Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Δημόσιο: το ΦΕΚ - Πίνακες με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67

Φύλλο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως πήρε τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου η υπουργική απόφαση Κατρούγκαλου – Χουλιαράκη με την αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του Δημοσίου. Να σημειωθεί ότι και σε αυτήν την περίπτωση το όριο φτάνει στα 67.

Στο ΦΕΚ, υπάρχουν δύο πίνακες και όπως αναφέρεται, «τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των υπαλλήλων – λειτουργών του Δημοσίου που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι και την 31−12−2012 και δεν έχουν συμπληρώσει το κατά περίπτωση ισχύον όριο ηλικίας καταβολής της σύνταξης μέχρι και την 18−8−2015 (προηγουμένη της ημερομηνίας έναρξης ισχύος του ν. 4336/2015), αυξάνονται σταδιακά από 19−8−2015 έως και την 1−1−2022, σύμφωνα με τους πίνακες 1 και 2 του Μέρους Α του άρθρου 1 του Ν. 4336/2015».

Με βάση τους δύο πίνακες του ΦΕΚ:

Σε ΦΕΚ η ΥΑ για σύνταξη στα 67 - Μέχρι συν 17 χρόνια η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης - Αναλυτικοί πίνακες

Με μια «ξερή» ανακοίνωση τριών σειρών, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανακοίνωσε μέσω δελτίο Τύπου πως: «Δημοσιεύεται, σήμερα, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε τον περασμένο Αύγουστο και αφορά στα Όρια Ηλικίας Συνταξιοδότησης».
Με την ΥΑ εφαρμόζεται το μνημόνιο 3 και αυξάνονται σταδιακά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 62 χρόνια με 40 χρόνια ασφάλισης ή στα 67 χρόνια με λιγότερα ένσημα. Με το νόμο καταργούνται οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ και στο ΙΚΑ, πλην των βαρών και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Η μετάβαση στα νέα όρια συνταξιοδότησης θα γίνει σταδιακά και θα ολοκληρωθεί σε έξι χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2022. Προβλέπεται επίσης αύξηση των ορίων, και πάνω από τα 67, με βάση το προσδόκιμο όριο ζωής.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΠΟΕ-ΟΤΑ : 4 Νοεμβρίου κλείνουμε τα Δημαρχεία - 12 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ




Το ΜΕΤΑ - ΟΤΑ όπως και στις 14/7/2015 καλούσε «…όλους τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τον ελληνικό λαό να μη συναινέσουν στη νέα λεηλασία των δικαιωμάτων τους και να αγωνιστούν για την ανατροπή της λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων - αντεργατικών πολιτικών…» και «…να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την πλήρη δικαίωση των ελπίδων και των οραμάτων τους…». Σας καλεί και τώρα να αντισταθούμε στο νέο μνημόνιο και στις απαιτήσεις των δανειστών, για την αποτροπή των νέων βάρβαρων μέτρων, τα οποία θα οδηγήσουν σε περαιτέρω φτωχοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, αλλά και σε μεγαλύτερη περιθωριοποίηση της χώρας μας.

Η ΔΟΕ καταγγέλλει το δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών

...για την ανυπόστατη επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αφού έλαβε υπόψη του τις καταγγελίες των συλλόγων εκπαιδευτικών «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και «ΥΠΑΙΘΡΟΥ» Θεσσαλονίκης για όσα ανυπόστατα προτείνει σε επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία ως «λύσεις» ο Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Θεσσαλονίκης κ. Σίμος Δανηιλίδης, τονίζει τα παρακάτω:

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο λιμάνι - Όχι στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας

