Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Γρ.Καλομοίρης: Έγκλημα τύπου «Πωλείται η Ελλάς» από Τσίπρα – Κανείς δε δικαιολογείται να μένει απαθής

Κοινός αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και των εργαζομένων από τη νεοφιλελεύθερη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Η ένταξη των ΔΕΚΟ στο υπερταμείο, που διοικείται από τους δανειστές, και στο οποίο θα οδηγηθεί σταδιακά όλη η δημόσια περιουσία, «είναι ένα έγκλημα σοβαρό για το οποίο κανείς δεν μπορεί να μείνει απαθής». Αυτό υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και επικεφαλής των δυνάμεων του ΜΕΤΑ στο δημόσιο τομέα Γρηγόρης Καλομοίρης, ο οποίος προσεκλήθη χθες από την ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ, στην εκδήλωση – συνέντευξη που έκανε για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ και γενικότερα των ΔΕΚΟ, στο Σινέ Δεξαμενή. Πρόκειται κατά τη γνώμη μου, συνέχισε, «για το μεγαλύτερο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, στα χρονικά αυτής της χώρας… Η κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα, που σφετερίζεται το όνομα της Αριστεράς, διαπράτει μετά το ξεπούλημα του Ελληνικού ένα ιστορικό έγκλημα σε βάρος της χώρας και του λαού, έγκλημα που είναι ισοδύναμο με το ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ».
Ο Γρ. Καλομοίρης, στην παρέμβασή του, έκανε λόγο για κοινό αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των -τεράστιας, ανεκτίμητης, εθνικής, οικονομικής αναπτυξιακής και κοινωνικής σημασίας- ΔΕΚΟ. «Οι εργαζόμενοι είμαστε στο ίδιο μετερίζι· υγεία, παιδεία, νερό, ρεύμα δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό», είπε και προσέθεσε: «Θεωρούμε ότι ο αγώνας ο δικός σας για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, του νερού, της ηλεκτρικής ενέργειας κτλ., είναι και δικός μας αγώνας». Και εμείς, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να συνεχίσουν τα κοινωνικά αγαθά να ανήκουν στο λαό.

Το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ επετέθη και κατά του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα, κατηγορώντας τον για προσπάθεια εμπαιγμού και αποπροσανατολισμού λαού και εργαζομένων, όταν λέει πως με τη μεταφορά των ΔΕΚΟ στο υπερταμείο ξεπουλήματος δε σημαίνει κατ’ άναγκη και ιδιωτικοποίησή τους. Με τα χρήματα από το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, όπως τόνισε, θα εξοφθληθεί «ένα μέρος του παράνομου, επαχθούς και επονείδιστου δημόσιου χρέους, που υποτίθεται ότι έχει και οφείλει να αποπληρώσει η χώρα… Η χώρα χάνει ουσιαστικά κάθε είδους ανεξαρτησίας και μετατρέπεται σε προτεκτοράτο». Όπως επίσης τόνισε, «σκοπός της μεταφοράς των ΔΕΚΟ στο υπερταμείο και της ψήφισης -με πραξικοπηματικές ουσιαστικά διαδικασίες- του πολυνομοσχεδίου είναι το άρον άρον ξεπούλημα αυτών των ΔΕΚΟ, που θα κατευθυνθούν σε ξένα χέρια».

Όπως, τέλος, επισήμανε το το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και επικεφαλής των δυνάμεων του ΜΕΤΑ στο δημόσιο τομέα Γρηγόρης Καλομοίρης, στην παρέμβασή του:

«Οι εργαζόμενοι, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι, αυτές τις ώρες, καλούμαστε για μια ακόμη φορά σε αντίσταση, σε ξεσημωμό, για να ματαιώσουμε το ξεπούλημα αυτό. Για να καταργήσουμε το αποικιακό υπερταμείο των πιστωτών και της υποδούλωσης, αλλά και για να ακυρώσουμε τα μνημόνια και τη λιτότητα, προκειμένου η χώρα μας να βγει από την κρίση, διαγράφοντας το χρέος (είναι η μοναδική προϋπόθεση για να υπερασπίσουμε τα κοινωνικά αγαθά, να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα των πολιτών της χώρας και των εργαζομένων.

»Είναι ο μόνος δρόμος στον οποίο πρέπει να παλέψουμε. Εμείς θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, μαζί με όλους εσάς, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, για να επαναφέρουμε και όλες τους στρατηγικής σημασαίας οργανισμούς και επιχειρήσεις στο δημόσιο τομέα. Θα συνεχίσουμε να βροντοφωνάζουμε στους δρόμους ότι η παιδεία, υγεία, ρεύμα και νερό, δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό».

δημοσίευσε ...