Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλίμου: Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις στους παιδικούς σταθμούς

Μπορεί η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί της να επαίρονται για «εκσυγχρονισμό και πρόοδο» στην επιλογή του νέου τρόπου εφαρμογής του προγράμματος «Εναρμόνισης Επαγγελματικής & Οικογενειακής Ζωής», ωστόσο όμως διαψεύδονται στην πράξη από τα 40.000 παιδιά και πλέον που θα μείνουν εκτός προγράμματος ή με το «voucher» στο χέρι γιατί δεν υπάρχει η ανάλογη δομή που χρειάζονται ή γιατί δεν πρόλαβαν, καθώς και τους χιλιάδες εργαζόμενους που δεν θα τους ανανεωθεί η σύμβαση παρά του ότι εξυπηρετούν επί δεκαετία τις ανάγκες στις δομές του προγράμματος αλλά πρωτίστως εξυπηρετούν τις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων, ενώ γίνεται ξεκάθαρο ότι ο νέος τρόπος επιλογής οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση των δομών.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλίμου με ανακοίνωση του ζητά από την δημοτική αρχή την άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων του προγράμματος και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, προκειμένου να λειτουργήσουν όλες οι δομές και να εξυπηρετηθούν όλα τα παιδιά του Δήμου αλλά και να διασφαλιστεί η σωστή και ασφαλής λειτουργία των δομών.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλίμου αναφέρει:

Ο Σύλλογος των εργαζομένων Δήμου Αλίμου ζητάει την άμεση ανανέωση των συμβάσεων των 37 εργαζομένων μέσω ΕΣΠΑ στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Αλίμου.

Επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει τα χρήματα που δίνονται από το ΕΣΠΑ στους Δήμους δεν είμαστε σε καμιά περίπτωση διατεθειμένοι να μειώσουμε την ποιότητα στην παροχή φροντίδας και αγωγής προς τα παιδιά, των υπηρεσιών προς τον εργαζόμενο και δημότη.

Οι 37 συνάδελφοι μέσω ΕΣΠΑ που υπηρετούν στο Ν.Π.Δ.Δ. των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Δήμου Αλίμου έχουν αποκτήσει πολυετή πείρα στην εργασία τους και είναι εξαιρετικοί. Η μισθοδοσία τους χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και αποτελούν μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού του Ν.Π.Δ.Δ. των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

Η έλλειψη προσωπικού που είναι πραγματικότητα στις υπηρεσίες του Δήμου καλύπτεται ήδη με την υπερβάλλουσα προσπάθεια και τον προσωπικό μόχθο του κάθε εργαζόμενου.
Οι θέσεις που καλύπτονται από τους υπάρχοντες εργαζόμενους είναι πολύ λιγότερες από εκείνες που προβλέπει ο οργανισμός εσωτερικής λειτουργίας (αρ. φεκ 573, 8 Απριλίου 2015)

Παρ’όλα αυτά και στην προσπάθεια να καλυφθούν το δυνατόν περισσότερο οι ανάγκες των εργαζόμενων γονέων και δημοτών, θα λειτουργήσει φέτος καινούριο παράρτημα του Ν.Π.Δ.Δ των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών που θα φιλοξενήσει παιδιά τα οποία θα προέλθουν από νέες εγγραφές.

Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη για άμεση ανανέωση των 37 συναδέλφων μέσω ΕΣΠΑ στο Ν.Π.Δ.Δ των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Δήμου Αλίμου για να μπορέσει να διασφαλιστεί η σωστή και ασφαλής λειτουργία τους για τα παιδιά που φιλοξενούν αλλά και για την διασφάλιση του κοινωνικού και δημόσιου χαρακτήρα της υπηρεσίας και της ποιότητας της παροχής υπηρεσιών προς τον εργαζόμενο γονέα και δημότη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Καπράλος Ιωάννης                  Παπαχρήστου Αναστασία

δημοσίευσε ...