Όχι στην ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα του Λιμανιού του Πειραιά
Το λιμάνι του Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ν.Α. Ευρώπης, αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου ανθρώπων και εμπορευμάτων στη χώρα μας, το βασικό κρίκο σύνδεσης των νησιών μας με την ενδοχώρα. Η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επανεκκίνηση λειτουργίας της ιστορικά μεγαλύτερης ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης της χώρας.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στο στόχαστρο της «Επιτροπής των Σοφών» και τα Β.Α.Ε.!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., σε συνέχεια των σκληρών μέτρων που ψήφισε πρόσφατα με το πολυνομοσχέδιο, ετοιμάζει νέα λαίλαπα νεοφιλελεύθερων και αντιλαικών μέτρων για το ασφαλιστικό, στοχεύοντας αυτή τη φορά στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (Β.Α.Ε.), στα οποία εντάσσονται πολλές κατηγορίες εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αντιλήφθηκε εξ αρχής τις μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και έσπευσε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου πραγματοποιώντας μάλιστα και την πρώτη προειδοποιητική της κινητοποίηση (μηχανοκίνητη πορεία). Τώρα πλέον, είναι ξεκάθαρο πώς τα Β.Α.Ε. αποτελούν τον επόμενο στόχο των μνημονιακών πολιτικών που κατά γράμμα ακολουθεί και η σημερινή συγκυβέρνηση.

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Λίγες ημέρες μετά το μήνυμα που στείλαμε στην κυβέρνηση με την προειδοποιητική μηχανοκίνητη κινητοποίηση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έξω από το Υπουργείο Εργασίας για την υπεράσπιση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.) των εργαζομένων που απασχολούνται στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων και όχι μόνο, το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συνεδρίασε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 προκειμένου να εκτιμήσει και να λάβει αποφάσεις για την αντίδραση των εργαζομένων στα νέα σκληρά, νεοφιλελεύθερα και αντικοινωνικά μέτρα που φέρνει η υπογραφή του 3ου Μνημονίου.

Μετατάξεις προσωπικού (Ι.Δ.Α.Χ) Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί από τις πράξεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις μετατάξεις του προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχουν πολλά ερωτήματα και διαμαρτυρίες, μεμονωμένων συναδέλφων ή και Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας, με αφορμή τις Πράξεις (120/2015 και 121/2015) του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών στο Ι Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με τις οποίες είναι αδύνατη η μετάταξη υπαλλήλου Ι.Δ.Α.Χ. σε άλλη ειδικότητα με σύσταση προσωποπαγούς θέσης.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πανελλαδική διάσκεψη για τον «αρμαγεδδώνα» των νέων μέτρων, Παρασκευή 23/10

Πανελλαδική σύσκεψη των μελών των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί, στο ξενοδοχείο «NovotelAthens» (Μιχ. Βόδα 2-6), αποφάσισε το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενόψει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «των νέων εφαρμοστικών νόμων υλοποίησης των πιο σκληρών, νεοφιλελεύθερων και αντικοινωνικών μέτρων του 3ου μνημονίου, που το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έρθουν για έγκριση και θα αποτελούν την “ταφόπλακα” κάθε εργασιακού, ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού δικαιώματος».

ΤτΕ: Πλειστηριασμοί α' κατοικίας για τους «μη συνεργάσιμους» δανειολήπτες

O χαρακτηρισμός ενός δανειολήπτη ως «μη συνεργάσιμου» ενδεχομένως να συνεπάγεται τον πλειστηριασμό της πρώτης του κατοικίας, αναφέρεται στο νέο Κώδικα Δεοντολογίας για τα «κόκκινα δάνεια», ο οποίος τροποποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες (τα σχετικά δικαιολογικά για την ένταξη στο νόμο Κατσέλη - εδώ). Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της Τράπεζας της Ελλάδας, σε περίπτωση μη ανταπόκρισης του δανειολήπτη στις υποχρεώσεις του, αποστέλλεται εντός 15 ημερολογιακών ημερών από τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, προειδοποιητική επιστολή, καθώς ο αποχαρακτηρισμός του ως «συνεργάσιμος» μπορεί να έχει συνέπεια τον πλειστηριασμό της μοναδικής του κατοικίας.

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Οι αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων από 1η Γενάρη 2016

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαμόρφωση του νέου μισθολογίου, το οποίο θα αποσυνδεθεί από το βαθμολόγιο επιφέροντας σαρωτικές αλλαγές στις μισθολογικές απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων.

Το σχέδιο νόμου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα, οπότε και εκτιμάται ότι θα έχει συμφωνηθεί σε όλες τις λεπτομέρειες με τους εκπροσώπους των δανειστών, ούτως ώστε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από το μνημόνιο. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί εντός του Δεκεμβρίου προκειμένου να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2016.

