Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΜΕΤΑ: Το ΟΧΙ είναι εδώ - Κάλεσμα για το παλλαϊκό συλλαλητήριο, Τρίτη 5 Ιούλη

Προσυγκέντρωση ΜΕΤΑ, Όθωνος και Αμαλίας, ώρα 7μμ.
Ένα χρόνο μετά το συντριπτικό, περήφανο, παλλαϊκό, ηρωϊκό και ταξικό ΟΧΙ του λαού στα μνημόνια και στην καταστροφική πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, με το μεγαλειώδες ποσοστό του 61,31%, ομοσπονδίες, σωματεία, πολιτικές οργανώσεις και κινήματα διοργανώνουν την Τρίτη 5 Ιούλη μεγαλειώδη συγκέντρωση, στο Σύνταγμα, στις 7μμ.
Ο ελληνικός λαός και η εργατική τάξη, μετά την υποταγή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους δανειστές και την υπογραφή του 3ου μνημονίου, που είχαν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω εξαθλίωσή τους, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την πλήρη υποτέλεια της χώρας, βρίσκονται αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις.
Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού παραμένει επικαίρο, ιδιαίτερα τώρα που κυβέρνηση και δανειστές οργανώνουν το τελειωτικό χτύπημα στα εργασιακά με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και την πλήρη ελαστικοποίηση της εργασίας, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και τη νέα μείωση των μισθών με την κατάργηση των επιδομάτων, τον περιορισμό και την ουσιαστική κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος και την επαναφορά της ανταπεργίας – lock out – των εργοδοτών.
Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους και τη νεολαία, να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση, την Τρίτη 5 Ιούλη 2016.
Συνεχίζουμε -κόντρα στον εφησυχασμό και την ηττοπάθεια- και επιμένουμε να φωνάζουμε ότι το ΟΧΙ δεν νικήθηκε!
Βαδίζουμε στο δρόμο των γάλλων αγωνιστών που μάχονται ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα και των βρετανών εργατών που στήριξαν με την ψήφο τους το BREXIT.
Όλοι & όλες ΤΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΛΗ 2016
στο Σύνταγμα, ώρα 7μμ.
Διαδηλώνουμε και λέμε ΟΧΙ
02-07-16

δημοσίευσε ...