Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Κοινωφελής Εργασία : Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Λίγες μόνο ημέρες πριν την λήξη των πεντάμηνων συμβάσεων των εργαζομένων «κοινωφελούς εργασίας» και η κυβέρνηση συνεχίζει την αδιάλλακτη στάση της απέναντί τους.

Γνωρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» κάλυψαν αποδεδειγμένα τα μεγάλα κενά των Δήμων σε προσωπικό, που δημιούργησε η εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική με την απαγόρευση των προσλήψεων, τους ρίχνει εκ νέου στον Καιάδα της ανεργίας, χωρίς επίδομα ανεργίας και τελευταίους στις λίστες των ανέργων του ΟΑΕΔ ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν ξανά το πενιχρό εισόδημα των «ωφελούμενων».

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, όπως και στο παρελθόν, στέκεται απέναντι στην κάθε μορφή ελαστικής σχέσης εργασίας που χρησιμοποιεί τον άνεργο ως αντικείμενο εκμετάλλευσης και ανακυκλώσιμο υλικό, κακοπληρωμένο, ολιγόμηνης διάρκειας και χωρίς δικαιώματα.

Το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» πεντάμηνης διάρκειας, είναι ξεκάθαρο πως ούτε το πρόβλημα της ανεργίας και των ανέργων λύνει, αλλά ούτε και το πρόβλημα των πάγιων και διαρκών αναγκών των υπηρεσιών των Δήμων προς τους δημότες καλύπτει με την πεντάμηνη διάρκεια του.

Οι Δήμοι για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των δημοτών και για να μην προχωρούν σε ιδιωτικοποιήσεις υπηρετώντας τα εργολαβικά συμφέροντα μεταφέροντας το κόστος στους δημότες, χρειάζονται μόνιμο προσωπικό.

Οι άνεργοι για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους, χρειάζονται μόνιμη και σταθερή εργασία.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ συνεχίζει τον αγώνα μέσα από τα συνδικάτα,συμμετέχει και στηρίζει  την πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων στην κοινωφελή εργασία και την συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 στις 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Εργασίας,

για την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και των προγραμμάτων εκμετάλλευσης και ανακύκλωσης της ανεργίας,

για την μετατροπή της ομηρίας και εκμετάλλευσης των εργαζομένων σε μόνιμη και σταθερή εργασία,

για άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού,

για τη διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Δήμων.

ΜΕΤΑ - ΟΤΑ / 8-12-2015

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ με ανακοίνωση της (ΕΔΩ) καλύπτει συνδικαλιστικά την απεργία των εργαζομένων "κοινωφελούς εργασίας"

δημοσίευσε ...