Εντέλει, δε χρειάζεται και πολλή «σοφία» για τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης

Μετά τα «θαλασσοδάνεια» της δεκαετίας του ’60, τις άτοκες καταθέσεις μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80 στην Τράπεζα της Ελλάδας και μάλιστα σε περίοδο υψηλού πληθωρισμού, τη στήριξη της «φούσκας» του χρηματιστηρίου, τα δομημένα και «τοξικά» ομόλογα και το PSI, η δημόσια κοινωνική ασφάλιση, οδηγείται σε πλήρη κατεδάφιση μέσα από το πόρισμα της «επιτροπής σοφών», που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Το πόρισμα αυτό, που φτιάχτηκε με βάση τις κατευθύνσεις των νεοφιλελεύθερων κέντρων και στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης, προβλέπει την ουσιαστική κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής ασφάλισης και τη μετεξέλιξή της σε κεφαλαιοποιητική, με τη βίαιη φτωχοποίηση παλαιών και νέων συνταξιούχων.

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Να διευκρινιστούν τα πραγματικά αίτια του ατυχήματος στα Μέγαρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο σοβαρός τραυματισμός του εργαζομένου κατά τη διάρκεια αποκομιδής απορριμμάτων στις 5 Οκτωβρίου 2015 στο Δήμο Μεγαρέων, είναι πολύ πιο κρίσιμο περιστατικό απ' ότι στην αρχή θεωρήθηκε και αναδεικνύει την εγκληματική αδιαφορία και αμέλεια των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας, αλλά και των Αιρετών, που εξωθούν συμβασιούχους να απασχολούνται σε καθήκοντα τα οποία απαγορεύεται να ασκούν.

Τα καθήκοντα του συνδικαλιστικού κινήματος στην επόμενη περίοδο και η δράση του ΜΕΤΑ

Απόφαση της Ε/Ε του ΜΕΤΑ – Οκτώβρης 2015

Α. Εκτίμηση της νέας κατάστασης μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου και τις εκλογές.

1. Μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου τον Αύγουστο του 2015, καθώς και των προαπαιτουμένων νόμων στο ενδιάμεσο διάστημα, άλλαξαν σημαντικά οι όροι της πάλης για την ανατροπή της λιτότητας και για την απαλλαγή της χώρας μας από τα δεσμά της υποτέλειας και της επιτροπείας.

           Το αίσθημα ελπίδας που επικρατούσε στον ελληνικό λαό στις 25 του Γενάρη, ότι δηλ. μπορεί να καταργηθούν τα μνημόνια και να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές, μετατράπηκε στις 20 του Σεπτέμβρη σε ένα κλίμα ηττοπάθειας και μελαγχολίας, σε αναπαραγωγή διλημμάτων του παρελθόντος και στην εμπέδωση ενός αισθήματος ότι ο αντίπαλος είναι παντοδύναμος και ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, πράγμα που θα επιδράσει αρνητικά την επόμενη περίοδο στην ανάπτυξη των αγώνων και των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Απαλλαγή των «επενδυτών» από τα ανταποδοτικά τέλη

Στα προαπαιτούμενα για την «δόση» μας περιέχεται (άρθρο 13) η απαλλαγή των «επενδυτών» από την καταβολή ανταποδοτικών τελών στους δήμους.

Σκοπός αυτής της διάταξης είναι να απαλλάξει από την «επένδυση» οικονομικά βαρίδια ώστε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας να γίνει ακόμα πιο δελεαστικό για τα αρπακτικά του μεγάλου κεφαλαίου, ενώ το κόστος θα μετακυλήσει στο δημόσιο, τους εργαζόμενους και τους πολίτες.

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Σε κίνδυνο η ζωή εργαζόμενου «κοινωφελούς εργασίας» - Βαρύτατες οι ευθύνες κυβέρνησης και ΚΕΔΕ

Σοβαρό τραυματισμό υπέστη την Τετάρτη εργαζόμενος πενταμηνίτης κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Μεγαρέων κατά τη διάρκεια της εργασίας του σε απορριμματοφόρο όχημα του δήμου. Επιτόπια διερεύνηση για τις συνθήκες του ατυχήματος θα διεξάγουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας έπειτα από εντολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη και του γενικού γραμματέα του ΣΕΠΕ Γιάννη Σούκου.

