Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΕΤΑ: Κάλεσμα για τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα

Έχουν ήδη περάσει τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία Φύσσα ήταν η κορύφωση μιας σειράς επιθέσεων και δολοφονιών των φασιστών, όπως του Λουκμάν στα Πετράλωνα, των αιγύπτιων ψαράδων στο Κερατσίνι. Τρία χρόνια μετά οι εμπλεκόμενοι στις δολοφονικές επιθέσεις χρυσαυγίτες κυκλοφορούν ελεύθεροι, χάρις στην αργοπορία των μηχανισμών της δικαιοσύνης και στην παρέλευση του δεκαοκτάμηνου.

Ενθαρρυμένοι από την ατιμωρησία τους, οι νεοναζί προσπαθούν να επανέλθουν στο προσκήνιο πυκνώνοντας τις εκδηλώσεις μίσους, αλλά και πραγματοποιώντας νέες επιθέσεις. Επιχειρούν να εκμεταλλευθούν την απογοήτευση από τη μνημονιακή διαχείριση της κυβέρνησης καθώς και την ξενοφοβική ισλαμοφοβική πολιτική της ΕΕ που οδηγεί σε εκλογική άνοδο ακροδεξιών κομμάτων.

 Όλοι και όλες που δίνουμε τη μάχη ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων, στις περικοπές μισθών και συντάξεων, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, που στηρίζουμε το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες είναι αναγκαίο να συνδέσουμε αυτούς τους αγώνες με την πάλη ενάντια στο φασισμό, για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και των δολοφόνων της.

Καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν στους σημαντικούς σταθμούς που σηματοδοτούν κινηματικά την επέτειο της δολοφονίας του Π. Φύσσα:

  • Στην αντιφασιστική διαδήλωση του Σαββάτου 17/9, στις 6μμ, στο Κερατσίνι (συμβολή οδού Π. Φύσσα και Σαλαμίνος).
  • Στη συγκέντρωση στο Εφετείο, όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, την Δευτέρα 19/9, στις 8.30πμ.
  • Στην εκδήλωση – συζήτηση που οργανώνει η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» την Τετάρτη 21/9, στον χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134).

Από το γραφείο Τύπου του ΜΕΤΑ, 13-09-16


Το Δελτίο Τύπου - Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...