Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Δήμος Κέρκυρας: Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

 
Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Κέρκυρας

Το Δημοτικό Συμβούλιο, με την πρόσφατη απόφασή του με αριθμό 10-251/2016, αποφάσισε να αναθέσει σε ιδιώτες μέρος της καθαριότητας, προκειμένου να αναλάβουν την αποκομιδή & μεταφορά των απορριμμάτων από 3 Δημοτικές ενότητες &τα διαπόντια.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. ,εκφράζει ξανά την κατηγορηματική του αντίθεση σε κάθε προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες του Δήμου και ιδιαίτερα ο ευαίσθητος τομέας της καθαριότητας.

Η παραχώρηση της αποκομιδής στο νησί μας έχει εφαρμοστεί ξανά σε πολλές περιοχές του Δήμου με αρνητικά αποτελέσματα .

 Ζητάμε εκ νέου ,να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση μέρους της καθαριότητας και να κάνει η Δημοτική αρχή χρήση του άρθρου 7 του ν. 4368/2016 που προβλέπει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και ΙΔΑΧ σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα όπως η καθαριότητα .

Είναι απαραίτητη η στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο σωστά εκπαιδευμένο προσωπικό και όχι με εναλλαγή προσωπικού με ελαστικές σχέσεις εργασίας (2μηνα,8μηνα,κοινωφελή εργασία ΟΑΕΔ κ.λ.π).

Επίσης ζητάμε, την επισκευή και συντήρηση των παροπλισμένων οχημάτων, καθώς πιστεύουμε ότι ο στόλος των απορριμματοφόρων είναι περιουσιακό στοιχείο του Δήμου και των Δημοτών , και το κόστος επιδιόρθωσης τους ,πολύ μικρότερο από τα χρήματα που θα διατεθούν στους ιδιώτες εργολάβους .

Ακόμα μία φορά θέλουμε να επισημάνουμε την αναγκαιότητα τήρησης της νομοθεσίας που αφορά την προληπτική ιατρική και τον εμβολιασμό των εργαζομένων του Δήμου μας που δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί.

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Η α/α ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       Σ. ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ                   Σ. ΒΕΡΟΝΙΚΗ

δημοσίευσε ...