Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν εκφοβίζεται και δεν χειραγωγείται

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ στηρίζει τους εργαζόμενους και μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Λεβαδέων της κ.Γιώτας Πούλου.

Η Δημοτική Αρχή της κ. Πούλου διολισθαίνοντας σε αντιδημοκρατικό κατήφορο επιχειρεί να εκφοβίσει τους εργαζόμενους και να χειραγωγήσει την συνδικαλιστική τους δράση προκειμένου οι εργαζόμενοι να απέχουν από κινηματικές διεκδικήσεις.

Η εφαρμογή μεθόδων μαγνητοφώνησης τηλεφωνικών συνομιλιών, η παρέμβαση στη λειτουργία του Συλλόγου Εργαζομένων και η εκτόξευση απειλών προς τους εργαζόμενους και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, θυμίζουν εποχές από το παρελθόν που έχει καταδικάσει το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα.

Η συνδικαλιστική δίωξη του προέδρου του Συλλόγου Νίκου Μπούρα και των μελών του διοικητικού συμβουλίου δεν θα περάσει.

Το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους δεν κάμπτεται από τέτοιου είδους τακτικές, αντίθετα συσπειρώνονται και υπερασπίζονται δυναμικότερα τα δικαιώματα τους.

Θα περιμέναμε οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συγκροτήσουν μαζί με τους εργαζόμενους και τους δημότες ενιαίο Αυτοδιοικητικό μέτωπο για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής που συνεχίζει να εφαρμόζεται με το 3ο μνημόνιο, κατεδαφίζοντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση και διαλύοντας τις υπηρεσίες των δήμων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μεγαλοεργολάβων.

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ/24-11-2015

Ακολουθεί η ανακοίνωση - καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λειβαδιάς

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς αφού ενημερώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της συμβολικής κατάληψης που πραγματοποιήθηκε την 04/11/2015 υπήρξε προσπάθεια παρέμβασης και εκφοβισμού εργαζομένων από τον αντιδήμαρχο κ. Καπλάνη ( η οποία συνεχίστηκε και τις επόμενες μέρες ) και ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων , όπου επιβεβαιώθηκε το γεγονός από τον ίδιο τον κ. αντιδήμαρχο ( με κατακλείδα πρότασή του φωνάζοντας «θα βγείτε και από πάνω») με ψήφους έξι υπέρ , δύο κατά επί των παρόντων ( απουσίαζε ένα μέλος )

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την απαράδεκτη ,προσβλητική και προβοκατόρικη συμπεριφορά του αντιδημάρχου κ. Καπλάνη.

Ζητάμε από τη Δημοτική αρχή και όλες τις πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρουν σαφή θέση για το θέμα που είναι μείζονος ηθικής και ουσιαστικής σημασίας και τονίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι εργαζόμενοι δεν εκβιάζονται , δεν απειλούνται και δεν τρομοκρατούνται.

Αυτές είναι ξεπερασμένες τακτικές άλλων εποχών και καταστάσεων , τις οποίες καλούμε όλους να καταδικάσουν μαζί μας
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ           ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

δημοσίευσε ...