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Τα μνημονιακά μέτρα δεν έχουν τελειωμό! Όλοι στο Συλλαλητήριο της Παρασκευής 16 Οκτώβρη στο Σύνταγμα

Πριν «αλέκτωρ φωνήσαι τρις», έρχονται βροχή τα νέα μνημονιακά μέτρα σε βάρος του κόσμου της εργασίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων: με το νομοσχέδιο των προαπαιτουμένων του Οκτωβρίου, ενώ έπεται το Νοέμβριο και το νομοσχέδιο για τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα χειροτερεύσει την κοινωνική ασφάλιση και τις ζωές εκατομμυρίων ατόμων, εργαζομένων και συνταξιούχων.
Στο νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις ημέρες και πρόκειται να ψηφιστεί την Παρασκευή στη Βουλή προβλέπονται άκρως αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, όπως:

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Η ασφαλιστική απο …ρύθμιση καταργεί τα Β.Α.Ε ;

Η αντιασφαλιστική καταιγίδα μεταρρυθμίσεων που επιβάλλουν οι «θεσμοί» και συμφωνεί η κυβέρνηση, φαίνεται ότι συμπαρασύρει και τον κλάδο των Β.Α.Ε. όπως υποστηρίζουν δημοσιεύματα που δεν διαψεύδονται μέχρι στιγμής από τα αρμόδια Υπουργεία.

Αν οι πληροφορίες και τα δημοσιεύματα επαληθευτούν οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. που μέσα από σκληρούς και μακροχρόνιους αγώνες διεκδίκησαν την ένταξή τους στα Β.Α.Ε. θα υποστούν επιβάρυνση από 7 έως 9 έτη επιπλέον εργασιακής υπηρεσίας, παρά του επασφάλιστρου που πληρώνουν από το 1999 μέχρι σήμερα ενώ είναι προφανές ότι η έξοδος από τα Β.Α.Ε θα οδηγήσει σε κατάργηση και του επιδόματος της ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας (150 ευρώ).

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Στους δρόμους με τα απορριμματοφόρα για την κατάργηση των ΒΑΕ

Προειδοποιητική μηχανοκίνητη παράσταση διαμαρτυρία, με τα πληρώματα τους. πραγματοποιεί την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015, στις 11 το πρωί, έξω από το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29-Αθήνα), διαμαρτυρόμενοι για τις πληροφορίες – δημοσιεύματα που φέρουν την κυβέρνηση να προχωρεί στην κατάργηση των Βαρέων & Ανθυγιεινών, που αφορά και στους εργαζομένους στην Καθαριότητα. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επαγγελματική κατηγορία πληρώνει αδρά εδώ και χρόνια το επασφάλιστρο για τη σύνταξή της.

Σκουπίδια Αττικής: Άμεση κατάργηση μνημονιακών νόμων για την εφαρμογή του αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ

Από τον Βασίλη Γκιτάκο
«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η ΠΟΕ-ΟΤΑ δώσαμε επίπονους και μακροχρόνιους αγώνες ενάντια στις πολιτικές και τους σχεδιασμούς για την κατασκευή των τεράστιων εργοστασίων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ» που προμήνυε «επέλαση» των εργολάβων στα σκουπίδια... «Η ακύρωση τους από τη σημερινή περιφερειακή Αρχή αποτέλεσε δικαίωση των αγώνων των εργαζομένων και των κινημάτων που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια. Και γι´ αυτόν τον λόγο δεν διστάσαμε να χαιρετίσουμε δημόσια την κατάργησή τους»»...

Κινητοποιήσεις κατά των προαπαιτούμενων προγραμματίζει η ΑΔΕΔΥ

Συλλαλητήριο και πανεργατικές κινητοποιήσεις εν όψει της ψήφισης των προαπαιτούμενων προγραμματίζει η ΑΔΕΔΥ. Όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη των ομοσπονδιών-μελών της ΑΔΕΔΥ και των Σωματείων του Δημοσίου, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η αρχή θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στις 13.00, όποτε θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ, συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας για το θέμα των κενών θέσεων στα σχολεία.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Νέα Στάση Εργασίας στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας, συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στη ΔΗΚΕΑΒ

