Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Συναντήθηκαν οι εργαζόμενοι «κοινωφελούς εργασίας» με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας


Χθες, Πέμπτη 19/11/2015 πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση των εργαζομένων στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» στην Ομόνοια, ακολούθησε πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας , όπου υπήρξε συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ Κατρούγκαλο και την Υφυπουργό κα Αντωνοπούλου.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία από την ΠΟΕ - ΟΤΑ και εκπρόσωποι από το συντονιστικό των εργαζομένων «κοινωφελούς εργασίας».

Η κα Αντωνοπούλου ενημέρωσε για τις αλλαγές που θα έχουν τα προγράμματα αυτά στο μέλλον (όσο αφορά τις αμοιβές, την εποχικότητα και την χρηματοδότηση) αλλά δεν απάντησε τι μέλει γενέσθαι για τους ήδη υπηρετούντες υπαλλήλους.

Της επισημάνθηκε από τους παρευρισκόμενους η τραγική έλλειψη προσωπικού στους Δήμους και η άμεση ανάγκη στελέχωσης από μόνιμο προσωπικό, προκειμένου οι Δήμοι να συνεχίζουν να στηρίζουν τις Υπηρεσίες τους. Με την απόλυση όμως των 5μηνιτών οι υπηρεσίες θα υπολειτουργήσουν και μεγάλα κομμάτια αυτών θα οδηγηθούν στην ιδιωτικοποίηση με τα γνωστά αισχροκερδικά αποτελέσματα.

Η κ Αντωνοπούλου υποσχέθηκε ότι θα καλέσει σύσκεψη με τους αρμόδιους Υπουργούς καθώς και με την ΚΕΔΕ προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα παράτασης του προγράμματος, δεδομένου ότι πολλά Δημοτικά Συμβούλια έχουν πάρει ψηφίσματα συμπαράστασης για την παραμονή των Εργαζομένων στους Δήμους.

Καθορίστηκε νέα συνάντηση για να δοθούν απαντήσεις στα φλέγοντα ζητήματα την επόμενη Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2015.

Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ συνεχίζει μέσα από τα συνδικάτα και το Συντονιστικό Αγώνα Εργαζομένων στα πεντάμηνα και συμβασιούχων, να διεκδικεί

την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής σχέσης εργασίας που παραπέμπει σε εργασιακό μεσαίωνα,

την άμεση άρση της μνημονιακής απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού που οδηγεί τις υπηρεσίες των δήμων στα «σαγόνια» των μεγαλοεργολάβων και

την τήρηση της εργατική νομοθεσίας και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ/19-11-2015

δημοσίευσε ...