικού κινήματος. Ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κατάργηση όλων των μορφών ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και εκμετάλλευσης των εργαζομένων, συνεχίζεται.   

δημοσίευσε ...