Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Η επαναφορά του 6ωρου δεν επιδέχεται παρερμηνεία, άμεση εφαρμογή από …χθες

Με την ψήφιση της επαναφοράς του 6ωρου στο παιδαγωγικό προσωπικό των Παιδικών σταθμών και της υποχρεωτικής πλέον εφαρμογής του σε όλο το εν λόγω προσωπικό ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας, δεν άργησαν να πέσουν οι μάσκες από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εμφανίζονται ως προοδευτικοί και ριζοσπάστες, εκτός αν παρά του ότι ο νόμος δεν χρήζει περαιτέρω διευκρινήσεων, έχουν διαφορετική πληροφόρηση από την ηγεσία του υπουργείου και ο νόμος κάνει διακρίσεις.
Ήταν γνωστή άλλωστε η θέση της πλειοψηφίας της Κ.Ε.Δ.Ε, που είναι αντίθετη με την επαναφορά του εξαώρου στο παιδαγωγικό προσωπικό των παιδικών σταθμών, όπως μάλιστα την είχε διατυπώσει ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Πατούλης σε πρόσφατη συνάντησή που είχε με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπου αποτέλεσε και σημείο οξυμένης αντιπαράθεσης από την πλευρά της ομοσπονδίας.
 Όπως είχαμε αναφέρει και στο τελευταίο δελτίο τύπου του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, «αυτή η σπουδή των δημοτικών αρχών δεν παρατηρήθηκε όταν αυξήθηκε το ωράριο, ούτε όταν πρόκειται για περικοπές, οι οποίες γίνονται στην ώρα τους και αναδρομικά.»
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ επισημαίνει στις δημοτικές αρχές που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν εξυπηρετώντας συγκεκριμένες πολιτικές, ότι τα προβλήματα λειτουργίας των παιδικών σταθμών δεν οφείλονται στο ωράριο εργασίας των εργαζόμενων, αλλά στις ελλείψεις προσωπικού, των κατάλληλων υποδομών και των πόρων για να μην επιβάλλουν και στους πολίτες επιπλέον χαράτσια, όπως είναι τα τροφεία.
Το 6ωρο έχει άμεση εφαρμογή, από τη δημοσίευση του ΦΕΚ, θα έπρεπε να εφαρμοστεί από την Τρίτη 23/2/2016.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους μέσα από τα Σωματεία τους να μην αποδεχθούν και να αντιδράσουν δυναμικά στην προσπάθεια που επιχειρείτε από Δημάρχους που θέλουν να καταργήσουν τη μείωση του ωραρίου και να ακυρώσουν τον πολύχρονο αγώνα των εργαζομένων για την επαναφορά του.
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ συνεχίζει τον αγώνα μέσα από τα συνδικάτα, για την συνολική μείωση του ωραρίου σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων και την επαναφορά άμεσα του 37μισάωρου με προοπτική το 35ωρο εργασίας, χωρίς μείωση αποδοχών και δικαιωμάτων.
Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...