Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΜΕΤΑ: Κανένας «διάλογος» με τους σφαγείς των δικαιωμάτων μας

 
Αν σήμερα δεν ήταν 12 Ιούλη και κατακαλόκαιρο, θα νομίζαμε ότι ήταν άνοιξη και Πρωταπριλιά. Γιατί μόνο ως πρωταπριλιάτικο αστείο μπορεί να εκληφθεί η ανακοινωθείσα συνάντηση Κατρούγκαλου με τους κοινωνικούς «εταίρους», ενόψει της νέας διαπραγμάτευσης με τους «θεσμούς», με στόχο «…τη διαμόρφωση ενιαίου κοινού μετώπου στα εργασιακά…», όταν η κυβέρνηση έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως με τους δανειστές και έχει συνομολογήσει τις αλλαγές για τα εργασιακά με την υπογραφή και ψήφιση του 3ου μνημονίου.
Το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα δεν διαπραγματεύεται με τους σφαγείς των δικαιωμάτων του και οι εκπρόσωποί του δεν έχουν καμία συναίνεση από τους εργαζομένους να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τις μεθόδους που αυτή η σφαγή θα γίνει.

Αντίθετα, οφείλουν:
να καταγγείλουν την κυβέρνηση, η οποία -ενώ έχει συμφωνήσει με τους δανειστές- προσπαθεί να βρει «επικοινωνιακούς» τρόπους για να περάσει το νέο εργασιακό «Αρμαγεδδώνα», με τις μικρότερες δυνατές αντιδράσεις
να οργανώσουν και να συντονίσουν τον αγώνα των εργαζομένων τόσο για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών όσο και για την επαναφορά και διεύρυνση των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, που απωλέσθησαν τα τελευταία χρόνια.
Από το γραφείο Τύπου του ΜΕΤΑ, 12-07-16

δημοσίευσε ...