Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

ΜΕΤΑ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα λιμάνια


Το ΜΕΤΑ, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του προς το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα λιμάνια, καλεί όλα τα συνδικάτα και τις άλλες επαγγελματικές οργανώσεις που πλήττονται από τα μνημόνια και τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους με το δικό τους ανυποχώρητο αγώνα και για τα δικά τους αιτήματα, ώστε να μην περάσει ο κοινωνικός αυτοματισμός, που επιδιώκουν τα μεγάλα συμφέροντα και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 Τελικά, η καθημερινή κοροϊδία και εξαπάτηση των εργαζομένων και του ελληνικού λαού έχει γίνει δεύτερη φύση των... «κυβερνώντων», οι οποίοι -μπροστά στη δική τους ανάγκη να κρατηθούν πάση θυσία στην εξουσία- δε διστάζουν καθημερινά να εξαπατούν τους εργαζομένους, διαλύοντας όλες τις εργασιακές και κοινωνικές τους κατακτήσεις (Παιδεία – Υγεία). Ταυτόχρονα, χαρίζουν κυριολεκτικά τις υποδομές της χώρας μας στα ξένα και ντόπια μεγάλα συμφέροντα (αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηρόδρομο, Ελληνικό, ΔΕΗ, Αστέρα Βουλιαγμένης κ.λπ.), αποκτώντας επάξια τον τίτλο της πιο χρήσιμης και βολικής «αριστεράς» για το σύστημα και για τη διαπόμπευση των αξιών του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς.

Ο αγώνας των εργαζομένων ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και για την επαναφορά και διεύρυνση των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων πρέπει να συνδεθεί με τον αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων και των κυβερνήσεων που τα εφαρμόζουν και να έρθει σε σύγκρουση και ρήξη με την Ευρωζώνη και την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, με στόχο την έξοδο και την αποδέσμευση απ' αυτούς.

18-06-16
Από το γραφείο Τύπου του ΜΕΤΑ

δημοσίευσε ...