Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Συνεχίζονται οι εκφοβισμοί, οι πειθαρχικές διώξεις και ποινές από τον Δήμαρχο Αλίμου

 
Παρά τις δεσμεύσεις του Δημάρχου Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ και το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου ότι θα σταματήσουν οι αναίτιες και αυθαίρετες πειθαρχικές διώξεις, ο Δήμαρχος Αλίμου συνεχίζει την αυταρχική συμπεριφορά του στοχοποιώντας εργαζόμενους, προκειμένου να εδραιώσει κλίμα εκφοβισμού.
Σχετική είναι η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων που καταδικάζει την αυθαίρετη και παράτυπη πειθαρχική ποινή του Δημάρχου και στηρίζει τον συνάδελφο Δημοτικό Αστυνόμο Γαβρίλη Ιάκωβο. Αξίζει όμως να σημειωθεί η τουλάχιστον «προβληματική» στάση των μελών της «Δημοκρατικής Παράταξης» που ψήφισαν κατά της στήριξης του συναδέλφου.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση – απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, αναφέρει :

Το Δ.Σ. του Συλλόγου των Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου σε έκτακτη συνεδρίασή του συζήτησε την επιβολή ποινής στον συνάδελφό Γαβρίλη Ιάκωβο και αποφάσισε με πλειοψηφία (4 υπέρ - Καπράλος,  Αλεξανδρίδου,  Παπαχρίστου, Δημητρίου,1 παρών - Χατζηδάκη, 2 κατά -       Γεωργακόπουλος, Κουρτέλης).
     Ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης μετά από τρεισήμισι μήνες από την απολογία του συναδέλφου και με καθυστέρηση ενάμισι μήνα από το χρονικό περιθώριο που ορίζει ο νόμος, αποφάσισε να του επιβάλει ποινή προστίμου, ίσου με το μισό μισθό, με τον ισχυρισμό ότι ο συνάδελφος αρνήθηκε να εκτελέσει τα καθήκοντα του και επέδειξε απρεπή συμπεριφορά.
     Η δική μας απάντηση είναι ότι η επιβολή ποινής στον συνάδελφο Γαβρίλη Ιάκωβο είναι απαράδεκτη και τα υποτιθέμενα παραπτώματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Πρόκειται για ένα συνάδελφο με ήθος, που χαρακτηρίζεται από επαγγελματισμό και άριστη γνώση του αντικειμένου του, όπως άλλωστε και το σύνολο των εργαζόμενων που υπηρετούν στο Δήμο μας.
     Ο συγκεκριμένος συνάδελφος έχει επανειλημμένα στοχοποιηθεί εκφράζοντας, μαζί με άλλους συναδέλφους, εγγράφως την άποψή του στην Δημοτική Αρχή, για υπηρεσιακά θέματα, αποδεικνύοντας πως και για την υπηρεσία ενδιαφέρεται αλλά και έχει γνώση στη νομοθεσίας που την αφορά. Η απάντηση ξανά της Δημοτικής Αρχής ήταν η κλήση σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
     Σε παρέμβαση του Συλλόγου και της ΠΟΕ-ΟΤΑ ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Κονδύλης είχε δεσμευτεί ότι θα σταματήσουν οι πειθαρχικές διώξεις συναδέλφων που γίνονται ουσιαστικά αναίτια.
     Ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να ακυρώσει την παράτυπη πειθαρχική ποινή και να υλοποιήσει τη δέσμευση της.
    Οι συνεχείς πειθαρχικές διώξεις του Δημάρχου προς τους εργαζόμενους στόχο έχουν τη φίμωσή τους .Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου στηρίζει τον συνάδελφο Γαβρίλη Ιάκωβο και καλεί τους συναδέλφους να συσπειρωθούν ενάντια σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού. Να δώσουν το μήνυμα στη Δημοτική Αρχή ότι το κλίμα τρομοκρατίας δεν θα περάσει.
   Συνεχίζουμε τον αγώνα διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας για αξιοκρατία, ισονομία και αξιοπρέπεια στην εργασία. Παλεύουμε για να μην εφαρμοστούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που χρησιμοποιούν ως όχημα τέτοιου είδους τεχνικές εκφοβισμού και συκοφάντησης των εργαζομένων με στόχο την κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, σε βάρος των δημοτών.
                                             Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                Η Γραμματέας
            Γιάννης Καπράλος                          Αναστασία Παπαχρίστου

δημοσίευσε ...