Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Απεσύρθη η τροπολογία για την μισθολογική υποβάθμιση των ΔΕ με εμπειρία

Σε συνέχεια της δημοσίευσης που αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα μας λίγες ημέρες πριν (22/6/2016), Με τροπολογία η κυβέρνηση επιχειρεί να διορθώσει τα δικά της «λάθη;», τελικά διαφαίνεται ότι ούτε τις δικές της νομοθετικές στρεβλώσεις δεν μπορεί να διορθώσει η σημερινή κυβέρνηση.

Στο συμπέρασμα αυτό εύκολα μπορεί να οδηγηθεί κάποιος με δεδομένο ότι η κυβέρνηση απέσυρε την τροπολογία που είχε καταθέσει σε νόμο προς ψήφιση που αφορούσε Κύρωση Κοινοτικής Οδηγίας και αναγνώριζε στους ΔΕ την εμπειρία ως τυπικό προσόν διορισμού, μετάταξης και μισθολογικής εξέλιξης.

Το πρόβλημα το είχε προκαλέσει η ίδια η κυβέρνηση όταν νομοθετώντας το νέο ενιαίο μισθολόγιο(ν.4354/2015), αυθαίρετα είχε καταργήσει στους εργαζόμενους της ΔΕ κατηγορίας την αναγνώριση της εμπειρίας ως τυπικό προσόν, επιβάλλοντας έτσι την μισθολογική τους υποβάθμιση.

Γίνεται επίσης φανερό ότι η κυβέρνηση τελεί υπό σύγχυση μεταξύ της εξυπηρέτησης των πελατειακών σχέσεων που έχει επιλέξει ως τακτική για να κρατηθεί στην καρέκλα της εξουσίας και του ελέγχου της επιτροπείας που έχει συμφωνήσει με τους «θεσμούς», απεμπολώντας το δικαίωμα να νομοθετεί η βουλή χωρίς την έγκριση των δανειστών.

Ένα είναι σίγουρο, η υποτακτικότητα και η υποδούλωση στα μνημόνια και στους δανειστές κάνει την κυβέρνηση επικίνδυνη για τους εργαζόμενους, την κοινωνία και τη χώρα.

Ακόμα και στα καθημερινά προβλήματα που συσσωρεύονται και παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας, η κυβέρνηση φαίνεται ανίκανη να τα επιλύσει και οι δεσμεύσεις που δίνει, σύντομα αποδεικνύονται «ακάλυπτες», εμπαίζοντας τους εργαζόμενους.

Μπορεί η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να χρησιμοποιεί τις μεθόδους και τις τακτικές που χρησιμοποίησαν και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, τον κοινωνικό αυτοματισμό, την διάσπαση των εργαζομένων και τον κατακερματισμό των αγώνων, για να περνά αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ξεχνά όμως την κατάληξη που είχε ο κυβερνητικός τους βίος.

δημοσίευσε ...