Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΟΕ-ΟΤΑ : Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠ.ΕΣ

Ο Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής συνεχίζει τις κινητοποιήσεις και την κατάληψη του δημαρχείου που ξεκίνησε την προηγούμενη Πέμπτη 22/9/2016 προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση απόλυσης της εργαζομένης, που προσελήφθη μέσω των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ 2010.

Μετά και την παρέμβαση στην χθεσινή (28/9/2016) συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της πρόεδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αγ. Παρασκευής Στέλλας Τζανίνη η οποία επεσήμανε την ανάγκη στήριξης του αγώνα και του συντονισμού των κινητοποιήσεων από την ομοσπονδία, διότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τον Δήμο Αγίας Παρασκευής αλλά και αρκετούς άλλους Δήμους της χώρας, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε:

H ΠΟΕ ΟΤΑ με παρέμβασή της στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης από την πρώτη στιγμή έθεσε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συνάδελφοι εργαζόμενοι που εργάζονται με προσωρινούς πίνακες εδώ και περίπου 7 χρόνια και που σήμερα βρίσκονται απέναντι στο ενδεχόμενο απόλυσής τους. Ζητήσαμε την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων προκειμένου να μην προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των ανέργων της χώρας και να συνεχίσουν την εργασία τους καλύπτοντας τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες των Δήμων που εδώ και πολλά χρόνια εργάζονται.

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. που συνεδρίασε την Τετάρτη 28/9/2016, αποφάσισε ομόφωνα τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων προκειμένου να μην απολυθούν και κάθε πρωτοβουλίας που οι Σύλλογοι - Μέλη της Ομοσπονδίας καλούνται να λάβουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Έχουμε επανειλημμένα διευκρινίσει ότι οι συνάδελφοι που προσλήφθηκαν με τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ εργάζονται για περισσότερα από επτά έτη και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων αλλά πρωτίστως εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών.

Είναι αποκλειστικά ευθύνη της πολιτείας που αυθαιρέτησε καταπατώντας το θεσμικό πλαίσιο να δώσει λύση και όχι με κυνικότητα να τιμωρεί τους εργαζόμενους πετώντας τους στον Καιάδα της ανεργίας.

Η κυβέρνηση να αφήσει τις αόριστες υποσχέσεις επικοινωνιακού τύπου και να δώσει άμεση πολιτική λύση.

Η «κατανόηση» που δείχνει μέχρι στιγμής η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης δεν φτάνει. Οι απολύσεις των συναδέλφων έχουν ξεκινήσει και θα συνεχιστούν με ραγδαίο ρυθμό το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μοναδική λύση αποτελεί η τακτοποίηση όλων των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί με τους προσωρινούς πίνακες, η πρόσληψη όλων όσων είναι στους οριστικούς πίνακες και δεν έχουν αναλάβει υπηρεσία μέχρι σήμερα καθώς και οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι αυξημένες ανάγκες των υπηρεσιών των Δήμων που δημιουργεί η συνεχιζόμενη μνημονιακή απαγόρευση των προσλήψεων.

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καλεί τους Συλλόγους – Μέλη της ομοσπονδίας που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα να προκηρύξουν την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016, Στάση Εργασίας από τις 11.00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου και να συμμετάσχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27, Πλατεία Κλαυθμώνος – Αθήνα) στις 12.30 το μεσημέρι.

Επίσης το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη του νομού Αττικής να δώσουν το παρόν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξη και αλληλεγγύη τους.

Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει!!!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Η απόφαση του Γ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...