Με τα προβλήματα των εργαζομένων στη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγίας Βαρβάρας να παραμένουν άλυτα και οι εργαζόμενοι απλήρωτοι και σε συνέχεια των δυναμικών κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα με κυλιόμενες στάσεις εργασίας, το Σωματείο Εργατών και Υπαλλήλων Αγίας Βαρβάρας αποφάσισε την προκήρυξη 4ωρης Στάσης Εργασίας, από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι, για την Παρασκευή 9 Οκτώβρη 2015 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.00 π.μ. έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Πέμπτη 8/10: Στο εδώλιο, για ακόμη μια φορά, οι 18 αστυνομικοί των ΜΑΤ για τις ωμότητες του Ιουνίου 2011

Ήταν 29 Ιουνίου 2011, όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ και των ΜΑΤ εξαπέλυσαν απρόκλητα επίθεση σοκ και τρόμου εναντίον διαδηλωτών και ανύποπτων πολιτών στη μεγάλη διαδήλωση που έγινε εκείνη την ημέρα, κατά τη διάρκεια της ψήφισης στη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Ανάμεσα στους τραυματίες ήταν και δύο συνδικαλιστές του ΜΕΤΑ: ο Γιώργος Χαρίσης και ο Γρηγόρης Καλομοίρης. Κατηγορούμενοι 18 αστυνομικοί ως φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί, ανάμεσά τους και επικεφαλής διμοιριών. Από τότε, έχουν περάσει πάνω από τέσσερα χρόνια και πολλές αναβολές της δίκης, με την τελευταία να παίρνει αναβολή και δικάσιμο στις 8 Οκτωβρίου 2015, στις 9 το πρωί, επειδή είχε αριθμό... κλιμακίου 90!!!

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Δήμος Αγ. Βαρβάρας: Αλληλεγγύη και συμπαράσταση βρήκαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι - καταγγελία του Β.Σ.Σ Αττικής

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αγίας Βαρβάρας φαίνεται ότι με την κινητοποίηση της Παρασκευής 2 Οκτώβρη 2015, Στάση Εργασίας και πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, έκλεισαν τον πρώτο κύκλο κινητοποιήσεων που είχαν ανοίξει με επαναλαμβανόμενες Στάσεις Εργασίας από την προηγούμενη Δευτέρα και μέσα από τη γενική τους συνέλευση θα προγραμματίσουν την περαιτέρω δράση τους ενώ δεν αποκλείεται παράλληλα με την κινηματική δράση να κινηθούν και μέσω της δικαστικής οδού προκειμένου να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

"Θύμα" των εκλογών η επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά

Λόγω των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτέμβρη και βάση του άρθρου 28 του νόμου 2190/1994 απαγορεύονται οι προσλήψεις και οι μεταβολές υπηρεσιακής κατάστασης των υπαλλήλων κατά το διάστημα από την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της κυβέρνησης, προκειμένου να διασφαλίζεται η διαφάνεια και η νομιμότητα των ενεργειών της Δημόσιας Διοίκησης.

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Παρέμβαση του Σωματείου για το εκλογικό του 2014



Την παρέμβαση του πραγματοποίησε χθες 30/9/2015 το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά, ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός που συνεχίζεται προκειμένου να καταβληθεί η εκλογική αποζημίωση των τριπλών εκλογών του 2014.

Με έγγραφο που απέστειλε το Δ.Σ του Σωματείου στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη καθιστά σαφές ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου δεν μπορεί να γίνονται μπαλάκι του πινγκ – πονγκ και οι ευθύνες της μη καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης να μετατοπίζονται από το Υπουργείο στο Δήμο και αντίστροφα.

Δήμος Αγ. Βαρβάρας: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι απλήρωτοι εργαζόμενοι


Κάλεσμα στους δημότες και στους φορείς της πόλης απευθύνουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αγίας Βαρβάρας που συνεχίζουν και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους αποφασισμένοι να δώσουν τέλος στην απλήρωτη εργασία, στην ανασφάλεια και στον συνεχιζόμενο εμπαιγμό που εισπράττουν από την Δημοτική Αρχή.

Το κάλεσμα είναι για την Παρασκευή 2/10/2015 στις 10.00 το πρωί έξω από το Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας και θα ακολουθήσεις πορεία διαμαρτυρίας μέχρι τον κόμβο Ελ. Βενιζέλου και Μεγ. Αλεξάνδρου.

δημοσίευσε ...