Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Πέμπτη 21/1: Μηχανοκίνητη πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ - Αποκλεισμός του υπ. Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης


Πέμπτη 21 Γενάρη
Δυναμικές κινητοποιήσεις κατά της νέας ασφαλιστικής «μεταρρύθμισης» περιλαμβάνονται στο «δελτίο» των απεργιακών δράσεων της Πέμπτης 21ης Γενάρη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, θα πραγματοποιήσει και μηχανοκίνητη πορεία, με αφετηρία την πλατεία Καραϊσκάκη έχει προκηρύξει στάση εργασίας από 11πμ. μέχρι τέλος της πρωινής βάρδιας, όπως αναφέρει και το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α) ανακοινώνει τη διεξαγωγή ΠΑΝΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., αύριο ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016, από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος της πρωινής βάρδιας και την πραγματοποίηση μηχανοκίνητης πορείας στο κέντρο της Αθήνα.

         Αφετηρία θα είναι τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα) και στόχος της εποχούμενης πορείας που θα ξεκινήσει στις 12.00 το μεσημέρι είναι η διαμαρτυρία και η αντίδραση των εργαζομένων στην «ταφόπλακα» που θέλει να βάλει η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. στην Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση.

Ο αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επιβάλλεται να είναι δυναμικός, ενωτικός και μαζικός. 

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αποφασισμένοι να βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα απέναντι στη λαίλαπα των νέων μέτρων που το μόνο που εγγυώνται είναι η κατακρεούργηση των συντάξεων, η σταδιακή κατάργηση του εφάπαξ, η αύξηση της «μαύρης» και αδήλωτης εργασίας, η κατάργηση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης και η παραχώρηση της αναλογικής-ανταποδοτικής σύνταξης στις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τις προηγούμενες ημέρες προχώρησε σε Περιφερειακές Συσκέψεις ανά την Ελλάδα με στόχο την οργάνωση και ενημέρωση των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας σχετικά με την ασφαλιστική-συνταξιοδοτική «απορρύθμιση» που προτείνει η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.

Επόμενος στόχος, μέσα από νέες μορφές κινητοποιήσεων είναι να ενημερωθούν πλήρως και οι εργαζόμενοι για τις καταστροφικές συνέπειες του σχεδίου διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης που πρότεινε στους δανειστές η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.

Όλοι μαζί, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με άλλες εργατικές-κοινωνικές ομάδες επιβάλλεται να ορθώσουν ενιαίο μέτωπο αντίδρασης στη μνημονιακή πολιτική που τόσα δεινά έχει προκαλέσει στη χώρα και τους πολίτες της. Ή τώρα ή ποτέ είναι το σύνθημα...

Ενώ η ΑΔΕΔΥ καλεί όλες και όλους να δώσουν δυναμικό «παρών» στον αποκλεισμό του υπουργείου Εργασίας, που θα πραγματοποιήσουν στη μία το μεσημέρι ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ (έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας από 12-2μμ. και 2-4μμ.),

Στις 11 και μισή το πρωί, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, επιστημονικοί, επαγγελματικοί φορείς, αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες πραγματοποιούν μεγάλο αντιασφαλιστικό συλλαλητήριο. Θα συμμετάσχουν και άλλοι επιστημονικοί φορείς, πέραν των μηχανικών, όπως γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, φυσικοθεραπευτές, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, κτηνίατροι κτλ. Στο συλλαλητήριο, μετέχει και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να μετέχουν οι διπλωματούχοι μηχανικοί του Δημοσίου, η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11πμ. μέχρι το τέλος του ωραρίου. Επίσης, στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι, έχουν προκηρύξει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών.

Στο λιμάνι του Πειραιά, στην Πύλη Ε3, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ, τα ναυτεργατικά σωματεία πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11 το πρωί. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι σιδηροδρομικοί αντιδρώντας στο νέο ασφαλιστικό αλλά και στην αποκρατικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΕΕΣΣΤΥ και τη μη υπογραφή ΣΣΕ επαναλαμβάνουν, όπως και την Τετάρτη 20/1, τις στάσεις εργασίας, από τις 05:00-08:00, από τις 13:00-16:00 και από τις 21:00-12:00, .

Τέλος, οι αγρότες της Θεσσαλίας βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους και στήνουν μπλόκα στο κόμβο της Νίκαιας, όπως αποφασίστηκε τη Δευτέρα 18/1.
Και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων αλλά και η ενημέρωση των εργαζομένων από τα σωματεία και τις ομοσπονδίες τους συνεχίζονται, με αποκορύφωμα τη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ κατά του «απασφαλιστικού» της κυβέρνησης.

δημοσίευσε ...