Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Σ.Ο.Μ.Ε.Δ.Π: Συμμετέχουμε μαζικά στη Στάση Εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ / Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στην προσπάθεια της η κυβέρνηση να τηρήσει, μέχρι κεραίας όπως δηλώνει, την «έντιμη» συμφωνία που έκλεισε στην «σκληρή» διαπραγμάτευση το περασμένο καλοκαίρι με τους δανειστές, δεν διστάζει προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αποπληρωμή του χρέους, να επινοήσει και να εφαρμόσει νέες περικοπές στους μισθούς που μεγεθύνουν την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων.

Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και η μικρομεσαία αγροτιά δίνουν τη μάχη ενάντια στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης αλλά και για την επιβίωσή τους, η κυβέρνηση επιχειρεί να «βγάλει κι από την μύγα ξύγκι», που λέει και ο λαός μας.
Η νέα αντεργατική επινόηση της κυβέρνησης προκειμένου να τσεκουρώσει ακόμα περισσότερο τους μισθούς και τις συντάξεις των εργαζομένων, ονομάζετε «τυπικό προσόν» και έχει να κάνει με μία μεγάλη κατηγορία εργαζομένων στους Δήμους, τους ΔΕ οδηγούς και τεχνίτες γενικά (τεχνίτες οχημάτων, συντηρητές, φανοποιούς, βαφείς, κηπουρούς, σιδεράδες, οξυγονοκολλητές, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, επόπτες καθαριότητας, οικοδόμους κλπ) που ενώ το Π.Δ.50/2001 και ο ν.3584/2007, «Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων» αναγνωρίζουν για τον διορισμό και την μετάταξη των εργαζομένων αυτών ως τυπικό προσόν και την εμπειρία, η παρερμηνεία που δίνεται από το υπουργείο στο νέο μισθολόγιο δεν την αναγνωρίζει, κατατάσσοντας τους ΔΕ στα μισθολογικά κλιμάκια των ΥΕ και μειώνοντας το μισθό από 100 ευρώ μέχρι 300ευρώ περίπου.

Ενώ το νέο μισθολόγιο προβλέπει την περικοπή του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος από όλες τις θεσμοθετημένες άδειες πλην της κανονικής και μέχρι έξι ημερών ασθένειας το χρόνο, καθώς και την προοπτική ολικής καταργήσεως του μέχρι την 31/12/2017, όπως αναφέρει ο νόμος του νέου μισθολογίου (ν.4354/2015), αγνοώντας ακόμα και τις συνθήκες εργασίας των δικαιούχων εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να αντιδράσουν δυναμικά, ενάντια στην μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και συνεχίζει να «ξεζουμίζει», όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα προκειμένου να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει στους δανειστές και να συμμετέχουν μαζικά στην Πανελλαδική ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που προκήρυξε η ε/ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την Δευτέρα 7 Μαρτίου από τις 11.00 το πρωί μέχρι τη λήξη της πρωινής βάρδιας και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών στις 11.30π.μ. και στη συνέχεια στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Σ.Ο.Μ.Ε.Δ.Π
Όλοι την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 στις 10.30π.μ.  στο Γκαράζ (Ρετσίνα 45 – Πειραιάς) για να μεταβούμε με τα λεωφορεία στο Υπ. Εσωτερικών

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Μιλτιάδης Λουκίσας                         Αργύρης Φώτης

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την Πανελλαδική Στάση Εργασίας ΕΔΩ
Το έγγραφο της ΠΟΕ-ΟΤΑ προς τα αρμόδια Υπουργεία ΕΔΩ

δημοσίευσε ...