Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής: «Όχι στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία της Δημοτικής Αρχής»



Η παράταξή μας διαχρονικά ξέρει να ξεχωρίζει και να επιμερίζει τις ευθύνες σ’ αυτούς που κάθε φορά είναι υπεύθυνοι. Δεν χρεώνουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους Δημάρχους όλα τα κακά της μοίρας μας. Οι δήμοι κινούνται στο πλαίσιο που καθορίζουν κάθε φορά οι κυβερνήσεις και οι γενικότερες πολιτικές επιλογές τους. Έτσι δεν τους κατηγορούμε για το ύψος των μισθών μας και το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Οι ανατροπές των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας της χώρας μας και η μετατροπή της σε προτεκτοράτο των δανειστών, οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων υπηρεσιών, η φοροληστεία του λαού και η ασυλία των πλουσίων, η συνέχιση της λιτότητας σε βάρος του λαού και των προνομίων στο κεφάλαιο, είναι στην ευθύνη των κυβερνήσεων που κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτόν τον τόπο.
Είναι πρωτίστως ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που όχι μόνο συνεχίζει τις μνημονιακές πολιτικές, αλλά κατέστρεψε και την ελπίδα και την προσμονή του ελληνικού λαού για ένα καλύτερο μέλλον..
Τους κατηγορούμε όμως όταν αυτοί είναι βασιλικότεροι του βασιλέως στην εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών.
Τους κατηγορούμε όταν, ενώ έχουν τη δυνατότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στα ανταποδοτικά, αυτοί συνεχίζουν να προσλαμβάνουν εκτάκτους και να προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις.
Τους κατηγορούμε όταν δεν παίρνουν όλα τα μέτρα τήρησης της εργατικής νομοθεσίας, εφαρμογής των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία και των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις ΣΣΕ.
Τους κατηγορούμε όταν δεν σέβονται τη διοικητική και υπηρεσιακή ιεραρχία, και δεν φροντίζουν να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους.
Τους κατηγορούμε όταν δεν σέβονται την προσωπικότητα των εργαζομένων και όταν διαχωρίζουν τους εργαζόμενους σε «δικούς μας» και «δικούς τους», όταν, παρακάμπτοντας τους προϊσταμένους των υπηρεσιών, ασκούν διοίκηση και λειτουργούν το δήμο λες και είναι κομματική οργάνωση!
Τους κατηγορούμε τέλος όταν επιδίδονται σε ένα κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού απέναντι στους εργαζόμενους.
Στο δημαρχείο και σ’ όλους τους χώρους εργασίας πλανάται ένα κλίμα ανασφάλειας και χαφιεδισμού από διάφορους πρόθυμους, κομματικούς και μη, «κουκουλοφόρους», που για διάφορους λόγους και κυρίως χωρίς λόγο, κατηγορούν αδίκως εργαζόμενους, ενώ η δημοτική αρχή θεωρεί ότι αυτές είναι δίκαιες αν γίνονται από κομματικούς και «κολλητούς» της ή από άσχετους απέναντι σε εργαζόμενους που δεν είναι δικοί τους ή σέβονται την προσωπικότητά τους και δεν θεωρούν τους εαυτούς τους υπηρέτες κανενός.
Στο πλαίσιο αυτό η δημοτική αρχή απειλεί καθημερινά εργαζόμενους ότι θα τους βγάλει αναφορά ή βγάζει αναφορές και παραγγέλλει ΕΔΕ για ψύλλου πήδημα.
Εμείς προς στιγμήν προειδοποιούμε τη δημοτική αρχή να σταματήσει τον αυταρχικό της κατήφορο και τις άδικες διώξεις σε βάρος των εργαζομένων, γιατί οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν και τότε δεν θα τους σώσει ούτε η εργοδοτική πλειοψηφία του ΠΑΜΕ στο σωματείο των εργαζομένων, που ευθυγραμμισμένη με τη δημοτική αρχή, δικαιολογεί τις πράξεις και την αυταρχική της συμπεριφορά και οι εργαζόμενοι, αντί να έχουν το σωματείο τους προστάτη, το έχουν στο ίδιο μετερίζι με την εργοδοσία.
Καισαριανή Οκτώβρης 2016

δημοσίευσε ...