Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Κάλεσμα της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την Πανελλαδική Απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 7 Απρίλη 2016


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
   Στη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουάριου 2016 οι εργαζόμενοι του Δημοσίου μαζί με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα, τους αυ­τοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους επιστήμο­νες, τους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, εκφράσαμε την αντίθεσή μας στις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, δείξαμε ότι με την ενότητα και τον παλλαϊκό ξεσηκωμό μπορούμε να νική­σουμε, μπορούμε να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να αποσύρει το αντιασφαλιστικό της έκτρωμα.
  Τα μέτρα-σφαγείο που προτείνουν δεν συνιστούν «μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφά­λιση» αλλά τμήμα των δεσμεύσεων του τρίτου μνη­μονίου που ψήφισε και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. για την περικοπή των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επό­μενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου Δημοσίου χρέους της χώρας.
Η βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη «μεταρρύθ­μιση» της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. συνε­χίζει την πολιτική λιτότητας των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., έρχεται να προστεθεί στους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς Νόμους (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά, Λοβέρδου, κ.λπ.), στην αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια (ή στα 62 με 40 χρόνια ερ­γασίας), στην αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη στους ήδη συνταξιούχους καθώς και νέες μειώσεις σε παροχές και συντάξεις για όλες τις κατηγορίες ασφα­λισμένων και συνταξιούχων, σημερινών και μελλοντι­κών. Ήδη αποφάσισαν τη νέα περικοπή (κατά 32,5%] του μερίσματος του Μ.Τ.Π.Υ.

Παράλληλα, με το νέο φορολογικό Νομοσχέδιο η κυβέρνηση προωθεί νέες σημαντικές αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ το 2016 και το 2017. Τα νέα μέτρα στο ασφα­λιστικό μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομέ­νων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστη­μόνων, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών κ.λπ., φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά.

Στις «διαπραγματεύσεις» το κουαρτέτο των δανει­στών θέτει το δίλημμα «είτε απελευθερώνεται η πώλη­ση όλων των κόκκινων δανείων στα funds είτε θα βρε­θείτε προ του κινδύνου κουρέματος των καταθέσεων» και η κυβέρνηση υποχωρεί ατάκτως. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν και πάλι μαζικά στην απεργιακή κινη­τοποίηση κλιμακώνοντας τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Όλες και Όλοι στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
και στην Απεργιακή Συγκέντρωση 
στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ.
Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΡΗΞΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ

δημοσίευσε ...