Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Οξεία απάντηση ΑΔΕΔΥ σε Μητσοτάκη για τις δηλώσεις του για το Δημόσιο

Καμία έκπληξη δεν προκάλεσαν στους 550.0000 δημόσιους υπαλλήλους οι δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για «λιγότερο κράτος», «επαναφορά του συστήματος αξιολόγησης», «κινητικότητα», «αλλαγή συνδικαλιστικού νόμου», «πάγωμα αυξήσεων» κτλ. στο Δημόσιο. Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ είναι ο μόνος από τους πολιτικούς αρχηγούς, που στον πρόσφατο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση για το μισθολόγιο είδε «αυξήσεις» στους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων τις οποίες -όπως δήλωσε- θα «παγώσει».

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ απαντώντας στις δηλώσεις που έκανε ο Κ. Μητσοτάκης από βήματος 81ης ΔΕΘ, δηλώσεις που έφεραν στο μυαλό τον «υπουργό των απολύσεων» και τον υπουργό – διώκτη των συνδικαλιστών και των αγώνων τους. Αυτό, εξάλλου, του το υπενθυμίζει και η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας των δημόσιων υπαλλήλων.

Αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Ο κ. Κ. Μητσοτάκης είναι γνωστός στους Δημοσίους Υπαλλήλους από την πολιτική που άσκησε ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η πολιτική αυτή συμπυκνώνεται στα εξής: απολύσεις χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων, περικοπές στους μισθούς, διαθεσιμότητες, υποχρεωτικές μετατάξεις, πειθαρχικές διώξεις και ένας κατάπτυστος νόμος για την αξιολόγηση, ο Ν. 4250/2014, που προέβλεπε υποχρεωτική αξιολόγηση κάτω από τη βάση για το 15% των Δημοσίων Υπαλλήλων, προκειμένου να πραγματοποιηθούν ευκολότερα οι απολύσεις.

Ο κ. Κ. Μητσοτάκης όταν μιλά για την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, προφανώς εννοεί την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας αφού είναι ο μόνος Υπουργός, από τη μεταπολίτευση και μετά, που έσυρε στα δικαστήρια (τρεις φορές!!!!) την Τριτοβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση των Δημοσίων Υπαλλήλων, την ΑΔΕΔΥ, για το ζήτημα της μη εφαρμογής της αξιολόγησης του Ν. 4250/2014 που ο ίδιος ψήφισε.

Ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη -αν δεν το γνωρίζει- πως το συνδικαλιστικό κίνημα των Δημοσίων Υπαλλήλων με τους αγώνες του κατάφερε να καταργήσει και να ανατρέψει αρκετές ρυθμίσεις από τους απαράδεκτους νόμους, που ψήφισε ως Υπουργός (επαναπρόσληψη απολυμένων, κατάργηση Ν. 4250/2014, επαναφορά αιρετών στα πειθαρχικά συμβούλια κτλ) και θα συνεχίζει να αγωνίζεται ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και στις Κυβερνήσεις που τις εφαρμόζουν.

Πηγή : ergasianet.gr

δημοσίευσε ...