Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Σ.Ο.Μ.Ε.Δ.Π.: «τίποτα δεν πάει χαμένο …»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Πειραιάς 11/10/2016

«τίποτα δεν πάει χαμένο …»
Η δέσμευση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Χριστόφορου Βερναρδάκη για αλλαγή της τροπολογίας που έχει κατατεθεί σε σ/ν του υπουργείου Παιδείας στη βουλή και αφορά την παράταση των συμβάσεων στις υπηρεσίες των Δήμων και γενικότερα του δημόσιου τομέα, ήταν το απότοκο της σημερινής κινητοποίησης πρωτοβάθμιων σωματείων και της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των εργαζομένων έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που συμμετείχε ενεργά και το Σωματείο μας.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βερναρδάκης δεσμεύτηκε ότι η τροπολογία θα συμπεριλάβει όλους τους συμβασιούχους εκτός αυτών που πρωτοπροσλήφθηκαν με δίμηνη σύμβαση εντός του 2016, η παράταση θα είναι αυτοδίκαιη χωρίς να δίνεται η δυνατότητα της επιλογής στους Δημάρχους σε πόσους και σε ποιους θα παρατείνουν την σύμβαση και τέλος η τροπολογία της παράτασης των συμβάσεων θα καλύπτει και άλλες υπηρεσίες όπως ο ηλεκτροφωτισμός, το περιβάλλον (κήποι) και τα νεκροταφεία.
Ωστόσο όμως κανένας εφησυχασμός και επανάπαυση δεν μπορεί να υπάρξει μέχρι να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης, πολύ περισσότερο δε όταν παραμένουν ανοικτά τα αιτήματα που έχει θέσει το συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας - ομηρίας και εκμετάλλευσης των εργαζομένων, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
Το Δ.Σ. του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα των διεκδικήσεων και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων χωρίς να ξεχωρίζει τους εργαζόμενους σε πατρικίους και πληβείους, χωρίς να λειτουργεί διασπαστικά – εργοδοτικά αποπροσανατολίζοντας τους εργαζόμενους και χωρίς καμία ιδιοτέλεια βάζει μπροστά πάντα το ΕΜΕΙΣ από το «εγώ».
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην υποκύπτουν σε απειλές, εκφοβισμούς και εκβιασμούς διαφόρων που με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής και της Διοίκησης αυτοαποκαλούνται «υπεύθυνοι». Με αλληλεγγύη, ενότητα και  συσπείρωση στο Σωματείο συνεχίζουμε τους αγώνες μας.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΙ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ – ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓ/ΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

δημοσίευσε ...