Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Συγκέντρωση σωματείων των ΟΤΑ σήμερα, ώρα 12.30μμ στο Διοικητικής Ανασυγκρότησης



Με αφορμή την «κουτσουρεμένη» τροπολογία για τις συμβάσεις καθαριότητας, που οδηγεί στην έξοδο – απόλυση συμβασιούχους πολλών δήμων που απασχολούνται στη συγκεκριμένη υπηρεσία, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, πραγματοποιείται σήμερα, στις 12.30μ., έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης (λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 15 – Αθήνα), συγκέντρωση διαμαρτυρίας σωματείων των ΟΤΑ.
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ έχει ήδη καλέσει τα πρωτοβάθμια σωματεία να προκηρύξουν για σήμερα στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου για όλους τους συμβασιούχους, και να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση, διεκδικώντας:
·         Κατάργηση ΟΛΩΝ των Ελαστικών Σχέσεων Εργασίας
·         Μόνιμη και Σταθερή Εργασία για ΟΛΟΥΣ
·         Παράταση και Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των Συμβασιούχων
Πάντως, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα είναι απούσα από την κινητοποίηση, και με ευθύνη της ΣΥΝΑΝ και της ΔΑΚΕ η Ομοσπονδία δεν αποφάσισε στάση εργασίας και στήριξή της σημερινής κινητοποίησης. Παρ’ όλα αυτά, εντύπωση προκαλεί η ευκολία με την οποία ορίστηκε για σήμερα  η συνάντηση της ε/ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης μία ώρα νωρίτερα από την κινητοποίηση των εργαζομένων και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, δηλαδή στις 11.30πμ., όταν θα έπρεπε να βρίσκονται στο πεζοδρόμιο με τους άλλους εργαζομένους, διεκδικώντας προσλήψεις και όχι απολύσεις.
Σε αυτή τη συνάντηση, τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ δε θα συμμετάσχουν και θα βρίσκονται στο πεζοδρόμιο μαζί με τα σωματεία, απαιτώντας συνάντηση των σωματείων με τον αναπληρωτή υπουργό.

δημοσίευσε ...